Mundijal u Rusiji: Grupa H, Kolumbija: Ponoviti uspeh iz Brazila, a možda i korak dalje

Image: 0176720643, License: Rights managed, The Colombian national football team poses before the start of the friendly football match between Belgium and Colombia at King Baudouin stadium in Brussels on November 14, 2013. (Back row, L-R) midfielder Aldo Leao Ramirez, defender Cristian Zapata, goalkeeper Farid Mondragon, Colombian's midfielder Carlos Sanchez, defender Luis Amaranto Perea. (Front row, L-R) Colombian's forward Radamel Falcao Garcia, Colombian's midfielder James Rodriguez, Colombian's midfielder Juan Cuadrado, defender Santiago Arias, forward Luis Fernando Muriel, defender Pablo Armero., Place: BELGIUM, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, AFP

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Kolumbija: Uz malo sreće, gledaćemo ih dugo

Igraće Kolumbijci po šesti pu na Mundijalu, ali su najveći uspeh zabeležili na prethodnom, kada su bili pravi hit, a zaustavljeni su tek u četvrtfinalu i to od domaćina. Fudbal je ionako u ovoj latinoameričkoj državi uvek bio više od igre, ali je posle toga postao obožavan poput kakvog božanstva. Mnogi igrači iz te generacije zaigrali su zatim na velikoj sceni u najačim klubovima Evrope, a sada su u najboljim godinama i Kolumbija u Rusiju odlazi kao favorit iz senke.

U kakvoj su formi, videćemo već u prvom meču u Rusiji kada igraju sa Japanom u Saransku. Taj okršaj zakazan je za 19. jun, da bi pet dana kasnije, u derbiju grupe H, megdan podelili sa Poljacima. Poprište će biti grad Kazanj. Na kraju, još jedan težak protivnik, selekcija Senegala, a utakmica se igra 28. juna u Samari.

Koliko su južnoameričke kvalifikacije bile teške i neizvesne, potvrđuje i to da su sve ekipe koje su izborile plasman, osim Brazila, to učinile bukvalno u poslednjem kolu. Kolumbija je igrala dobro, ali je u poslednja četiri kola osvojila samo tri boda,pa joj je remi u Peruu doneo plasman, a domaćina oterao u baraž. Taj meč je bio neverovatno uzbudljiv, poveli su gosti preko Rodrigeza, ali je izjednačio Gerero, pa su gosti završili kao četvrti, a Peru je bio peti. Na 18 utakmica, Kolumbija je osvojila 27 bodova, 7 puta je pobedila, imali 6 remija i 5 poraza. Sada se sve to zaboravlja i kreće se od nule.

Uspeh u Brazilu katapultirao je u orbitu mnoge fudbalere koji su sada oslonac selekcije koju predvodi Hoze Pekerman. Golman Ospina brani u Arsenalu, defanzivci Zapata je u Milanu, Sančez u Totenhemu, Mina u Barseloni, Mohika u Đironi. U veznom redu su Džejms Rodrigez iz Bajerna Izkijerdo iz Brajtona, sjajni Kvadrado iz Juventusa. U špicu će igrati Radamel Falkao, Karlos Baka Luis Murijel. Sastav za svaki respekt.

I kladionice veruju u Pekermanovu selekciju. Da će trijumfovati u grupi 1xbet nudi kvotu 2.20, čime ih promoviše u favorita grupe H. Za trijumf na Mundijalu, kvota u ovoj kladionici je 41.00. Što se tiče okrašaja sa rivalima u grupi, 1xbet za meč sa Japanom određuje koeficijent 1.80 na trijumf Kolumbije, da bi u duelu sa Poljskom takođe bili favoriti, ali blaži, kvota je 2.60. Za poslednji meč grupe protiv Senegala 1xbet predlaže 2.10 na pobedu Rodrigeza i kompanije.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.