Premijer liga 35. kolo, najava, analiza, predlozi

premijer liga

Najveću pažnju na Ostrvu, ovog vikenda, zaokupiće polufinalni mečevi FA Kupa, pa će redovno kolo biti “okrnjeno”, jer će se igrati samo šest utakmica.

VBA – Liverpul – 3+ @ 1.74 u 10Bet

Vest Brom je crnu sezonu, koja će se okončati ispadanjem u Čempionšip, bar malo obojio pobedom na Old Trafordu, što će se dugo pamtiti. U preostala četiri kola pokušaće da dođu do još bodova i, eventualno, pobegnu sa poslednjem mesta, što ništa konkretno ne donosi, osim lepšeg osećaja. Baš ta pobeda tima iz Birmingema u Mančesteru, otvorila je put Liverpulu do drugog mesta, iako je Junajted i dalje četiri boda ispred. “Redse” već u utorak čeka najznačajnija utakmica sezone, polufinale Lige šampiona protiv Rome na Enfildu, a u poređenu s tim mečom, ovaj je totalno nebitan. Klop će izvesti kombinovani sastav, rezervisti će želeti da se pokažu i dokažu, pa očekujemo golove.

Votford – Kristal Palas – 0-2 @ 1.86 u 10Bet

“Stršljenovi” su potonuli u poslednje vreme, na pet utakmica osvojili su samo jedan bod, pa su skliznuli na tabeli. Srećom po njih, malo je vremena preostalo da bi ugrozili opstanak, ali će im trebati još dva, tri boda da ne bi ništa rizikovali. Gosti su u boljoj formi, ali u težoj situaciji. Od prve ekipe ispod crte, a to je Sautempton, imaju šest bodova više, ali i meč više odigran. Nekako nam izgleda da bi i jedni i drugi bili zadovoljni nerešenim ishodnom na Vikarejdž roudu. Ni golova ne bi trebalo da bude previše.

Arsenal – Vest Hem – GG @ 1.62 u 10Bet

Sumnjamo da “tobdžije” mnogo razmišljati o okršaju sa “čekićarima”, čak i dok meč traje. Njihove misli su usmerene ka četvrtku i prvom duelu sa Atletikom, takođe na Emirejtsu, u okviru polufinala Lige Evrope, jedinom takmičenju koje im može spasiti sezonu. Koliko im je Premijer liga birna, videlo se i u Njukaslu, gde su izgubili posle vođstva, pa im je sada ugroženo i šesto mesto od Barnlija. Ipak, najverovatnije će i sedma pozicija donositi plasman u Ligu Evrope, pa im je svejedno, šesti ili sedmi na kraju. Bitno je eliminisati Madriđane, pa onda u finalu Lige Evrope izboriti plasman u Ligu šampiona, inače, sve je ddrugo uzalud. Vest Hem na prvi pogled ima bezbrižnu poziciju jer Sautemptonu beži sedam bodov, ali ako pogledate spisak rivala “čekićara” do kraja sezone, shvatićete da im je opstanak još uvek na dugačkom štapu. Arsenal, Siti, Lester, Junajted i Everton, nisu timovi protiv kojig sa sigurnošću možete računati na bodove. Zato misimo da mogu da osvoje jedan na Emirejtsu, uz igru gol-gol.

Stouk – Barnli – GG @ 2.10 u 10Bet

Domaćinu se ukazala šansa u Londonu protiv Vest Hema, vodili su do 90. minuta, a onda je Kerol pokopao sve njihove nade u spas. Šteta, čini se da će Stouk naredne sezone igrati u Čempionšipu. No, šanse su prokockali mnogo pre meča sa Vest Hemom, jer su imali devet utakmica bez pobede, uz četiri vezana poraza. Barnli se bori sa Arsenalom za šesto mesto, što bi bio istorijski uspeh ovog kluba. Izlazak u Evropu, koji je jako blizu, takođe, pa treba očekivati još jednu njihovu dobru partiju. Da li će pobediti, pitanje je, ali će golova biti na obe strane.

Mančetser Siti – Svonsi – 3+ @ 1.42 u 10Bet

Gostima su bodovi mnogo važniji nego novom šampionu Engleske. Velšani nisu obezbedili opstanak, prvi su iznad crte i imaju pet bodova više od Sautemptona, realno, jedine ekipe koja ih može prestići. Možda će čak njihov međusobni okršaj u pretposlednjem kolu, koji se igra u Velsu odlučiti o trećem putniku u Čempionšip, pošto Svonsi nema lake rivale do tada. Posle Sitija igraju sa Čelsije i gostuju Bornmutu. “Građani” neće imati mnogo sentimentalnosti za njihovu “tužnu priču”, a pošto je kvota na njihovu pobedu premala, odlučili smo se na golove. Biće ih bar tri.

Everton – Njukasl – GG @ 1.95 u 10Bet

“Svrake” igraju kao preporođenje i za njih je prava šteta što se šampionat završava. Četiri uzastopne pobede dovele su ih na deseto mesto, samo jedno iza njihovog rivala Evertona, koji je imao velike ambicije ove sezone. Jedan bod deli ove ekipe, pa će to biti i borba za što bolji plasman,  jer je i Lester udaljen samo korak. Everton nije pobedio tri poslednje utakmice, pa će bez obzira kako odigra do kraja, sezona biti označena kao neuspešna, jer je klub potrošio silan novac u prelaznom roku, a nikakav učinak nije imao, ni u Premijer ligi, a ni u domaćim kupovima. O učinku u Ligi Evrope, da i ne govorimo. Ovaj meč je šansa da vidimo otvorenu igru i golove na obe strane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.