Serija A 38. kolo, najava, analiza, predlozi…

serija a

Došao je dan rastanka sa italijanskim fudbalom sve do poznog leta, pošto “Azure” nećemo gledati ni na Mundijalu u Rusiji. Da poslednje kolo Serije A ne bude bez drame, pobrinuli su se Lacio i Inter, koji će u međusobnom okršaju odlučiti o četvrtom putniku u Ligu šampiona, kao i neizvesna borba za izbegavanje treće karte za odlazak u Seriju B.

Juventus – Verona – 4+ @ 1.58 u 10Bet

“Stara dama” je odbranila duplu krunu po četvrti put, uspeh vredan divljenja. Nažalost, ponovo su ostali bez evropskog trofeja, ali sumnjamo da će odustati od njega u narednoj sezoni. Verona se, posle samo jedne sezone, vraća u Seriju B, što je strašno potreslo navijače ovog kluba, pogotovo što će, najverovatnije, gradski rival Kjevo ostati prvoligaš. Kvota na pobedu Juventusa je veoma mala, pa pokušajte s golovima.

Đenova – Torino – GG @ 1.44 u 10Bet

Utakmica koja ne odlučuje baš ni o čemu, dušu je dala za veliki broj golova. Ipak, Đenova ume da odigra i baš efikasne utakmice, kao što je bilo u prošlom kolu kod Beneventa. Torino čitave sezone igra na gol više, a tako će biti i sada. Golovi na obe strane.

Kaljari – Atalanta – 0-2 @ 2.20 u 10Bet

Domaćin je napravio ogroman korak ka opstanku pobedom u Firenci i ako savlada Atalantu, neće brinuti o rezultatima konkurenata. Problem je što gosti dolaze po bodove koji ih mogu odvesti u Evropu. Ekipa iz Bergama ima bolji tim od tima sa Sardinije i favorit je, ali je motiv domaćina možda i jači. Nema mnogo golova u ovakvim duelima.

Kjevo – Benevento – 1 @ 1.50 u 10Bet

Svaka čast Beneventu na izdanjima iz finiša sezone. Prvenstvo koje su započeli sa 13 uzastopnih poraza, završavaju sa 21 bodom, sasvim solidno, ali poslednje mesto nisu uspeli da izbegnu. Kada bi imali šansu da od avgusta ponovo igraju u eliti, sigurni smo da bi bili mnogo uspešniji, ali povratka nema. Kjevu pobeda donosi opstanak i ne sumnjamo da će stići do nje, bez obzira na to što “veštice” igraju pošteno do samo kraja. Domaćin ima dve pobede iza sebe, a gost je slavio protiv Đenove i oprostio se od navijača trijumfom.

1xBet ima neverovatan bonus: 100% do 100 evra za vašu prvu uplatu!

Milan – Fiorentina – 1 @ 1.80 u 10Bet

“Rosoneri” su primili gol u sudijskoj nadoknadi meča u Bergamu i za nedelju dana prolongirali svoj plasman u Ligu Evrope. To je, posle svih turbulencija u ovoj sezoni, ipak, realno dostignuće. U jednom trenutku im je pretila borba za opstanak, onda su bili blizu Lige šampiona, da bi se sve smirilo i usledila borba za Evropu. Pobeda nad Fiorentinom rešiće sve dileme. “Viola” je svoje šanse propustila u porazima od Kaljarija i Sasuola. Pobeda Milana na San Siru je izvesna.

Napoli – Krotone – 3+ @ 1.40 u 10Bet

Da nije poslednje kolo i da tabela ne izgleda kako izgleda, ovde nikkvih dilema ne bi bilo, osim sa koliko razlike će Napoli pobediti. Međutim, domaćin je potpuno bez motiva, završio je, još jedanput, na drugom mestu, dok gosti hvataju slamku za opstanak. Pitanje je da li će i pobeda spasiti Krotone, a trijumfovati na San Paolu je lakše reći nego učiniti. Iskreno, mislimo da Krotoneu nema spasa, prošle sezonu su na volšeban način uspeli da ostanu u Seriji A, poslavši u drugu ligu Empoli, ali se čuda ne dešavaju tako često. U Napulju će biti golova, a ko će ih dati više, pojma nemamo.

SPAL – Sampdorija – 1 @ 1.60 u 10Bet

Preko trnja do zvezda, glasio bi slogan SPAL-a posle prve sezone u Seriji A. Da bi se latinska izreka pokazala kao tačna, potrebno je da savladaju nezainteresovanu Sampdoriju, koja je ionako u lošoj formi. Od Krotonea imaju bolji međusobni skor, što se može pokazati kao presudno na kraju. Ekipa iz Đenove će završiti u sredini tabele, što je razočaravajuće posle dobrog starta prvenstva. Verujemo u trijumf domaćina.

Udineze – Bolonja – 1 @ 1.50 u 10Bet

Pobedio je i Udineze u prošloj rundi u Veroni i tako prekinuo niz od 15 utkmica bez trijumfa, sa samo dva remija u tom intervalu. Ipak, kad je trebalo crno-beli su zabeležili uspeh, ali se mora priznati da su imali sreće sa rasporedom u samom finišu, inače bi verovatno skliznuli u Seriju B. Od Krotonea imaju bolji međusobni učinak, ali ne i od SPAL-a. Dakle, treba im bod protiv Bolonje, ne sumnjamo da će ga osvojiti, pogotovo jer gosti dolaze da otaljavaju posao.

Lacio – Inter – GG @ 1.54 u 10Bet

Svi putevi u nedelju vode u Rim! I to pravo na Olimpiko. Preko 12 hiljada tifoza Intera najavilo je, poput Hanibala, invaziju na “večni grad”, u nameri da pomognu svojim ljubimcima da pobede i plasiraju se u Ligu šampiona. Ali, pita se i Lacio. Rimljanima je dovoljan nerešen ishod, pošto imaju tri boda više, dok bi Inter pobeda popela na četvro mesto, jer bi, u tom slučaju, međusobni učinak bio na njihovoj strani. Obe ekipe su kiksirale u prošlom kolu, a poslebno se to odnosi na Inter koji je poražen na Meaci od Sasuola. Lacio nije iskoristio propust rivala, pa da pobedom u Krotoneu reši sve dileme oko plasmana u elitno takmičenje, već je igrao nerešeno, a taj ishod nijee bio po volji ni domaćima, ni njima. Možda je i bolje, jer sada imamo jedan pravi derbi, pun uzbuđenja i neizvesnosti. Inter mora da napadne, aLacio ne ume da igra na 0:0, dakle, golovi na obe strane.

Sasuolo – Roma – 2 @ 1.86 u 10Bet

Domaćin je obeležio finiš prvenstva dobrim rezultatima. U poslednjih 11 utakmica izgubili su samo jednom i za njih je prava šteta što se prvenstvo završava. Roma je izborila plasman u Ligu šampiona, pa će pokušati naredne sezone da ponovi ovogodišnji sjajan rezultat i plasman u polufinale. Njima treba pobeda da bi ostali na treće mestu. “Vučica” je bliža trijumfu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.