Serija A 33. kolo, najava, analiza, predlozi…

serija a

U vanrednom 33. kolu Serije A, pravog derbija nema, ali su većini ekipa bodovi veoma važni. Lider Juventus odlazi kod Krotonea koji je u zoni ispadanja, dok Napoli, koji je van forme, dočekuje očajni Udineze.

Inter – Kaljari – 1/1 @ 1.66 u 10Bet

Posle tri utakmice bez pobede, plasman u Ligu šampiona doveden je u pitanje. Upravo će ta činjenica opredeliti sezonu Intera kao uspešnu, ili kao totalni promašaj. Trenutno su peti, ali im rimski rivali beže samo po bod. Kaljari je ostvario važnu pobedu nad Udinezeom a Sardiniji u prošloj rundi, pa sada mnogo lakše dišu. Kvota na Inter je mala, pa je pojačavamo prelazom.

Benevento – Atalanta – GG @ 1.72 u 10Bet

“Veštice” su dale po dva gola Juventusu, Laciju i Sasuolu, tri Veroni i sve to u posčednja četiri kola. Na stranu što su u tim mečevima primili ukupno devet golova, treba pohvaliti upornost tima koji je odavno ispao. Atalanta je u maloj krizi i nema pobedu na poslednje tri utakmice. Ukoliko ponovo žele u Evropu, gde su ove sezone imali zapažen učinak, moraćće da pobede Benevento. Nadamo se efikasnom meču, sa golovima na obe strane.

Krotone – Juventus – 0-2 @ 1.80 u 10Bet

Ovde ćemo biti oprezni, pre svega zbog položaja u kome se nalazi domaćin, kao i lagodne pozicije Juventusa. Naravno da je šampion veliki favorit, ali ne smemo prenebregnuti činjenicu da Krotone nema još mnogo prilika da se spasi najgoreg. Izgubili su u prošlom kolu u Đenovi minimalnim rezultatom, kojim su, kolo ranije, savladali Bolonju. Trudiće se da protiv “stare dame” sačuvaju remi, ukoliko je to moguće, a ne verujemo ni da će ekipa iz Torina nešto preterano nasrtati, pošto ih već za vikend očekuje derbi sa Napolijem u kome mogu rešiti pitanje Skudeta.

Fiorentina – Lacio – GG @ 1.68 u 10Bet

Jedina utakmica koja se može nazvati derbijem u ovom kolu. I domaći i gosti su razočarali u prošlom kolu igrajući 0:0 na svom terenu. Doduše, Lacio je igrao sa Romom, “derby della Capitale”, ali je “vučica” bila bolji rival, dok je Lacijale dva puta spasavao okvir gola. “Viola” je baš razočarala navijače remijem sa SPAL-om u Firenci, i to posle šest uzastopnih pobeda. Jedni jure Ligu šampiona, a drugi Ligu Evrope, očekujemo golove, remi ne odgorava nikome.

Napoli – Udineze – 1/1 @ 1.50 u 10Bet

Skudeto je sve dalje od Napulja. Posle remija na San Siru, Juventus je umakao šest bodova, pa od nade da će se pitanje prvaka rešavati u međusobnom duelu u Torinu, očigledno neće biti ništa. Povoljna okolnost po Napolitance je ta da im dolazi Udineze, tim koji je u najslabijoj formi od svih u Seriji A. Tim iz Udina vezao je devet poraza, što ne pamte ni najstarije pristalice ovog kluba. Domaćin bi trebalo da pobedi, pa da pokuša da trijumfuje u Torinu i nada se još nekom kiksu “stare dame”. Teško, sumnjamo da i u Napulju veruju u takav epilog.

Roma – Đenova – 1 @ 1.41 u 10Bet

Euforija koja je zahvatila sve u Romi nakon plasmana u polufinale Lige šampiona, doprinela je povećanom samopouzdanju i kod fudbalera. Nisu pobedili Lacio u nedelju, pa su već tri utakmice bez pobede, ali nisu ni izgubili i još uvek su među timovima koji će u Ligu šampiona. Protiv Đenove pobeda Rome ne bi smela da izostane, gosti su jedna od retkih ekipa koja nema nikakav motiv u preostalom delu prvenstva.

Sampdorija – Bolonja – 0-2 @ 2.00 u 10Bet

Sampdorija je upropastila odličnu sezonu u poslednjih nekoliko kola. U poslednjih šest utakmica imaju samo jedan trijumf, pa će im, već viđeni, plasman u Evropu verovatno ostati neostvarena želja, naravno, ukoliko se drastično ne poprave. Bolonja je samo dva mesta iza, ali čak 10 bodova ima manje od Sampdorije, pa njima ova utakmica ne znači mnogo.

SPAL – Kjevo – 0-2 @ 1.54 u 10Bet

Najznačajniji meč u borbi za očuvanje golog života igraju SPAL i Kjevo. Pobednik će načiniti veliki korak ka opstanku, dok će poraženi biti u grdnim problemima. SPAL je u odličnoj formi, ne zna za poraz već sedam kola, ali je u poslednjih pet utakmica uzimao samo po bod, pa se to nije mnogo odrazilo na bodovni saldo. Kjevo je najveći tragičar u poslednje vreme. Prvo im je Sasuolo oteo bod u Veroni u sudijskoj nadoknadi, i to sa dva igrača manje, da bi zatim, već viđenu, pobedu u Napulju, pretvorili u poraz, takođe nakon 90. minuta. Z vikend su remirizali sa Torinom i nalaze se u opasnoj zoni još uvek. Biće ovo tvrd meč, bez mnogo golova.

Torino – Milan – GG @ 1.83 u 10Bet

“Bikovi” su pobedili Inter golom dema Ljajića, a verujemo da, desetak dana kasnije, mogu do pobede i nad Milanom. Od derbija “della madonnina”, roso-neri igraju slabije, kao da ih je gubitak šansi za plasman u Ligu šampiona i eliminacija od Arsenala u Ligi Evrope, izbacila iz koloseka, pa sada otaljavaju posao do kraja sezone. Torino je niz d tri pobede prekinuo protiv Kjeva, dok je Milan remizirao sa Napolijem na San Siru. Trebalo bi da bude golova na ovom meču.

Verona – Sasuolo – 0-2 @ 1.80 u 10Bet

Još jedna utakmica u kojoj se sastaju ekipe sa samog dna tabele. Verona je propustila dosta šansi i još jedan neuspeh i definitivno bi ih vratio u Seriju B. amo jedna pobeda i četiri poraza u poslednjih pet kola ne ostavljaju mnogo nade ekipi iz grada ljubavi. Sasuolo je vezao sedam utakmica bez poraza, što mu nije pošlo za rukom odavno, ali je u tom intervalu pobedio samo dva puta. Veliki kiks su napravili u nedelju remijem sa otpisanim Beneventom. Ne očekujte goleadu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.