Tiket dana (nedelja, 22.04.2018)

Pored finiša prvenstava, u mnogim zemljama igraju se i završne predstave u Kup takmičenjima, kao što je ovog vikenda to slučaj u Španiji i Holandiji. Ipak, to su uvek nezahvalne utakmice za pogađanje, pa smo se odlučili za prvenstvene.

Penafiel – Oliveirense – 1 @ 1.66 u 10Bet

Domaćin je prokockao mnoge prilike, a ako želi u elitu, nema više prava na gršku. Na četiri poslednje utakmice nisu slavili, a nisu uspeli ni da postignu više od jednog gola. Ovakav epilog zabrinuo je sve, ali šanse za osvajanje jednog od prva dva mesta još uvek postoje. Drugoplasirana Aruka je umakla tri boda, pa Penafiel nema izbora, mora da savlada Oliveirense, tim koji nema nikakav motiv u ovom meču. Gosti su u sredini, a obično igraju efikasne utakmice. Kec je prvi predlog.

Keln – Šalke – 2 @ 2.00 u 10Bet

“Jarčevi” moraju u Cvajtu, to je i njima jasno. Previše grešaka i prosipanih bodova na početku sezone, kada su više obraćali pažnju na Evropu, nisu mogli da se isprave. Matematička mogućnost spasa postoji, ali bi trebalo da se poklope neverovatne stvari, a čuda se retko dešavaju. Šalke je izgubio u polufinalu Kupa od Ajtrahta, međutim, tome su doprinele i sudijske odluke, pogotovo poništeni gol “kraljevsko plavih” u poslednjem minutu. Navijači su im odmah oprostili. Kako i ne bi, kad su slavili u rurskom derbiju protiv Dortmunda i trenutno su drugi, sa odličnim izgledima da tu i završe sezonu. Liga šampiona je blizu, pa treba načiniti odlučan korak njoj u susret pobedom u Kelnu na Rajn Nekar stadionu. Verujemo u to.

Hajduk – Dinamo Zagreb – GG @ 2.05 u 10Bet

Potpuno neočekivano dobili smo dramu u prvenstvu Hrvatske. Dinamo je izgubio na Maksimiru od Osijeka, pa su mu Spilćani prišli na pet bodova, pred međusobni susret na Poljudu. Pobeda bi dovela Hajduk na samo dva boda razlike , a do kraja bi ostalo punih pet kola. Već u narednom kolu Dinamo dočekuje Rijeku, pa bi moglo da dođe i do promene lidera. No, polako, prvo treba skočiti, pa onda… Dakle, Hajduk mora da razmišlja kako da pobedi “modre”, a onda tek da sniva šampionske snove. Za sada im na ruku ide loša forma Zagrebčana, ali i pobeda u njihovom poslednjem okršaju u Zagrebu. Zanimljivo je da će dva najveća hrvatska kluba ukrstiti koplja i u finalu nacionalnog Kupa 23. maja. Preskočili bismo konačan ishod i tipovali na igru gol-gol, obično se na Poljudu igraju efikasni mečevi ova dva rivala.

Malaga – Sosijedad – T22+ @ 1.90 u 10Bet

Malaga je porazom u Valensiji od Levantea prebrinula brige oko opstanka, ako tako može da se nazove saznanje da su definitivno ispali iz lige. Sada mogu da igraju za “umetnički dojam”, odnosno da poprave utisak i oraspolože navijače pred prelazak u Segundu. Podrška će im trebati naredne sezone ako žele da se ekspresno vrate, a druga liga Španije nije nimalo lako takmičenje. Sosijedad je razgoropađen u poslednje vreme, tačnije od završeka evropske Odiseje. U četvrtak su deklasirali jedan Atetiko iz Madrida, a pre toga su na svojoj Anoeti pet golova dali Đironi. Između ta dva ubedljiva trijumfa udenula se pobeda na Kanarskim ostrvima, protiv Las Palmasa. Sosijedad nije primio gol na 360 minuta, ali je u isto vreme i efikasan. Ne vidimo razlog da ne bude i u Malagi, makar morao i da vadi neku loptu iz mreže.

Ukupna kvota na ove četiri utakmice za nedelju, u kladionici 10Bet iznosi 12.93. Izazovno, nema šta.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.