Mundijal u Rusiji: Grupa D, Nigerija: “Super orlovi” inventar na Mundijalima

nigerija reprezentacija

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Nigerija: Kvalitet imaju, taktički su “tanki”, a to je preuslov za uspeh

Reprezentacija Nigerije je šesti put na Svetskom prvenstvu u poslednjih sedam održanih. Znajući da fudbal u Africi napreduje krupnim koracima, to je zbilja odličan rezultat. Zanimljivo je da su “super orlovi”, kako glasi nadimak ove selekcije, tri puta uspeli da prođu grupnu fazu, pa se i sada nadaju takvom rezultatu, ez obzira na kvalitet grupe. Igrački kvalitet Nigerije nije sporan, ali na taktičkom planu, kao i sve reprezentacije sa “crnog kontinetna”, umeju da podbace.

Meč od koga će mnogo toga zavisiti igraju već na startu, a protivnik je Hrvatska. Mesto odigravanja ove utakmice je Kalinjingrad 16. juna. Drugi protivnik Nigerije je Islnad, a sastaće se 22.6. u Volgogradu. Na kraju, najteži rival, selekcija Argentine, sa kojom će ukrstiti koplja u Sankt Peterburgu 26. juna.

Nigerija je u baražu pred početak takmičenja u grupnoj fazi afričkog kontinenta izbacila Svazilend, bilo je 0:0 i 2:0. U grupi su igrali protiv Zambije, Kameruna i Alžira, dakle, nimalo jednostavna grupa, u kojoj su trijumfovali sa četiri pobede i po jednim remijem i porazom. Izgubili su samo od Alžira, kome je to bio jedini trijumf u grupi. Na kraju, imali su 13 osvojenih bodova, čak pet više od drugoplasirane Zambije.

Ono što krasi ovu generaciju Nigerije, slično je onom što je imala legendarna koja je osvojila Olimpijske igre 1996. godine u Atlanti. Dakle, odličan napad i slaba odbrana. Imena Ivobija, Iheanača, Muse, Igaloa, znače nešto u svetskom fudbalu. Međutim, odbrana je baš slaba iako je sačinjavaju igrači iz poznatih evropskih timova. Srednji red je, kao što mu i naziv glasi, osrednji. Tu su iskusni Džon Obi Mikel, Ndidi, Etebo i Agbo. Selektor Nigerijaca je nemački stručnjak, ne toliko poznat, Gernot Ror.

Kladionice ne veruju preterano u selekciju “super orlova”. Da budu pobednici grupe, u 1xbet su ponudili kvotu 15.00, čime ih svrstavaju na poslednje četvrto mesto. Gledajući sve 32 ekipe, oni su tek 20. kao neko ko bi mogao da osvoji Mundijal i kvota je 200.00. Što se tiče međusobnih okršaja sa rivalima u grupi, 1xbet smatra da su autsajderi protiv Hrvatske, kvota je na njih 4.60, kao i protiv Argentine, čak 7.00. Jedino su izjednačeni sa Islandom, pa 1xbet daje koeficijent 2.80 na njihovu pobedu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.