Tip dana: Serena Vilijams – Naomi Osaka: Japanska senzacija izaziva najbolju

Teško da je neko mogao pogoditi ko će igrati u finalu ovogodišnjeg izdanja US opena. Možda je Serena Vilijams, iako ne u pravoj formi još uvek, nekom i padala na pamet, ali mladu japansku teniserku, Naomi Osaku, siguno niko nije, ni u najluđim snovima.

Serena Vilijams: Kakav povratak rekorderke!

Već sada je jasno da će Serena Vilijams, po okončanju karijere, biti proglašena najboljom teniserkom ikada. Činilo se da će dostizanje učinka Nemice Štefi Graf biti nemoguća misija za dugi niz godina pred nama, ali je fantastična Amerikanka potikla sve rekorde, a vratila se na najveću scenu posle porođaja i evo je u još jednom grend slem finalu. Ovo će biti njeno 31. finale na nekom od četiri najveća turnira, poslednju titulu na US openu osvojila je 2014. a do sada je pehar u Njujorku podizala šest puta. Ukupno je osvojila 23 najveća trofeja, i ako pobedi u Njujorku, izjednačiće se po grend slem titulama sa legendarnom Margaret Kort. Sjajno zvuči podatak da je do finala Amerikanka izgubila samo jedan set, i to od Kaje Kanepi u osmini finala. Savladala je i svoju stariju sestru Venus, još u trećem kolu, sa ubedljivih 6:1, 6:2. U četvrtfinalu je bila bolja od Karoline Pliškove, a u polufinalu je izbacila Anastaziju Sevastovu. I na Vimbldonu je stigla do finala, ali je poražena od Anđelike Kerber, dok je na Rolan Garosu predala meč Mariji Šarapovoj.

Naomi Osaka: Prva Japanka u finalu grend slema

Nova zvezda je rođena! Mlada, dvadesetogodišnja, Japanka Naomi Osaka, igraće u finalu grend slem turnira u Flešing Medouzu, i postaće prva teniserka iz zemlje izlazećeg sunca, kojoj je to pošlo za rukom. Pre nje je od Japanaca to učinio Kei Nišikori, upravo u Njujorku 2014. godine, ali nije stigao do trofeja. Jedna veoma zanimljiv detalj, kada je Serena Vilijams osvojila svoju prvu grend slem titulu 1999. godine, Osaka je imala samo godinu dana! Naomi Osaka je trenutno na 19. mestu na WTA listi, ima za sada samo jednu WTA titulu, a najbolji rezultat na grend slemovima, pre ovogodišnjeg US opena, joj je ćetvrto kolo Australijen opena ove godine u januaru. Pre Njujorka nije imala previše uspeha, Sinsinati i Montreal je završila porazima u prvom kolu, a u Vašingtonu je dogurala do drugog. Zato je niz pobeda u “velikoj jabuci” fascinantan. Prvo Laura Zigmund, pa Julija Gluško, Aliaksandra Sasnovič, koju je  pobedila sa 6:0, 6:0, pa Arjina Sabalenka, koja je jedina uzela set Japanki. U četvrtfinalu je bila bolja od još jedne senzacije ovog US opena, Lesije Curenko, da bi u polufinalu savladala prošlogodišnju finalistkinju Medison Kiz.

Naš predlog:

Da se ovo igralo pre pauze koju je Serena napravila, kvota na Amerikanku bila bi zanemarljiva. Ovako, u kladionici 1xbet koeficijent na trijumf Serene Vilijams je sasvim zadovoljavajući i iznosi 1.42, dok je pobeda Japanke, kojoj je majka sa Haitija, 3.30. Tačan rezultat 2:0 za Serenu Vilijams u 1xbet je 1.90, a ako hoćete da igrate na broj gemova, pokušajte sa manje od 20,5 za tu igru 1xbet daje kvotu 2.12.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.