Real Madrid – Liverpul: “Galaktikosi” za treću u nizu, a svima u Liverpulu bila bi prva…

Real Madrid - Liverpul

U finalu Lige šampiona za sezonu 2017/2018 sastaju se dvostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja Real i engleski Liverpul. Finale, samo po sebi, nije preveliko iznenađenje. Možda se učešće “redsa” može tako posmatrati, ali dolazak Madriđana u Kijev, mogao se očekivati.

Iskustvo, Ronaldo, Zidan, tradicija… sve su to aduti “kraljevskog kluba”

U poslednje četiri godine Real je tri puta podizao pehar namenjen najboljem timu na kontinentu. Dva puta su u finalima bili bolji od gradskog rivala Atletika, a prošle sezone su u očaj bacili torinski Juventus sa legendarnim golmanom Bufonom, kome se još nije ispunila želja da dodirne “ušati” pehar. Ukoliko savladaju Liverpul i po treći put u nizu osvoje trofej, Madriđani će ponoviti uspeh nemačkog Bajerna, jedinog tima koji je vezao tri titule, ali to se desilo pre 42 godine. Istina, Real ima i dužu dominaciju, ona je trajala od 1955. do 1960. kada su Španci pobedili u pet uzastopnih finala, ali je tada fudbal bio mnogo drugačiji nego sad. Real ima 12 trofeja u najkvalitetnijem takmičenju i ubedljivo je prvi u toj kategoriji. Zanimljivo je da su Madriđani bili uspešni u šest prethodnih finalnih utakmica u kojima su igrali, a da su poslednji put poraženi u finalu 1981. godine i to, nećete verovati, upravo od Liverpula. Naravno da je veliki adut Reala i najbolji fudbaler današnjice,  Kristijano Ronaldo. Porugalac je prava mašina za golove i poobarao je sve rekorde ovog takmičenja. U aktuelnoj sezoni već se 15 puta upisao u strelce na 12 utakmica LŠ, a na terenu je proveo 1 080 minuta. Gol je postigao na svakoj utakmici, osim polufinalnih sa Bajernom. Ako pehar ostane na Berbabeu, u istoriju će se upisati i trener Zinedin Zidan, koji je već tamo kao jedini čovek sa peharom Lige šampona kao igrač, pomoćnik trenera i glavni trener i to sa istim klubom. Osvoji li i treću krunu, biće prvi šef struke kome je to pošlo za rukom. Dobra vest za Francuza je da su mu svi fudbaleri na raspolaganju za utakmicu sezone.
Registruj se na 10Bet

Strašni napadački trio i Klopov fanatizan na klupi, mogu li biti dovoljni za trijumf?

Navijači Liverpula ponovo su u ekstazi kao 2005. i 2007. godine kada su bili učesnici finala, sa različitim uspehom i protiv istog rivala, italijanskog Milana. Naravno da ono istanbulsko finale ostaje u sećanju za ceo život, jer se radilo o jednom od najvećih preokreta ikad. Milan je vodio 3:0, ali su “redsi”, pod konadom Rafe Beniteza, u nastavku sustigli prednost i preko penala se popeli na vrh Evrope. Liverpul ima pet titula šampiona, od poslednje prošlo je 13 godina, taman da se zažele nove. Kako god se okončalo finale, sezonu Liverupula obeležio je fenomenalni Egipćanin Mohamed Salah, čovek koji je stigao iz Rome prošlog leta za 42 miliona evra, a sada vredi trostruko. “Princ Egipta” je postigao 44 gola na 51 utakmici u dresu Liverpula, ali je upisao i 16 asistencija, prigrabio titulu najboljeg strelca Premijer lige i, ukoliko se popne na vrh Evrope sa “redsima”, veliki je kandidat da osvoji Zlatnu loptu FIFA i tako i taj trofej preotme Ronaldu. Egipćanin je imao sjajne saradnike u Brazilcu Firminu i Senegalcu Maneu. Njih trojica su najubojiti trio evropskog fudbala, postigli su zajedno 29 golova, a Liverpul je najefikasnija ekipa Lige šampiona sa 46 pogodaka. Mana tima sa Enfilda može da bude porozna odbrana, koja je sklona kiksevima i lakom primanju golova, a u sudaru sa napadom Reala, to će biti itekako primetno. Tim snagu crpe sa klupe, tačnije sa parčeta trave ispred klupe sa rezervnim fudbalerima na kojoj stoji harizmatični trener Jirgen Klop. Nemac nije uspeo da dođe do trofeja u svenemačkom finalu 2013. godine, kada je njegova Borusija izgubila od bajerna, ali sada ima priliku da to učini po prvi put. I ne samo on. Zapanjujuć je podatak da nijedan fudbaler Liverpula nema osvojenu titulu u Ligi šampiona, pa bi svima ovo bilo sefte. Mada svi priznaju da su Madriđani favoriti, u Liverpulu se nadaju reprizi 1981. godine kada su u finalu u Parizu bili bolji od Reala i slavili golom Kenedija u finišu utakmice. Klop neće moći da računa na povređenog Aleksa Oklejd Čemberlena i Džoela Matipa, a postoji mogućnost da se Emre Džan pojavi u timu.

Mažić na centru, velika čast za srpski fudbal

Meč na stadionu u Kijevu sudiće srpske sudije na čelu sa najboljim arbitrom Miloradom Mažićem. Biće to velika čast za 45-godišnjeg ekonomistu iz Vrbasa, ali i ogroman ispit, pošto mu svi, ako sve bude po planu, predviđaju i učešće u finalu Mundijala, naravno, ako Srbija ne dođe do završne predstave, a u to je teško poverovati. Mažić je već delio pravdu na finalu Kupa konfederacije i UEFA Superkupu, sada će toj nisci dodati i najznačajniji meč Lige šamiona, a ako zviždukom označi i kraj finala Mundijala, imao se “rašta i roditi”, da parafraziramo velikog Njegoša.

Naš predlog:

Timovi sa ovakvim napadima, ne mogu da igraju zatvoreno. Smatramo da nema šanse da se utakmica završi bez golova, pa je naš prvi predlog 3+. Pored toga, ubeđeni smo da će Ronaldo i kompanija postići bar dva gola, odnosno da će Karijus morati bar dva puta u mrežu po loptu. Mislimo da i Liverpul ima potencijal da postigne bar gol, pa predlažemo i igru GG i 3+.

U svim kladionicama Real je favorit u finalu. U 10Bet je trijumf Reala 2.15, a kvota na pobedu Liverpula 3.20. Ako mislite da će posle 90 minuta biti bez pobednika, kvota u kladionici 10Bet je 3.90. Svi veruju u efikasu utakmicu u Kijevu, pa tako i kladionice nude nešto slabije kvote. Na 3+ je 1.50, a za hrabrije, koji se odluče na 4+, u 10Bet je 2.20. Igra GG i 3+, kladionica 10Bet procenjuje na 1.64. Ako smtrate da će Kristijano Ronaldo biti strelac na meču, 10Bet vas mami kvotom 1.62, a ako više verujete u Egipćanina, kvota na to da će Salah biti sttrečlac iznosi 1.83.
Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.