Premijer liga 37. kolo, najava, analiza, predlozi…

premijer liga

Još malo i pozdravićemo se sa engleskom Premijer ligom, do druge polovine avgusta. Ovog vikenda igraju se utakmice pretposlednjeg 37. kola. Derbi je na Stamford Bridžu, gde Čelsi dočekuje finalistu Lige šampiona, ekipu Liverpula.

Brajton – Mančester Junajted – 2 @ 1.71 u 10Bet

Domaćinu je potreban bod u preostale tri utakmice da bi uspešno okončao prvu sezonu u Premijer ligi, posle pune 34 godine, odnosno da bi obezbedili opstanak. Moguće je da Brajton i sa tri poraza ostane Premijerligaš, ali to će zavisiti od rezultata direktnih konkurenata. Ono što je loša vest za navijače i fudbalere ovog tima, je spisak preostalih protivnika. Prvo dočekuju Junajted, onda u zaostalom meču putuju na noge šampionu Sitiju, da bi u poslednjoj rundi dočekali finalistu Lige šampiona LIverpul. Junajted je pobedio Arsenal u prethodnom kolu, a do kraja sezone najviše će ih zanimati finale FA Kupa, koje igraju 19. maja protiv Čelsija, pošto im je to jedina šansa za neki trofej ove godine.

Stouk – Kristal Palas – 1 @ 2.65 u 10Bet

Znamo da nada umire poslednja, a u slučaju Stouka ona bi mogla da se pokaže kao izuzetno žilava filozovska kategorija. Odavno su mnogi ovu ekipu otpisali, a oni su u poslednja tri kola remizirali sa Liverpulom i Vest Hemom na strani i sa Barnlijem kući. Da bi opstali, treba da pobede u preostale dve utakmice, ali i da se niz drugih rezultata poklopi. Teško, ali ne i nemoguće. Prvo moraju da skoče, odnosno da savladaju Palas, koji je uplovio u luku spasa, a onda da se nadaju da u međusobnom okršaju preteknu Svonsi. Verujemo da će “orlovi” pasti u Stouku, mada je od prethodnog trijumfa ove ekipe proteklogotovo tri meseca i 12 utakmica.

Bornmut – Svonsi – GG @ 1.74 u 10Bet

Verovatno bi bod zadovoljio obe ekipe, ali Englezi ne umeju da igraju po takvim notama. Velšani su izgubili kući od Čelsija, a posle gostovanja kod “trešnjica” imaju dve utakmice sa direktnim konkurentima sa dna tabele, Sautemptonom i Stoukom. Njima su bodovi mnogo važniji jer bi u odlučujuće bitke ušli bezbrižnije od rivala. Mislimo da će biti golova na obe strane.

Lester – Vest Hem – GG @ 1.74 u 10Bet

Dobro je za “lisice” što se sezona bliži kraju. Bivši šampion je u poslednje četiri utakmice osvojio samo jedan bod, a u prošlom kolu je ispraćen “petardom” sa Selhurst parka, pošto ga je Palas pobedio 5:0. I “čekićari” su u lošem momentumu, na osam poslednjih mečeva slavili su samo jednom, a protiv Arsenala i Sitija primili su po četiri gola. Opstanak još nisu obezbedili, pa bi im bodovi iz ove utakmice bili jako važni. Ni Lester e sme da se kocka ugledom koji je stvorio na Ostrvu, pa očekujemo neizvestan duel, sa golovima na obe strane.

Votford – Njukasl – 0-2 @ 1.71 u 10Bet

“Svrake” su minimalnim porazima od Evertona i Vest Broma u poslednja dva kola upropastili odličan niz od četiri trijumfa. Nalaze se u serini tabele, pa im bodovi iz Votforda ne znače ništa. Domaćim “stršljenovima” bi još jedan bod na kontu osigurao opstanak, a ne sumnjamo da će ga osvojiti već u duelu sa Njukaslom. Očekujemo mali broj golova.

Vest Brom – Totenhem – 2 @ 1.41 u 10Bet

Ekipa iz Birmingema i zvanično je drugoligaš posle prethodnog kola, u kome su pobedili Njukasl u gostima. Da je Vest Brom igrao cele sezone, kao u prethodne tri runde, sada bi konkurisao za plasman u evropske kupve, a ne bi se opraštao od navijača i Premijer lige. Sigurno da je i elan splasnuo kod domaćina posle saznanja da od čuda nema ništa, pa očekujemo da će se to odraziti u utakmici sa Totenhemom kome su bodovi neophodni za overu plasmana u Ligu šampiona. “Pevci” će pobediti, ali se Albion neće lako predati.

Everton – Sautempton – 0-2 @ 1.71 u 10Bet

Jedna od najtežih utakmica za prognoziranje u ovom kolu. “Sveci” su dobili meč, koji su morali, protiv Bornmuta, ali su još daleko od luke spasa. Poraz na Gudisonu nije opcija, jer bi teško to nadoknadili u preostale dve utakmice. Ukoliko Sautempton pobedi u Liverpulu “karamele”, njegove “akcije”, kada je opstanak u pitanju, znatno će skočiti na berzi. Domaći Everton gotovo d nema nikakvih briga i igraće samo za ponos i prestiž. U tome vidimo šansu za Tadića i društvo, ali ne predviđamo efikasnu utakmicu.

Mančester Siti – Hadersfild – 3+ @ 1.33 u 10Bet

Novajlija je od ekipe u zlatnoj sredini, postao jedan od glavnih kandidata za ispadanje, spletom čudnih okolnosti, odnosno lošoj seriji rezultata na svom terenu. Neočekivan poraz od Evertona u prošlom kolu i neodgovarajući rezultati ostalih konkurenata, spustili su hadersfild na 16. mesto, sa samo tri boda više od prve ekipe ispod crte, Sautemptona. Ta tri boda su i najveći zalog ove ekipe, pošto su im preostali protivnici ekipe od kojih se ježi koža. Posle gostovanja Sitiju, gde se ničemu ni ne nadaju, gostuju Čelsiju u zaostalom meču, pa dočekuju Arsenal, kada će verovatno, i rešavati svoju sudbinu. O Sitiju nećemo trošiti reči, oni igraju za sebe i rekorde. Žele da osvoje 100 bodova u sezoni, a za to im je neophodan trijumf nad Hadersfildom, pa će ga i ostvariti. Kvota je mala, pa se opredeljujemo za golove.

Arsenal – Barnli – 3+ @ 1.76 u 10Bet

Na raspoloženje domaćina znatno će uticati ishod meča u Madridu, koji još uvek ne znamo. Arsenal drugih briga, srećom, ili tačnije na ćalost, nema, pa u prvenstvu igra tek da popravi utisak. Nisu bili loši u poslednjim utakmicama, mada ih je i fortuna napustila na Old Trafordu, pa je Felaini postigao gol u nadoknadi i to potiljkom. Barnli bi, eventualno, mogao da prestigne “tobdžije” na tabeli do kraja Premijer lige, ali je realnije da bude plasiran odmah ispod njih, što je takođe veliki uspeh, mislimo na osvojeno sedmo mesto. Gosti će pokušati da pobede, a u takvim okolnostima golovi su neozbežni.

Čelsi – Liverpul – GG @ 1.68 u 10Bet

U jednom trenutku izgledalo je da ova utakmica neče ništa rešavati, ali ispostavilo se da hoće. “Redsi” su u razmišljanju o Romi, prenebregnuli činjenicu da igraju sa Stoukom, pa su na svom Enfildu igrali 0:0, dok je Čelsi slavio u Svnsiju i sada je razlika između ove dve ekipe šest bodova, s tim da Čelsi ima meč manje. Dakle, “plavci” pobede Liverpul, onda slave protiv Hadersfilda i u poslednje kolo ove dve ekipe ulaze sa istim brojem bodova. Međutim, čak i tada bi novi finalista Lige šampiona bio u prednosti, zahvaljujući mnogo boljoj gol razlici, od čak 14 golova. Dakle, Liverpulu bi bilo dovoljno da pobedi Brajton na Enfildu u poslednjem kolu i obezbedi Ligu šampiona. naravno, mogu to Klopovi momci da urade i pobedom u finalu protiv Reala u Kijevu, ali nam trijumf na Brajtonom nekako, ne znamo zašto, izgleda realniji. Ipak, eventualni remi na Stamford Bridžu, odgovorio bi na sva ova pitanja koja lebge u vazduhu. Pokušajte s golovima, izbegnite konačan ishod.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.