Premijer liga 38. kolo, najava, analiza, predlozi…

premijer liga

U nedelju se opraštamo od Premijer lige sve do polovine avgusta kada kreće novo prvenstvo. Gotovo sve dileme rešenu su pre poslednje runde, pa će navijači, na većini stadiona, imati priliku da uživaju u igri, neopterećeni rezultatom. Takve mečeve je najteže pogoditi, ali pokušaćemo.

Barnli – Bornmut – 3+ @ 1.83 u 10Bet

Jedna od onih utakmica koje baš ništa ne odlučuju. Domaćin će završiti na sedmom mestu, što je odličan plasman, a jedino će želeti da se iskupi za ubedljiv  poraz od Arsenala u prethodnom kolu. “Trešnjice” su takođe ispunile cilj, opstanak u ligi, a biće plasirane između 10. i 14. mesta. Trebalo bi da gledamo dosta golova.

Kristal Palas – Vest Brom – GG @ 1.71 u 10Bet

Da je VBA igrao cele sezone kao u prethodnih pet kola, sada bi se borio za plasman u Evropu, a ovako samo može da izbegne poslednje mesto. Ekipa iz Birmingema je uspela da savlada Mančester Junajted, Totenhem i Njukasl, ai i da remizira sa Liverpulom. Sve je to sada uzalud, naredne sezone igraće u Čempiošipu. Palas je počeo loše, ali kako je sezona odmicala igrao je sve bolje i sada je na odličnom 11. mestu, sa dobrim izgledima da se pomeri još jedno mesto naviše. Rivali su lišeni opterećenja, biće golova na obe strane.

Hadersfild – Arsenal – 3+ @ 1.50 u 10Bet

Domaćin je ostao u premijer ligi zahvaljujući podvigu u sredu kada je neporažen napustio Stamford Bridž i tako onemogućio Čelsi da se bori za Ligu šampiona. Arsen Venger po poslednji put vodi Arsenal, ekipu u kojoj je proveo 22 godine, pa ne verujemo da će voleti da dugovečnu saradnju okonča porazom. Opet su predlog golovi.

Liverpul – Brajton – 1 @ 1.20 u 10Bet

Liverpulu je dovoljan bod da se plasira u Ligu šampiona. Postoji šansa da se domogne i trećeg mesta, ukoliko Totenhem ne pobedi. Ipak, prevashodni cilj je novi nastup u takmičenju u kom će uskoro igrati u finalu. Ekipa Jirgena Klopa može u LŠ i kao osvajač ovogodišnjeg takmičenja, ali je sigurnije, naravno i lakše, pobediti Brajton nego Real Madrid. Novajlija je ispunio misiju, ostao je u Premijer ligi.

Mančester Junajted – Votford – GG @ 1.80 u 10Bet

Nismo sigurni da li će se Murinjo odlučiti da na oproštaju od prvenstva izvede najjači sastav, pošto ga za nedelju dana očekuje finale FA Kupa protiv Čelsija, što je poslednja prilika da “crveni đavoli” osvoje neki trofej. Votford nije u formi od trenutka kada je bilo sigurno da neće ispasti, pa su rezultati bili nešto slabiji. Moglo bi biti golova u obe mreže na Old Trafordu.

1xBet ima neverovatan bonus: 100% do 100 evra za vašu prvu uplatu!

Njukasl – Čelsi – 2 @ 1.60 u 10Bet

“Plavci” su podbacili protiv Hadersfilda i, čini se, oprostili se od nastupa u Ligi šampiona. Možda ni obe pobede u poslednja dva kola ne bi bile dovoljne, ali bi šanse bile daleko realnije nego što su sada. Ipak, Čelsi će želeti da pobedi na Sent Džejms parku i očekuju čudo na Enfildu, odnosno poraz Liverpula. Ako ne uspeju, moraće brzo da se oporave jer ih očekuje finale sa Junajtedom na Vembliju u FA Kupu. “SVarke” imaju niz od četiri uzastopna poraza i dosta su time pokvarili plasman.

Sautempton – Mančester Siti – 2 @ 1.37 u 10Bet

Navijači “svetaca” budili su se u znoju iščekujući ovaj meč, za koji su smatrali da će odlučiti o sudbini njihovog kluba. Na sreću Sautemptona, utakmica sa novim šampionom neće odlučivati ništa, osim na kom će mestu završiti ekipa iz najjužnije engleske luke. Zasluge za to idu fubalerima koji su u direktnom dvoboju za opstanak slavili na gostovanju u Svonsiju i tako Velšane gurnuli sa ivice ambisa u Čempionšip. Siti će pokušati da dođe do 100 bodova u sezoni, a mi verujemo da će uspeti u tome.

Svonsi – Stouk -0-2 @ 2.05 u 10Bet

Ove dve ekipe će sledeći meč igrati u Čempionšipu. Razočaravajuća sezona za Velšane i Stouk, posle koje napuštaju društvo najboljih, a nije tako izgledalo negde na polovini sezone. Sumnjamo da će bilo kome na stadionu Svetlosti biti do fudbala u nedelju popodne, a jedini motiv timovima biće da izbegnu poslednje mesto, ali, mala je to uteha.

Totenhem – Lester – T12+ @ 1.31 u 10Bet

“Pevci” su porazom u Birmingemu doveli u pitanje svoj novi plasman u Ligu šampiona. Za to su im bile potrebne dve pobede u poslednja dva kola, ali remi Čelsija učinio je da im je dovoljna jedna, koju su ostvarili protiv Njukasla, golom, a koga bi drugo nego, Harija Kejna. U odnosu na prethodne dve sezone, kada su završavali kao vicešapioni, treće mesto, ako ga osvoje, korak je nazad, a posebno je teško navijačima jer je još jedan sezona završena bez osvojenog trofeja. “Lisice” su devete, mogle bi biti i osme, ako pobede, ali ne verujemo u to. Totenhem će slaviti uz bar dva gola. Moraće i Kejn da pogodi neki put.

Vest Hem – Everton – 3+ @ 1.83 u 10Bet

“Čekićari” će želeti da što pre zaborave sezonu koja im je, umesto borbe za plasman u evropska takmičenja, donela bitku za očuvanje statusa premijerligaša. Na kraju su uspeli, ali nije bilo bezazleno. Pobedom bi Vest Hem moga da dođe i do sredine tabele, dok je Everton osmi i najverovatnije će tu i ostati. “Karamele” su mnogo uložile u prelaznom roku, ali im se to nije vratilo adekvatnim rezultatima. Mogli bi u Evropu, ukoliko njihov gradski rival osvoji Ligu šampiona, ali verujemo da bi više voleli da izostanu iz evropskih takmičenja, ukoliko je to uslov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.