Mundijal u Rusiji: Grupa A, Rusija: Domaćin mora u drugi krug, sve preko toga je bonus

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severu ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Rusija: Sa fudbalerima iz domaćeg prvenstva do nokaut faze

Nadimak reprezentacije Rusije je „Zbornaja komanda“, a ovo će im biti 11. nastup na Svetskim prvenstvima, prvi koji će odigrati kao domaćini. Pošto su organizatori Mundijala, Rusi nisu igrali u kvalifikacijama, već su imali obezbeđen direktan plasman. Prvi put su se na Svetskim prvenstvima pojavili 1958. Godine, da bi svoj najveći uspeh ostvarili 1966. u Engelskoj, kada su izborili plasman u polufinale. Najznačajniji rezultat bio je osvajanje Evropskog prvenstva 1960. godine. Istina, te uspehe su ostvarili pod imenom SSSR, a Rusija je od osamostaljenja na Mundijalima učestvovala tri puta (1994. 2002. I 2014.)

Žreb ih je „pomilovao“ i smestio, po opštem mišljenju, u najslabiju grupu u kojoj su Urugvaj, Saudijska Arabija i Maroko. Rusija će igrati, kao što je tradicija na nekoliko poslednjih Mundijala, na otvaranju prvenstva i to protiv Saudijske Arabije 14. Juna na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. Posle pet dana, 9. juna ih očekuje meč sa Egipćanima u Sankt Peterburgu i na kraju, derbi grupe, sa Urugvajcima u Samari 25. juna.

Ruska reprezentacija, koju predvodi selektor Stanislav Čerčesov, nema velikih zvezda. Gotovo svi pozvani igraju u domaćem šampionatu, pa je to pojednostavilo posao selektoru. Inače, ovo je redak primer u poslednje vreme, ali se u ruskoj Premijer ligi odlično zarađuje, pa glavne igrači nemaju potrebu da idu „trbuhom za kruhom“ po Evropi. Treba reći da će veliki hendikep biti izostanak najboljeg strelca Aleksandar Kokorina, koji zbog teške povrede propušta takmičenje u svojoj zemlji. Od tkz „stranaca“ tu su Denis Čerišev iz Viljareala i Roman Nojšteter iz Fenerbahčea.

Rusi su favoriti po kladionici 10Bet u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabija na otvaranju sa kvotom 1.32. Za utakmicu protiv Egipta kvota je 1.83, a u derbiju grupe, protiv Urugvaja, 10Bet smatra da nisu favoriti i dodelio je kvotu 3.00 na pobedu “baćuški”, a 2.50 na trijumf Urugvaja.

Da Rusija trijumfuje u grupi A, kvota u kladionici 10Bet je 2.85, a da osvoji šampionat 41.00.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.