Derbi dana: Lacio – Inter, posle Hanibalovog, najveći napad na “večni grad”

derbi dana

Pravi šlag na tortu ovogodišnjeg izdanja Serije A biće utakmica polsednjeg kola u kojoj će Lacio i Inter u direkton duelu odlučiti ko će u Ligu šampiona. Mesta ima samo za jednu ekipu, jer su tri ulaznice već podeljene šampionu Juventusu, Napoliju i Romi. Rimljani su, pre meča, u prednosti, utoliko što imaju tri boda više i odgovara im i remi, dok bi se Inter trijumfom bodovno izjednačio, ali bi bio bolji zbog međusobnog učinka, pošto je jesenas na Meaci bilo 0:0.

Lacio: Ako ne igra Imobile, sve oči biće uprte u Milinković- Savića

Lacijali su imali meč loptu za Ligu šampiona u prošlom kolu na gostovanju kod Krotonea. Istina, nije bilo nimalo lako savladati domaćina koji se grčevito bori za opstanak, pa je utakmica, posle silnih preokreta, završena 2:2, što na kraju nije odgovaralo ni jedima ni drugima. Bod Laciju doneo je srpski internacionalac Sergej Milinković – Savić, koji će i protiv Intera biti glavna uzdanica trenera Simone Inzagija, s obzirom da je nastup najboljeg strelca lige i rekordera Lacija Ćira Imobilea pod velikim znakom pitanja. Bez Imobilea sve će biti znatno teže, videlo se to i u Krotoneu kada je umesto njega igrao Fellipe Kaisedo, ali Lacio nije bio ni približno opasan kao kada igra sjajni Ćiro. Ukoliko izbegnu poraz, sezona će za Rimljane biti sasvim zadovoljavajuća. U Ligi Evrope igrali su u četvrtfinalu, kada ih je senzacionalno izbacio Salcburg, a u domaćem Kupu stigli su do polufinala, gde su za njih kobni bili penali protiv Milana. Uz plasman u elitno fudbalsko takmičenje, godina po meri svakog navijača nebesko-plavih.

Inter: Šest dugih godina bez Lige šampiona, previše za Inter

“Neroazuri” nisu videli najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje punih šest godina. Previše je to za giganta kakav je Inter. Zamislite, kapiten Mauro Ikardi je u klubu od 2013. godine i još sa Interom nije igrao u Ligi šampiona. I ne samo on i sadašnje generacije. Pravi šok doživeli su tifozi Intera prošle subote uveče na Mecai kada ih je savldao Sasuolo. Svi su mislili da je gotovo i da će plasman u elitu ostati samo san i ove sezone. Ipak, remi Lacija u Krotoneu doneo im je novu nadu, a koliko su navijači željni uspeha pokazuje najava dolaska čak 12 hiljada “internista” u Rim. To je posle Hanibala i njegovih Kartaginjana, najveći napad na Rim. Pored borbe timova za četvrtu ulaznicu za LŠ, vodiće se i mali rat Ikardija i Imobilea, ako ovaj drugi bude na terenu, ali i ako ne bude, oko titule najboljeg strelca lige. Centtarfor Lacija postigao je 29 golova, dok je Argentinac dao samo jedan manje, pa bi, uz pobedu, njegovi golovi došli kao ekstra bonus. No, verujemo da će se Ikardi potpuno posvetiti kolektivu i trijumfu tima, a golovi ako dođu, dođu.

Naš predlog:

Po kladionicama Lacio je blagi favorit, upravo zbog domaćeg terena, pošto će Olimpiko biti prepun. U kladionici 10Bet, trijumf Rimljana se ceni kvotom 2.40, dok je pobeda Intera 2.80. Ako dođe remi, oni koji ga budu odigrali, mogu da računaju na keficijent 3.55. Mi predlažemo igru na golove, pošto gosti nemaju šta da čekaju i moraju da napadnu, a ni Lacio ne ume da igra defanzivno. Predlog je igra gol-gol, a za hrabrije i GG3+.

U kladionici 10Bet GG je 1.52, dok je gol-gol 3+ na meču 1.80. I po kvotama primećujete da je realnije da na Olimpiku gledamo golove, nego da utakmica bude završena sa, recimo, 0:0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.