Španska Primera, 32. kolo, najava, analiza, predlozi

Španska Primera

Posle turbulentnih mečeva u evropskim kupovima, španski ligaši se okreću prvenstvenim obavezama.  Derbi meč se igra na Nou Kampu, gde ranjena Barselona sačekuju “slepe miševe” iz Valensije.

Đirona – Betis – 3+@ 1.80 u 10Bet

Ovo bi mogli da nazovemo derbi kola broj 2. Igraju dve ekipe koje su najprijatnija iznenađenja ove sezone i imaju odlične izglede da zaigraju u Evropi na jesen. Betis je u seriji od četiri pobede, dok Đirona nije slavila na poslednje tri utakmice. Po tome, gosti bi trebalo da su favoriti, pogotovo posle debakla Katalonaca u San Sebastijanu. Međutim, sve je to prošlost, bliska, ali ipak prošlost. Premijerni meč ovog kola je potpuno otvoren što se tiče konačnog ishoda, pa smo se opredelili za golove, a verujemo da će ih biti bar tri.

Sevilja – Viljareal – 3+ @ 1.68 u 10Bet

Još jedan duel ekipa iz gornjeg doma. Sevilja je imala izlet u Minhen, koji se završio bez golova, nisu prošli dalje, ali se nisu ni obrukali u četvrtfinalu Lige šampiona. Sada treba da se vrate na domaći kolosek, a to nije uvek lak zadatak. Dodatni problem za domaćina je i niz od četiri utakmice bez trijumfa u prvenstvu, pa je san o novom učešću u evropskoj eliti odavno raspršen.Nije se ni “žuta podmornica” proslavila na domaćem polju. Trenutno su šesti sa bodom više od Sevilje, pa bi ovaj meč mogao da kreira poredak ekipa koje će u Ligu Evrope. Međutim, Viljareal je ispio dve baš gorke pilule u poslednja dva kola. Prvo je poražen od “fenjeraša” Malage, da bi ga onda na u njihovoj Kastilji savladao baskijski Bilbao 3:1.

Barselona – Valensija – T12+ @ 1.27 u 10Bet

Možemo samo da zamislimo u kakvoj će atmosferi započeti duel u Barseloni. Ustvari, ne možemo, jer se Katalonci nisu susretali sa ovakvim ispadanjem iz Evrope u poslednjih ko zna koliko godina. Namerno ne govorimo o porazu, već o ispadanju, jer su i prošle godine izgubili u Parizu 4:0, ali su imali priliku za popravni, pa su sve i popravili. Sada nije tako. Dolazi opasna Valensija, tim koji će u Ligu šampiona naredne godine, što je bio njihov prevashodni cilj. Kada su već to ispunili, zašto ne bi pokušali i nešto više. Za sada je sve u redu, pretekli su Real na trećem mestu i ako ne izgube u Barseloni, možda mogu da ugroze i Atletiko na drugoj poziciji. Ono što je sigurno, Barselona mora da vadi fleke kako zna i ume. Zato će atakovati od starta, ne dopuštajući navijačima da se prisećaju zlokobne rimske večeri. U takvoj igri moraju da postignu bar dva gola. Hoće li i primiti neki, verovatno da.

Las Palmas – Real Sosijedad – 1 @ 3.65 u 10Bet

Domaćin ima male šanse da izbegne najgore, a poslednja prilika da nešto pokuša ukazuje mu se u ovom kolu. Las Palmas mora da pobedi Sosijedad kako zna i ume, a čak ni trijumf neće mnogo popraviti stanje na tabeli, možda samo da preskoči La Korunju na 18. mestu, ali i to je pozicija sa koje se ide u Segundu. Sosijedad je odigrao nestvarno dobro protiv Đirone i slavio sa 5:0. To ne ostavlja mnogo razloga za optimizam domaćina, ali se odlučujemo da pokušamo da namirišemo iznenađenje na Kanarskim ostrvima.

Leganes – Selta – GG @ 2.00 u 10Bet

Utakmica koja je potpuno lišena rezultatskog značaja, ddušu je dala da vidimo sijaset golova. Kvota na igru gol-gol je odlična, pa smo se odlučili na nju. Domaćin iza sebe ima četiri teške utakmice, dok je Selta bila ubedljiva protiv Sevilje. Sve ukazuje na goleadu.

Atletik Bilbao – La Korunja – 3+ @ 2.05 u 10Bet

Gosti dolaze da pokušaju da osvoje bodove, koji bi ih, u nekom spletu okolnosti, ostavili u eliti. To neće biti nimalo jednostavno, jer imaju poveliki zaostatak za prvom ekipom iznad crte, Levanteom, od čak osam bodova, a uz to gostuju probuđenim Baskijcima, koji su pobedili u Viljarealu. Očekujemo otvoren meč, sa mnogo prilika, pa će biti i golova.

Eibar – Alaves – 0-2 @ 1.60 u 10Bet

Ni Eibar, a ni Alaves, ne postižu mnogo golova u poslednje vreme. Istina, ni ne primaju ih često, pa je utakmica iz kategorije onih gde je remi najrealniji. Ali, ko zna, možda neko i iskoristi neku šansu i donese svojoj ekipi bodove, koji nisu nešto neophodni. Gađajte mali broj golova.

Atletiko (M) – Levante – 1 @ 1.22 u 10Bet

Madriđani su uspeli da ne izgube u komšiluku na Santjago Bernabeu, pa sada imaju malo lufta, da ne moraju da pobede sve do kraja da bi bili drugi. Verovatno su umorni od revanša u Lisabonu, mada ne i od puta, jer nisu putovali daleko. Dolazi im Levante, jedini tim koji još nije obezbedio opstanak. Imaju lepu prednost pred ekipama ispod crte, ali im je potrebno još bodova da bi bili sigurni. Tečko da mogu nečemu da se nadaju na Vanda Metropolitanu, pa će te neophodne bodove potražiti u narednim okršajima.

Hetafe – Espanjol – 0-2 @ 1.46 u 10Bet

Domaćin nije dao gol na dve, a gost na tri poslednje utakmice. Espanjol je i pored poraza u Valensiji ostavio dobar utisak, pa bi mogao da iznenadi Hetafe koji je ispao iz forme. Četiri poraza i samo jedna pobeda nisu ugrozili hetafe što se tiče opstanka, ali su ih izbacili iz trke za Evropu.

Malaga – Real Madrid – 3+ @ 1.48 u 10Bet

Prvak Evrope je prošao sve krugove pakla u revanšu protiv Juventusa, a onakav završetak ne može a da ne ostavi traga na ekipu. Dobro je za Real da su ostali u Evropi i da imaju dobru priliku da treći put uzastopno podignu pehar u Ligi šampiona, što nikom pre nije uspelo, pa ih dešavanja u Primeri i ne interesuju previše. Naravno, ne smeju da se brukaju, a i drugo mesto nije izgubljeno da bi se već sada predali. O Malagi nećemo da trošimo reči, znatno su popravili formu, međutim, sve je to kasno. Nisu imali ni sreće u La Korunji, gde su propustili poslednju priliku da uhvate neki priključak. Protiv Reala igraće za svoju dušu i za svoje navijače, jer ko zna kad će ponovo gledati Real u Malagi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.