Derbi dana: Šalke – Dortmund, analiza i predlog

Ovo je jedan od najčuvenijih i najžešćih derbija u nemačkom fudbalu. Ove dve ekipe su odavno zavađene, kao i njihovi navijači. Derbi u pravom smislu te reči i na terenu i na tribinama.

Direktan okršaj za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona

Ovog puta će derbi biti još značajniji jer obe ekipe žele da obezbede plasman u Ligu šampiona. Treba znati da će pobeda bilo kog tima na ovom meču doneti drugo mesto na tabeli, odmah iza lidera Bajerna iz Minhena. Pored toga garantovaće i plasman u Ligu šampiona.

Šokantan poraz od Hamburgera u prošlom kolu bio je nagori mogući način da Šalke uđe u ovaj meč. Njegovi fudbaleri su izbačeni iz ritma koji su držali već dugo i prekinuli su seriju pobeda. Sada će biti zanimljivo da se vidi, da li domaći mogu brzo da se vrate na pobednički kolosek i oporave od šoka i to protiv jednog od najvećih rivala.

I pored tog poraza, čini se da Šalke ima psihološku prednost u odnosu na Dortmund, još od kada se prošli meč završio sa 4:4, posle vođstva Borusije od 4:0. Pobeda nad Štutgartom prošlog vikenda došla je u pravom trenutku za ovaj tim, koji igra toplo-hladno u poslednje vreme. Prvo je imao seriju od četiri meča bez pobede, a u duelu sa Bajernom, pre dva kola, poniženi su na Alijanc areni sa 6:0.

Trener Dortmunda Peter Šteger izgubio je samo jedanom u ligi od kada je preuzeo tim, no, igra koji prikazuje Dortmund previše je haotična i oslanja se na individulani kvalitet pojedinaca, a ne timskoj igri. Nasuprot tome, Šalke kao tim neka pojedince poput Dortmunda, ali se čvrsto drži šeme koju je postavio mladi trener Domeniko Tedesko. Njegova strategija doprinela je velikom jedinstvu u ekipi, a njegov pobednički karakter je podigao samopouzdanje igračima.

Kladionice se dvoume

Kladionice nisu načisto sa ovom utakmicom. Prvo je kvota bila veća na pobedu Šalkea, ali se sada izjednačila ili je manja. Za njihovu pobedu u kladionici 10Bet čeka vas kvota od 2.65, dok je na Dortmund 2.75 u istoj kladionici. Za remi, ista kladionica daje kvotu 3,45. Sada je odlična opcija da se odigra na golove, i to na veći broj golova. Kvota za 2,5 i više golova je 1.88, dok je igra gol-gol 1.71.

Naš predlog:

Obe ekipe postižu gol @ 1.71 u 10Bet

Da padne više od 2,5 golova @ 1.88 u 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.