Marsej – RB Lajpcig: Može li se Lajpcig odbraniti na prepunom Velodromu!?

marsej - lajpcig

U četvrtak se igraju revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope. Najneizvesnije će biti u Francuskoj gde Marsej dočekuje Lajpcig. Nemci su slavili  minimalnu pobedu u prvom meču, ali će imati težak zadatak da tu prednost sačuvaju na krcatom Velodromu.

Marsej i pored poraza najavljuje plasman u narednu rundu

Olimpiku je nedostajalo nekoliko važnih fudbalera u prvom meču, koji su izgubili u Nemačkoj. U Lajpcigu je odlučio gol Tima Vernera, koji je odigrao odličnu utakmicu. Luis Gustavo, koji je ranije čitavu deceniju proveo igrajući u Nemačkoj za Hofenhajm i Volfsburg, nastupio je kao štoper u paru sa tinejdžerom Bubakarom Kamarom, koji je još više učvrstio bedem.

Ipak, problem se pojavio u napadu, Marsej nije uspeo da iskoristi nekoliko odličnih šansi za gol, Sar je pogodio prečku, a prilike su imali i Lukas Okampos i Dimitri Paje. Pošto je Lajpcig poedio Napoli sa 3:2, a u nemačkoj je gol dao i Zenit, pitamo se da li je Marsej ispustio šansu za prolaz u Lajpcigu.? Nerešeno sa Monpeljeom u prethodnom kolu francuske Lige 1, ne daje mnogo nade timu iz najveće francuske luke, ali bi frenetična domaća publika na Velodromu mogla da bude veliki motiv za domaću ekipu.

Odlični napadač Florijan Toven se još uvek oporavlja od povrede, kao i napadač Rolando. Takođe i bekovi Stiv Mandanda i Adil Rami definitivno su van stroja i neće ih biti u timu.

Lajpcig je već pokazao da može u gostima igrati dobro kao i na svom terenu

Iako je sezona za Ljapcig, u najvećoj meri, do sada uspešna, poraz na domaćem terenu od 4:1 protiv Bajera iz Leverkuzena u ponedeljak, došao je u najgorem trenutku.  Lajpcig je zaissta odigrao očajan meč. Ne zbog toga što je delovao loše na terenu, naprotiv, statistički je bio dobar, ali je propustio mnogo šansi, dok su gosti davali golove. Još tragičnije je što je Lajpcig u toj utakmici poveo sa 1:0.

Ipak, treba obratiti pažnju na sposobnost mlade ekipe Lajpciga da se brzo oporavi od neuspeha i da uči na njima. Takođe igraju odlično u gostima mečeve u Evropi, pobedili su Napoli, odigrali nerešeno u Sankt Peterburgu, a u Ligi šampiona pobedili su Monako u Francuskoj.

Odlični Nabi Keita se žali na povredu i teško da će nastupiti na Velodromu. Čak i ako zaigra, teško da će uspeti da pruži svoj maksimum. No, na raspolaganju je kapiten Vili Orban, koji je propustio prvi meč zbog suspenzije.

Marsej je blagi favorit po kladionicama

Po kladionicama Francuzi su mali favoriti pred ovaj meč. Najbolju kvotu na pobedu domaćina naći ćete u 10Bet 2.35. Za remi najbolju kvotu nudi ista kladionica, a ona je 3.80. Najveća kvota na pobedu Lajpciga je 3.04 i to u kladionici 10Bet. Ako se zna da obe ekipe igraju dosta ofanzivno i postižu dosta golova, možete razmisliti o tome da odigrate na igru pada više golova.

Naš predlog:

Pobeda Marseja @ 2.35 u 10Bet

Obe ekipe postižu gol @ 1.59 u 10Bet

Da padne više od 2.5 gola @ 1.73 u 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.