Mundijal u Rusiji: Grupa B, Maroko: Drugi krug na dugom štapu

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Maroko: “Lavovi Magreba” dugo apstinirali, sada žele sve da naplate

Selekcija Maroka nije igrala na Mundijalu tačno 20 godina. Dug je to period za zemlju u kojoj se fudbal voli do fanatizma. “Lavovi”, kako je nadimak ove reprezentacije iz zapadnog dela Afrike, tkz Magreba, igraće u Rusiji pet put na Svetskom prvenstvu. Navijači najviše pamte nastup iz 1986. u Meksiku, kada je Maroko igrao u osmini finala, gde ih je na jedva izbacila Nemačka, kasniji finalista. Oni su i prva afrička selekcija koja je zauzela prvo mesto u grupi, ostavivši iz sebe Englesku, Poljsku i Portugal. Žreb im nije bio baš naklonjen, igraju sa evropskim prvakom i bivšim svetskim šampionom, ali se Maroko neće lako predati.

Mnogo toga zavisiće od prvog meča koji igraju protiv Irana i koji moraju da dobiju. Ta utakmica na programu je 15. juna u Sankt Peterburgu. O plasmanu u drugi krug odlučiće duel sa Portugalcima 20.6., bar se tako pretpostavlja, a on se igra u Moskvi na “Lužnjikiju”. Grupnu fazu zatvaraju protiv Španije u Kalinjingradu 25. juna.

Maroko je imao teške kvalifikacije u Africi. Prvo je izbacio Ekvatorijalnu Gvineju(2:0, 0:1), a onda trijumfovao u grupi u kojoj je bila Obala Slonovače, ali i snažni Gabon i Mali. Zanimljivo da tokom grupne faze nisu primili nijedan gol, a postigli su 13. Zabeležili su po tri pobede i remija. U poslednjem kolu gostovali su “slonovima”, bio im je dovoljan i bod, ali su slavili sa 2:0 golovima Dirara i Benatije.

Naravno da je sadašnji prvotimac Juventusa Mehdi Benadija najpoznatije ime u selekciji “lavova”. On je već nosio dres Olimpika, Rome i Bajerna i pravi je predvodnik sadašnje generacije. Tu su i pomenuti Dirar, El Ahmadi, Busufa, Amrabat, Belhanda, Bufal… Selektor je Francuz Erve Renar, relativno mlad trener.

Naravno da se Marokanci slabije kotiraju od Španije i Portugala. U kladionici 1xbet kvota na to da će osvojiti prvo mesto u grupi iznosi 15.00. Međutim, već za prvu utakmicu, oni su favoriti, po 1xbet, sa koefcijentom 2.40. U duelu sa Portugalom nemaju taj epitet, pa je kvota na njihov trijumf 6.85. Kada izađu na megdan Špancima, totalni su autsajderi, pa kladionica 1xbet smatra da je kvota 9.00 odgovarajuća. U slučaju da se neko odluči da igra na to da osvajaju Mundijal, očekuje ih kvota 400.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.