Tip dana: Legija – Visla: Najveći poljski derbi sada ima još veći ulog

U najvećem derbiju poljskog fudbala sastaju se aktuelni šampion Legija i Visla iz Krakova. Pobednik ovo meča izbiće na prvo mesto na tabeli, a to donosi dodatnu draž u meč koji uvek obiluje uzbuđenjima.

Legija: Navijači će zaboraviti blamažu u Evropi ako se padne rival iz Krakova

Jeste Legija osvojila duplu krunu ali je još jednom podbacila u Evropi. Igrala je kvalifikacije za Ligu šampion iz kojih su je izbacili Slovaci, a onda su porazom od Luksemburžana okončali i pokušaj da se domognu slabijeg evropskog takmičenja. Okrenuli su se prvenstvu, ali im i tu ne ide sve po planu. istina, održavaju se u vrhu tabele, imaju 21 bod iz 11 kola, zabeležili su 6 pobeda, 3 remija i 2 poraza. Vremena uvek ima za popravak, pošto se poljsko prvenstvo igra kao, i srpsko, u dve faze. Posle 30 kola najboljih osam ekipa će nastaviti borbu za titulu šampiona. Prošle godine je Legija iskoristila tu činjenicu i pretekla Leh i Jagjeloniju. Tim iz Varšave je u seriji od pet utakmica bez poraza, tri pobede i dva remija, a u prethodnom kolu su kao gosti slavili u Šljonsku sa 1:0, golom Portuglaca Kafua.

Visla: Velikan iz Krakova se vraća u vrh, ali to još uvek ide presporo

Nekada je Visla dominirala fudbalom u Poljskoj, ali se poslednjih godina to promenilo. U prvi plan izbile su neke druge ekipe, pa je tim iz Krakova često bio u drugom planu. Od pre dve sezone nešto je počelo da se menja. Visla je u gornjem delu tabele, igra sve bolje, a posebno umeju da budu neugodni kada gostuju. Protiv Legije su uvek vodili veliku borbu, a neretno iz nje izlazili i kao pobednici. Visla je posle serije od četiri pobede, doživela dva vezana poraza, ali je u prethodnom kolu, pre dve nedelje, ponovo slavila, na gostovanju Krakoviji. Pre ovog kola bili su treći, sa samo bodom zaostatka za Legijom i Lehijom iz Gdanjska, a trijumf u prestonici odveo bi ih na čelo tabele. Šest puta su pobedili u 11 kola, tri puta izgubili, a dva puta igrali nerešeno. Imaju jednog od najboljih strelaca lige, Čeha Zdenjeka Ondrašeka, koji je postigao već sedam golova.

Naš predlog:

Zanimljivo je da su prethodna  tri međusobna duela ove dve ekipe dobijali gosti. Dva puta Legija i jednom Visla. Neretko su se mečevi završavali i bez pobednika, čak četiri od poslednjih osam. Po kladionicama favorit je Legija, kvota na pobedu domaćina u kladionici 10Bet je 1.71, remi je 3.60, a trijumf Visle 4.75. Naš predlog je igra gol-gol, a u 10Bet na GG dobijate koeficijent 1.83.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.