Liga Evrope: Arsenal – CSKA, analiza i predlog tip

arsenal - cska

Okršaj Arsenala i moskovskog CSKA možda nije derbi četvrtfinala Lige Evrope, ali privlači veliku pažnju. Ovo je možda poslednja šansa za Arsena Vengera, ali je svakako poslednja za njegovu ekipu ako želi da naredne sezone igra u Ligi šampiona. Pored toga, mšljenja su širom Evrope podeljena, da le će trijumfovati iskustvo ili mladost i polet.

Arsenal je kompletno fokusiran na Ligu Evrope

Od kada je Arsenal izgubio sve šanse da se plasira na jednu od prve četiri pozicije u domaćem prvenstvu, potpuno se posvetio Ligi Evrope. Tačnije, ovo takmičenje je poslednja šansa da ovaj tim obezbedi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje sledeće sezone. Ulog nije samo Liga šampiona, već i osvajanje evropskog trofeja, prvog pod vođstvom Arsena Vengera. „Tobdžije“ su izgubile finale Kupa UEFA 2000. godine od Galatasaraja, ali i prvo finale Lige šampiona od Barelone 2006. Sada je ekipa u odličnoj formi, vezala je četiri pobede, po dve u Premijer ligi i Ligi Evrope protiv Milana. Realno, CSKA je daleko slabiji protivnik od Milana, pa je zato Arsenal veliki favorit.

Iskustvo ili mladost!?

I dalje postoji dilema da li iskustvo može kompenzovati nedostatak u brzini. Da li se brzina misli može suprotstaviti brim nogama? Okršaj koji se u četvrtak uveče igra na Emirejtsu daće odgovor na to pitanje. Poslednju defanzivnu trojku Moskovljana čine blizanci Berezucki, Vasili i Aleksej, koji imaju već po 35 godina, a društvo im pravi 38-godišnji Sergej Ignaševič. Ova trojica zajedno imaju i 279 nastupa za selekciju Rusije. Ipak, sva trojica se oslanjaju na dobbro postavljanje, čime će pokušati da reše hendikep koji imaju sa brzinom, u odnosu na fudbalere Arsenala.

CSKA može do gola u Londonu

Ipak, CSKA mora da se poštuje. Oni su pobedili na poslednje četiri utakmice, uključujući i impresivnu pobedu od 3:2 u Lionu. U Ligi šampiona dva puta su gubili od Mančester Junajteda u grupnoj fazi. No, to sada ne mora ništa da znači. Ono što mora da se ima na umu je to da je CSKA postigao po gol na pet mečeva Lige šampiona, a sada je postigao osam golova na poslednja tri duela.

Naš predlog:

Pobeda Arsenala @ 1.34 u 10Bet

Oba tima postižu po gol @ 2.20 u 10Bet

Lakazet postiže gol @ 2.40 u 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.