Fulam – Aston Vila: Bitka za Premijer ligu i 160 miliona funti

fulam - aston vila

Vrhunac fantastične sezone Čempionšipa desiće se na Vembliju, gde se već tradicionalno odigrava finale baraža za popunu Premijer lige. Akteri ovogodišnjeg su londonski Fulam, koji sa klupe predvodi srpski trener Slaviša Jokanović ,i Aston Vila iz Birmingema.

Fulam: Snaga Aleksandara Mitrovića i raskoš talenta Rajana Sesenjona, Fulamova ulaznica za elitu

Ekipa sa Krejven Kotidža je igrala fenomenalno čitavog proleća i onda je poklekla na poslednjem stepeniku, izgubivši od Birmingema, pa je u Premijer ligu direktno, pored Vulverhemptona, ušao i Kardif. Ipak, pitanje je da li bi Kardif remizirao u poslednjem kolu da je Fulam vodio u Birmingemu. Bilo kako bilo, četa Slaviše Jokanovića ima priliku da preko baraža ispravi sve propuste, ne samo iz ove sezone. I prošle godine je Fulam pokušao preko baraža da se domogne engleske elite, ali je tada nepremostiva prepreka bio Reding. U polufinalu se londonski tim namerio na “ovnove” iz Derbija i posle zabrinjavajućeg poraza u prvoj utakmici, odigrao sjajno u revanšu i slavio sa 2:0, a mogao je sa mnogo većom razlikom. Bila je to utakmica potpunog povratka najveće nade engleskog fudbala, 17-godišnjeg Rajana Sesenjona, momka o kome ćemo tek slušati i čitati narednih godina. On je postigao prvi gol protiv Derbija i tako odmenio našeg Aleksandra Mitrovića, čiji je dolazak na pozajmicu iz Njukasla, očigledno bio karika koja nedostaje za šampionske snove Fulama. Slaviša Jokanović je već uveo jedan tim iz Čempionšipa u Premijer ligu, i to direktno. Radi se o Votfordu, a ako to ponovi i sa Fulamom, nema sumnje da ga očekuje posao u nekom mnogo slavnijem klubu. Ko je rekao Čelsi…
Registruj se na 10Bet

Aston Vila: Hoće li Birmingem ostati bez premijerligaškog fudbala, ili Vila to neće dozvoliti

Ispadanje Aston Vile iz Premijer lige pre dve sezone bilo je senzacija sama po sebi. Nekadašnji prvak Evrope i sedmostruki šampion Engleske morao je u Čempionšip gde se pridružio Birmingemu, a nekada grad sa tri premijerligaša, ostao je samo na Vest Bromvič Albionu. Sada je i VBA skliznuo rang niže, pa je Vila poslednja nada fudbalskoh poklonika u Birmingemu da će naredne sezone uživo gledati mančesterske velikane, Čelsi, Arsenal, Liverpul i ostale. Na klupi Aston Vile sedi iskusni Stiv Brus, trener sa zavidnom karijerom, a dobra vest za njega i navijače je povratak u tim Ahmeda el Mohamadija i Nila Tejlora kojih nije bilo u revanšu polufinala sa Midlzbroom. Inače, to polufinale bilo je veoma neizvesno, a odlučio ga je jedan jedini gol, koji je na strani postigao iskusni Mile Jedinak, čovek koji je pokretačka snaga tima. Aston Vila je imala drugog strelca sezone u Čempionšipu, Luisa Grabana, koji je postigao 20 golova u sezoni, ali se nije proslavio u polufinalnim okršajima sa M'Boroom. Da li će se igrati Premijer lga naredne sezone na Vila parku, umnogome zavisi i od njega, jer se ne radi o ekipi koja postiže baš mnogo golova.

Naš predlog:

Registruj se na 10Bet

Retko se dešavalo u finalima baraža da gledaoci vide goleadu. Radi se o utakmici koja će pobedniku doneti 160 miliona funti, što je stavlja na prvo mesto najskupljih mečeva na svetu. Fulamu bi pripalo oko 170 milion, a Aston Vili desetak manje, pošto su u Čempionšipu proveli samo dve sezone, pa bi ostali bez bonusa, ali ko sada brine o tome. Po kladionicama, favorit je Fulam, a kvota na njihov trijumf u 10Bet iznosi 2.35, dok je trijumf Aston Vile 3.35. Mnogi će se odlučiti za remi posle 90 minuta, a kladionica 10Bet nerešen rezultat procenjuje kvotom 3.05.

Ako već, u nedostatku ponude moramo da tipujemo ovaj meč, a ne samo da uživamo u njemu, naš prvi predlog bi bila igra 0-2 gola i to samo zbog stila igre koji gaji Aston Vila. Kvota za taj predlog u 10Bet je 1.54. Drugi naš predlog je igrati Px, dakle nerešeno na poluvremenu, a ponuđena kvota je 1.90.
Registruj se na 10Bet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.