Tip dana: Endi Marej – Fernando Verdasko: Hoće li telo izdati Britanca?

Jedan od najzanimljivijih duela drugog kola US opena odigraće bivši broj 1, Britanac Endi Marej i špnaski veteran Fernando Verdasko.

Endi Marej: Škot je došao u Njujork da vidi koliko može

Nismo optimisti po pitanju dobrog rezultata Endija Mareja u Njujorku. Britanac je ovde nekada pružao odlične partije, 2.14. godine je podigao i pobednički pehar, savladavši u finalu Novaka Đokovića. Sada sse vraća posle operacije kuka i mnogobrojnih povreda koje su napale njegovo telo, iscrpljeno posle sumanutog tempa u 2016. godini, kada je igrao bukvalno na svakom turniru, jureći mesto broj 1, do koga je na kraju i stigao. Ali, protiv biologije se ne može, ceh koji je platio bio je preskup. Posle pauze, u jednom trenutku je bio tek 838 igrač na ATP listi, a sada mu sledi dug period povrata u svetski vrh. On je poznat kao teniser koji mnogo polaže na fizičku spremu i to je oduvek bio njegov trejd mark, ali je sada daleko od nekadašnjeg nivoa. Ove sezone je jedino u Vašingtonu uspeo da veće neke pobede, čak tri, ali ga je onda telo “izdalo”, kako je sam naglasio i morao je da preda meč četvrtfinala Australijancu De Minauru. U prvom kolu u Njujorku mučio se sa još jednim “kengurom”, Džejmsom Dakvortom, čak 448. teniserom sveta, takođe rekovalescentom i igračem koji je, kao i Marej, dobio specijalnu pozivnicu. Bilo je 3:1, a meč je trajao gotovo 3 i po sata, što Mareju nikako nije trebalo, pa je veliko pitanje koliko će spremno dočekati drugo kolo.

Fernando Verdasko: Španac polako svodi račune, nećemo ga još mnogo puta gledati u Njujorku

fernado Verdasko je jako zanimljiv lik u svetskom tenisu i igrač bez koga ni “beli sport” bio mnogo siromašniji. Međutim, i njegov rok trajanja se približava kraju. Španac ima pune 34 godine, i još maksimum par sezona i otići će u zasluženu penziju. Kao mrlja mu ostaje neosvajanje Grend slema, ali i obično slabiji plasman na listi, od onog kog po kvalitetu i talentu zaslužuje. Trenutno je na 32. poziciji, ali je do tog mesta stigao, pre svega, dobrim igrama na šljaci, njegovoj omiljenoj podlozi. Nije ovo njegova sezona, nema zapaženijih rezultata, osim četvrtog kola Rolan Garosa, gde ga je zaustavio Novak Đoković. U prvom kolu je bio bolji od sunarodnika Felisijana Lopeza, što može da bude malo iznenađenje, jer je pozanto da je Lopez jedini Španac koji voli da igra na brzim podlogama, više nego na zemlji. Verdasko je slavio ubedljivo u tri seta, a na terenu je proveo tek nešto više od dva sata, pa dosta odmorniji čeka okršaj sa Britancem.

Naš predlog:

Gledajući kvote, mislimo da je Španac malo potcenjen. Da je Marej u najboljoj, ili bar približno najboljoj formi, ne bi imali zamerke, ali je Škot trenutno daleko od onoga što je nekada prikazivao, videli smo to i u prvom meču u Njujorku. Kladionica 1xbet trijumf Mareja plaća 1.62, dok je kvota na pobedu Verdaska čak 2.50, pa mislimo da je treba iskoristiti. Pored toga, smatramo da nas očekuje dug meč, i da će se igrati bar četiri seta, a ko voli da rizikuje, neka pokuša sa konačnim rezultatom 3:1 za Verdaska koji se u 1xbet plaća čak 6.50. Probajte i igru više gemova od 38, u 1xbet dobijate kvotu 1.77.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.