Serija A 36. kolo, najava, analiza, predlozi…

serija a

Još tri kola ostala su do završetka italijanskog prvenstva, a šampion Juventus je, po svemu sudeći, odlučujuću prednost stekao u prethodnoj rundi, kada je pobedio Inter u Milanu, a Napoli doživeo poraz u Firenci.

Milan – Verona – 1/1 @ 1.50 u 10Bet

Nikakavih dilema nemamo oko ovog meča. Milan će savladati Veronu, koja još uvek nije matematički ispala u Seriju B, ali će i to biti definitivno posle poraza na San Siru. Milan je pobedio Bolonju u prošlom kolu i prekinuo lošu seriju, pa mu sledi borba za peto mesto sa Atalantom. Možda će domaćin malo i taktizirati, pošto ih kroz četiri dana očekuje finalni meč Kupa, u kom se sastaju sa Juventusom i imaju priliku da stignu bar do jednog trofeja. Kvota na pobedu domaćina je veoma mala, pa preporučujemo prelaz.

Juventus – Bolonja – 1/1 @ 1.48 u 10Bet

Ni ovde nema nemog preteranog filozofiranja, mada ostaje dilema da li će “stara dama” pobedu obezbediti u prvom, ili će čekati drugo poluvreme. Ključnih 5 minuta čitave sezone Juventus je odigrao pro[le subote protiv Intera, kada je već viđeni poraz, golovima u 87. i 89. minutu, pretvorio u pobedu vrednu Skudeta. Aktuelnom šampionu smeši se i odbrana duple krune, pošto u sredu igraju finale Kupa Italije protiv Milana.

Udineze – Inter – 2 @ 1.57 u 10Bet

Novi trener Udinezea, Hrvat Igor Tudor, prekinuo je seriju poraza ove ekipe, ali niko u Udinama nije zadovoljan samo bodom iz Beneventa, pogotovo što su domaći do 3:3 stigli u sudijskoj nadoknadi. Inter je nešto slično doživeo u duelu sa Juventusom, bio je nadomak podviga, pobede sa igračem manje, ali su Torinezi sa dva brza gola u finišu stigli do pobede, a Inter udaljili od Lige šampiona. Rimski klubovi odmakli su po četiri boda, pa će “neroazuri” teško ispuniti najvažniji zadatak ove sezone, povratak u najkvalitetnije evropsko fudbalsko takmičenje. Ipak, dok postoji nada, oni će se boriti, pa verujemo u njihovu pobedu u Udinama.

Kjevo – Krotone- 0-2 @ 1.57 u 10Bet

Gledano po važnosti, ovaj meč bi mogao da se nazove derbijem. Bodovi iz ovog duela imaju dvostruku važnost, pošto se radi o direktnim konkurentima za ispadanje. Kjevo je u težoj situaciji pošto ima tri boda manje i nalazi se ispod crte, ali, za razliku od otpisanih Beneventa i gradskog rivala Verone, još uvek ima šansu da se izvuče. Krotone je u dobroj formi, vezali su dve pobede i bod sa Bentegodija bio bi im puna kapa. Očekujemo tvrd meč, možda golova ni ne bude.

Đenova – Fiorentina – GG @ 1.86 u 10Bet

Gostima je važnije da pobede, ukoliko žele izlazak u Evropu. U prošlom kolu “viola” je najverovatnije odlučila prvenstvo pošto je savladala Napoli, a junak tog trijumfa bio je trostruki strelac Đovani Simeone, sin trenera madridskog Atletika, Dijega Simeonea. Domaćin se ukotvio u sredini tabele, nema nikakav pritisak, pa verujemo u otvorenu igru i golove na obe strane.

Lacio – Atalanata – 1 @ 2.00 u 10Bet

Sergej Milinković- Savić postigao je izuzetno važan gol za pobedu nad Torinom u prošlom kolu, pa su Lacijali blizu ispunjenja sna, plasmana u Ligu šampiona. U preostala tri kola potrebne su im dve pobede da bi to i matematički obezbedili. Međutim, to neće biti lako, jer su im rivali ozbiljni. Prvo odlična ekipa iz Bergama, pa gostovanje Krotoneu, koji se bori za opstanak i, na kraju, direktan duel sa Interom na Olimpiku. Naravno da bi Lacijali voleli da se pitanje plasmana ne rešava u međusobnom duelu sa Interom, zato moraju da pobede Atalantu. Gosti su na odličnoj petoj poziciji, a pokušaće tu i da završe sezonu.

Napoli – Torino – 3+ @ 1.42 u 10Bet

Šta reći o Napoliju? Posle nedelju dana euforije u gradu pod Vezuvom, nakon pobede nad Juventusom, usledilo je bolno prizemljenje posle Firence, i ubedljivog poraza, pa će Skudeto ostati nedosanjani san i ove sezone. Ni Torino nije bio uspešan u prethodnoj rundi, izgubio je na svom terenu od Lacija, pa će meč proteći u turobnoj atmosferi. Napoli ima neke šanse da stigne do titule, ali bi Juventus morao dva puta da kiksira u tri kola, a to nam ne deluje kao realan scenario. Kvota na jedinicu je mala, a ne deluje nam tako izvesno, pa se odlučujemo za golove.

SPAL – Benevento – 0-2 @ 2.25 u 10Bet

Iskreno, kako prvenstvo odmiče, sve nam je više žao što Benevento ispada. Simpatični klub je pomerio standarde u Seriji A, pošto ne poklanja bodove nikom, iako njima odavno ništa ne znače. Prošle nedelje su otkinuli važan bod Udinezeu, pobedili su Milan na San Siru, otpisali Veronu posle ubedljive pobede i tako dalje. Šteta za njih, jer ih je skupo koštalo početno nesnalaženje u višem rangu, a u većini poraza nisu imali ni gram sreće. SPAL-u su bodovi zlata vredni, međutim, to nije garancija da će do njih i stići. Od pobede domaćina sigurniji nam je tip mali broj golova.

Sasuolo – Sampdorija – GG @ 1.71 u 10Bet

Domaćin će, po svemu sudeći, preživeti ovu sezonu u Seriji A. Treba im još neki bod u preostale tri utakmice, a najlakše će do njih stići protiv Sampdorije, jer zatim igraju sa Interom i Romom. Ukoliko bi izgubili sva tri duela, postoji bojazan da ih ekipe sa začelja prestignu, mislimo na Kjevo, SPAL i Kaljari. Ko voli da “gađa” x na tiketu, možda je ovo prava utakmica za njega, čak nam se “javlja” konačan rezultat 1:1.

Kaljari – Roma – 3+ @ 1.60 u 10Bet

Na Sardiniju stiže Roma posle nesrećnog ispadanja iz Lige šampiona, pa je gotovo sigurno da je kod fudbalera “vučice” došlo do ogromnog emotivnog i energetskog pražnjenja. Možda bi Kaljari to mogao da iskoristi, jer su njima bodovi preko potrebni ako ne žele da, možda već nakon ovog kola, skliznu ispod crte. Nema domaćin ni dobar raspored posle Rome, idu kod Fiorentine i dočekuju Atalantu, pa se njihova pozicija nikako ne može nazvati lagodnom. Rimljani se moraju što pre psihološki podići i prebaciti na domaći kolosek, ukoliko žele i naredne sezone da igraju Ligu šampiona. Za siguran plasman treba im šest bodova, a pošto u narednom kolu dočekuju Juventus, ne bi smeli da izgube kod Kaljarija. Čini nam se da će golova biti, bod ne odgovara nijednom rivalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.