Fajnal for Lige šampiona u rukometu: Vardar favorit protiv Monpeljea, analiza i predlog…

fajnal for

Skopski Vardar i francuski Monpelje igraće u polufinalu Fajnal fora Lige šampiona koji se igra u nemačkom Kelnu. Vardar je kao branilac trofeja otputovao u Nemačku, dok je Monpelje najveće iznenađenje sezone. Sve je na strani Vardara, i sva je prilika da će makedonski predstavnik u finalu braniti trofej osvojen prošle godine.

Vardar želi da odbrani tron

Skopljanci su branioci trofeja i gledano iz te perspektive u meč ulaze kao favoriti. I ne samo ako se gleda sa te strane, tu je i kvalitetniji igrački kadar, ali i mnogi drugi razlozi. Odavno je poznato da je lakše osvojiti trofej, nego ga odbraniti, ali za Vardar to kao da ne važi. Makedonci su se prošetali kroz grupnu fazu i to u izuzetno teškoj i zahtevnoj grupi. Završili su na prvom mestu u konkurenciji jedne Barselone, Nanta, Rajn Nekar Levena, Pik Segeda, Kristijanštada, Visle Plok i Zagreba. Na 14 utakmica upisali su samo dva poraza i to na gostovanjima kod Barselone i Nanta, sa po golom razlike. U eliminacionoj fazi izbacili su sjajnog bundesligaša Kil i obezbedili polufinale. To dovoljno govori o snazi Vardara, aktuelnog evropskog šampiona.

Poslednja šansa ove generacije

Ovo je poslednja prilika ove generacije Vardara. Prilika za koju svi u glas kažu da se ne sme propustiti. Po završetku sezone više od polovine tima napustiće Vardar, koji će naredne godine imati potpuno nov izgled. Zvanično se opraštaju Šterbik, Cindrić, Makeda, Kanjalas, Marsenić, Arbutović, a možda i još poneki rukometaš. Ipak, najveći udarac biće odlazak neverovatnog trenerskog maga Raula Gonzalesa. Zbog svega toga je motiv Skopljanaca veliki, a u ovakvim utakmicama to mnogo znači.
Registruj se na 10Bet

Monpelje je najveće iznenađenje sezone

Francuzi su u Keln doputovali kao najveće pozitivno iznenađenje sezone u Ligi šampiona. Nalazili su se u grupi slabijih timova pre žreba za grupnu fazu i niko nije očekivao da se nađu u završnici. Ipak, Monpelje je potpuno zasluženo učesnik Fajnal fora. U svojoj grupi je zauzeo prvo mesto, a zatim eliminisao španski Ademar Leon, koga je dva puta pobedio. Usledila je zatim prava senzacija i eliminacija velike Barselone. U poslednjoj rundi pred polufinale na ubedljiv način slavili su nad Flensburgom kući, pa odigrali nerešeno u gostima i stigli do polufinala.

Francuski tim je sjajan kolektiv

Monpelje ima odličan sastav. Francuski reprezentativni golman Žerar je između stativa, a Gigu je standardan na krilnoj poziciji. Tunižanin Toumi je drugo krilo, pa zato sa te strane preti najveća opasnost. Osim ove dvojice, po potrebi na krilu igraju i Potre i Kavtičnik. Najjači su na poziciji pivotmena. kako i ne bi bila kad na tom mestu igra jedan od najperspektivnijih i najkvalitetnijih igrača na toj poziciji u Evropi, Fabregas. Simone je srednji bek, a na bekovskim pozicijamaa su još odlični litvanski rukometaš Tručnovijus, zatim Grebil, Benofond, Melvun i Ričardson, koji igra u odličnoj formi.

Prokockana titulua Monpeljea u Francuskoj

Monpelje dolazi u Keln nakon iznenađujućeg poraza od Sent Rafaela u šampionatu Francuske. Taj poraz može da bude presudan u borbi sa PSŽ-om za titulu prvaka. Obe ekipe imaju isti broj bodova, pa je Monpelje izgubio lidersku poziciju pred poslednje kolo. sada im ostaje da se nadaju da će PSŽ izgubiti, a da oni pobede i osvoje naslov. Ipak, sada kada su Parižani preuzeli mesto na vrhu, teško je očekivati da ga izgube u poslednjem kolu.
Registruj se na 10Bet

Kladionice favorizuju Vardar

Vardar je favorit u polufinalu i po kladionicama. Kvota na pobedu Skopljanaca u 10Bet je 1.57, dok je za pobedu Monpeljea mnogo veća i iznosi tačno 3.00. Za nerešen rezultat kladionica 10Bet je opredelila koeficijent 8.50.
Registruj se na 10Bet

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.