Serija A 35. kolo, najava, analiza, predlozi…

serija a

Napoli je pobedom u Torinu spasio draž italijanskog prvenstva, a Serija A je spasila evropski fudbal, bar kada računamo one najjače lige u kojima su šampioni odavno poznati. U centru pažnje ovog kola, biće okršaji u Milanu i Firenci. Vodeći Juventus gostuje Interu, a prvi pratilac Napoli, Fiorentini.

Roma – Kjevo – 0-2 @ 2.05 u 10Bet

“Vučica” je doživela težak poraz u Liverpulu, koji je mogao da bude i gori da nije bilo finiša i dva gola Rimljana. Sigurno da nada među pristalicama rimskog kluba tinja i pored 2:5, jer kad su mogli da daju Barsi tri gola na Olimpiku, zašto ne bi Liverpulu. Pre toga moraju da odrade meč sa Kjevom,ništa manje važan ako žele u Ligu šampion i naredne godine. Gosti iz Verone se bore za opstanak, popravili su formu, pa nam je, pored jedinice, prvi tip mali broj golova. Pitanje je u kom će sastavu Roma istrčati.

Inter – Juventus – 0-2 @ 1.62 u 10Bet

Derbi kola, koji bi mogao da odluči o šampionu. Bodovi su neophodni i jednima i drugima. Inter, posle dužeg vremena može u elitno evropsko takmičenje, dok Juventus želi da Skudeto i dalje ostane u njegovim vitrinama, ma koliko da je prekriven prašinom. Inter je vezao dve pobede, posle tri utakmice bez postignutog gola, a Juve je u poslednja dva kola osvojio samo bod. Nerešeno se nameće kao prvi tip, uz mali broj golova. Jesenas je bilo 0:0 u Torinu.

Krotone – Sasuolo – 1 @ 2.15 u 10Bet

Gosti su ušli u seriju dobrih rezultata i sada su spokojni na 13. mestu, sa osam bodova više od prve ekipe ispod crte. Sada je vreme da i Krotone napravi korak ka spasu. Istina, čak ni pobedom domaćin neće doploviti u sigur nu luku, ali će imato odliču situaciju u preostala tri kola. Zato smo sigurni u trijumf Krotonea i poraz Sasuola, prvi posle osam kola.

Atalanta – Đenova – 1 @ 1.30 u 10Bet

Ekipa iz Bergama može ponovo u Ligu Evrope, gde su ove sezone imali zapaženu ulogu. Dolazi im Đenova, tim koji nema više apsolutno nikakav motiv, osim pokušaja da zauzme što bolje mesto. Đenova prima malo golova, Atalanta takođe, pa bi pored jedinice, moglo da se pokuša sa 0-2 gola.

Benevento – Udineze – 3+ @ 1.74 u 10Bet

E, ovo je pravi izazov za kladioce. Benevento je odavno ispao, a Udineze je srušio sve negativne rekorde kada je u pitanju broj uzastopnih poraza u Seriji A. Čak 12 puta u nizu su fudbaleri iz Udina pognute glave napuštali terene širom Italije. Na kraju, ceh je morao biti isporučen treneru Masimu Odu, koga je zamenio Hrtav Igor Tudor, koji će debitovati u Beneventu. Baš ta činjenica, promena trenera, ume da deluje podsticajno na tim, pa može da se desi ta Udineze prekine seriju poraza. Benevento igra odlično od kada nema potrebu da osvaja bode, pa je u prethodnom kolu slavio na San Siru protiv Milana, što mu je bila prva pobeda u gostima u Seriji A. “Vešticama” će nedostajati isključeni Dijabate, a mi ćemo izbeći konačan ishod i odlučiti se za golove, tri najmanje u meču.

Bolonja – Milan – 2 @ 1.74 u 10Bet

Sve dobro što je Gatuzo na klupi MIlana uradio na početku 2018. godine, pokvario je u poslednjih mesec dana. Milan nije pobedio na šest utakmica u nizu, zabeležio je četiri remija i dva poraza, pa se oporostio od Lige šampiona, dok mu je i plasman u slabije klupsko takmičenje doveden u pitanje. Da bi igrao u Evropi od jeseni, potrebno je da slavi u Bolonji. Domaćin je spokojan sa 39 bodova na 11. mestu, a bolje od toga neće ni moći da bude plasiran jer prva ekipa iznad ima čak osam bodova više. Probajte dvojku, Milan mora da vadi fleke posle poraza od Beneventa.

Sampdorija – Kaljari – 0-2 @ 1.58 u 10Bet

Gosti sa Sardinije dolaze po bodove spasa, ali Sampdorija obično nije ekipa pogodna za vađenje. Ipak, tim iz Đenove je drastično pokvario formu u poslednje vreme. U osam poslednjih utakmica, samo su dva puta pobedili i samo zahvaljujući odličnim rezultatima iz prvog dela sezone, još uvek imaju šansu da izađu na evropsku scenu. Doživeli su debakl od Lacija prošle sedmice, pa ih navijači neće blagonaklono dočekati. Kaljari je propustio veliku šansu da pobedom nad Bolonjom malo umakne sa dna, pa sada mora da nadoknadi te bodove. Mislimo da gosti mogu do boda, ali nam je 0-2 gola izvesnija opcija.

Verona – SPAL – 0-2 @ 1.58 u 10Bet

Verona je svoje šanse prokockala, a nije da ih nije imala. Previše promašaja za tim koji je ugrožen i kome je svaki bod bio zlata vredan. Šest poraza u sedam utakmica, doveli su ih u gotovo bezizlaznu poziciju. Istina, ako bi pobedili SPAL, došli bi u situaciju da dobrim rezultatima u poslednja tri kola izbegnu najgore. Međutim, samo na prvi pogled, jer kad vidite da se sastaju sa Milanom, Udinezeom i na kraju sa Juventusom, shvatate, kao i oni, da je sve uzalud. SPAL se hrabro bori, ali je položio oručje pred Romom u poslednjem kolu. Pre toga je imao čak osam utakmica bez poraza i šest vezanih remija. Za razliku od njih, Verona je poslednji put igrala nerešeno 10. decembra i to upravo na gostovanju SPAL-u, bilo je 2:2. Sad ne verujemo u veliki broj golova.

Fiorentina – Napoli – 2 @ 1.51 u 10Bet

Vezuv je proključao prošle nedelje uveče kada je Napoli pobedio u Torinu Juventus, golom Kulibalija u 90. minutu i ponovo oživeo šanse da dođe do Skudeta. Naravno, od Napolitanaca još ne zavisi ništa. Oni moraju da pobeđuju i čekaju, bar jedan, kiks “stare dame”, a nije da ga ne može biti. Ipak, Napoli mora da misli na seebe i kako da dobije preostale utakmice, jer protivnici nisu naivni, a oni su iskazaali brojne slabosti u utakmicama koje su prethodile gostovanju u Torinu. “Viola” je posle šest pobeda u poslednje tri utakmice osvojila samo bod i ugrozila plasman u Evropu. Tifozi Fiorentine, koliko god voleli svoj tim, čini se da više mrze JUventus, pa su izričito zahtevali od uprave kluba da pusti Napoli da pobedi njihov tim, ne bi li tako onemogućili mrskog rivala da dođe do još jedne titule. Videćemo šta će Fiorentina uraditi u odnosu a taj zahtev, ali je Napoli, ionako, favorit.

Torino – Lacio – 3+ @ 1.62 u 10Bet

Šok iz Salcburga Lacio je preboleo na nogama. Činilo se da se neće lako oporaviti od tog udarca, međutim, Lacijali silno žele u Ligu šampiona, pa vremena za tugovanje nije bilo. Ipak, Rimljane očekuju teška iskušenja do kraja sezone, pa je moguće da će direktni duel sa Inetrom na Olimpiku u poslednjem kolu odlučiti o putniku za elitu. Ništa lakše im neće biti ni u Torinu protiv “bikova” koji nemaju imperativ bodova, ali umeju da iznenade favorite, zna to najbolje upravo Inter. Nama ovaj meč deluje kao bitka za gol više, takve su ekipe i Torino i Lacio.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.