Derbi dana: Hrvatska – Engleska: Da li će fudbal kući, ili će radije na more?

U drugom polufinalu na Mundijalu u Rusiji, sastaju se Engleska i Hrvatska. Par koji je malo ko očekivao u ovoj fazi takmičenja, ali se ne može reći da su se našli nezasluženo ovde. Imali su, i jedni i drugi, svojih svetlih trenutaka, ali su iskazali i određene slabosti, koje do sada nisu kažnjene.

Hrvatska: Dva puta ih je pogledala fortuna, sigurno neće želeti da je iskušavaju i treći put

Komšije su igrale nestvarno dobro u grupi. Lako su “porazili” Nigeriju, “demontirali” su Argentinu i “odradili” Island. Onda je došla nokaut faza i stvari su se komplikovale. Protiv Danske nisu, u najvećem delu utakmice, ličili na ekipu iz grupe, ali su penalima došli do najboljih osam, mada je Modrić promašio penal pred kraj produžetka, što obično kasnije bude kažnjeno. Ovaj put, nije. Očekivalo se da će sa domaćinom biti lakše, ali ne lezi vraže. Rusi su poveli, Hrvati izjednačili, a onda u produžetku stigli i do prednosti golom Vide posle prekida. Na isti način su “baćuške” izborile penale, posle kojih je, još jednom, u junaka izrastao golamn Subašić, izborivši drugo polufinale Mundijala za Hrvatsku, nakon onoga u Francuskoj 1998. godine. Ne toliko iskusni selektor Zlatko dalić, upisao se zlatnim slovima u fudbalske knjige u ovoj zemlji, a hoće li sa tih stranica istisnuti i legendarnog Ćiru Blaževića, zavisiće od ishoda ovog polufinalnog okršaja. Imaće selektor “vatrenih” dosta problema. Vrsaljko je povređen, Kalinić je odavno na odmoru, a još nekoliko fudbalera ima akumulacijski umor posle previše minuta na terenu. Ali, tim koji ima Luku Modrića, Ivana Rakitić, Mandžukića, Perišića i ostale, ne bi trebalo da strahuje ni od koga.

Engleska: Ispraćeni kao turisti, a mogli bi da se vrate kao veliki osvajači

Ne sećamo se Mundijala, ali ni evropskih prvenstava, na koje su engleski fudbalski reprezentativci ispraćeni sa manje očekivanja, kao na ovaj Mundijal. Uglavnom se govorilo o zadovoljstvu prolaskom grupe, međutim Getert Sautgejt i njegovi “otpisani” još su u, ne baš prijateljskoj Rusiji. Mora se priznati da su imali i dosta sreće sa žrebom, ali sreća prati hrabre. Pobedili su Tunis u sudijskoj nadoknadi, Panamu su deklasirali, a od Belgije, u jednoj nevažnoj utakmici, izgubili minimalnim rezultatom. Onda im se put otvorio. Igrali su sa Kolumbijom, sekundi su ih delili od pobede, posle gola Kejna iz penala, ali je Mina izjednačio, pa se ušlo u produžetke, kasnije i penale. Svi su pomislili da Engleskoj nema pomoći i prisetili se mnogobrojnih ranijih identičnih situacija koje su se završavale na tragičan način. Ipak, da se nešto menja, pokazao je epilog tog meča. Golman Džordan Pikford je bio sjajan i trasirao put svojoj selekciji u četvrtfinale. Tamo su se ukrstili sa Švedskom i bez problema slavili 2:0, golovima Megvajera, istinskog junaka dosadašnjeg toka i Dele Alija, oba puta posle udaraca glavom. Mogli bi seniori “Gordog Albiona” da se pridruže mlađim fudbalskim kategorijama, koje su pokoravale Evropu i svet prethodnih godina, što bi bio neverovatan podvig za zemlju gde je fudbal izmišljen. Zato svi na Ostrvu veruju da se “fudbal najzad vraća kući”. Sautgejt ima problem samo sa lakšom povredom Džordana Hendersona, ali se veruje da će i vezista Liverpula na teren.

Naš predlog:

Englezi su osvojili Mundijal daleke 1966. kada su ga sami organizovali, dok je Hrvatima još u sećanju Francuska 1998. i treće mesto. Obe selekcije su premašile očekivanja, pa je sve što dalje urade čist ćar. Ali se ne zavaravamo da im je svejedno, naprotiv. Ovakva šansa teško će se ukazati ovoj generaciji fudalera a obe strane. Ne verujemo u mnogo golova, bar ne u regularnih 90 minuta. Dakle, predlog je 0-2. Takođe nam je x na poluvremenu izgledna opcija. Ko želi jaču kvotu, neka pokuša sa prelazom x/x.

U kladionicama je Engleska favorit, nismo sigurni zbog čega tačno. Možda zbog sjajnog Harija Kejna, gotovo sigurno najboljeg strelca Mundijala. U kladionici 1xbet pobeda Engleske se plaća 2.34, dok je remi, koji predlažemo, 3.16. U 1xbet kvota na trijumf Hrvata iznosi 3.72. Ako na poluvremenu bude nerešeno, koeficijent za Px je 1.95, dok je prelaz x/x 4.50. Ne bude li mnogo golova, odnosno dođe 0-2 u 1xbet vam uplatu uvećavaju 1.61.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.