Duel dva stručnjaka sa ovih prostora! Koliko može Bajern protiv moćnog Fenera?

Evroliga

I okviru petog kola Evrolige Fenerbakče dočekuje ekipu Bajerna iz Minhena. Duel dve ekipe koje predovde treneri sa ovih prostora. Željko Obradović sa jedne i Dejan Radonjić sa druge strane. Obe ekipe su pokazale koji su njihovi aduti u ovoj sezoni i ostaje nam da vidimo ko će nametnuti svoj ritam na ovom meču koji je na programu u četvrtak od 18:45h u “Ulker areni”. 

Fenerbahce: Tim sa jednim zadatkom, a to je titula najboljeg kluba na starom kontinentu.

I ove sezone, četa Željka Obradovića ima jasan cilj, a to je osvajanje svih takmičenja u kojima igraju. Tim se nije bitnije menjao u odnosu na prošlu sezonu i sa istim stručnim štabom klub je započeo odlično ovu godinu. Jedini peh do sada doživeli su povredom Enisa, plejmejkera sa NBA iskustvom koji je završio sezonu posle teškog preloma, pa je klub u potrazi za pojačanjem, a kako se navodi blizu su da završe posao sa Erikom Grinom. Fener je primetno ubrzao ritam svog napada u odnosu na prošlu sezonu i mnogo više trče u tranziciju nego pre. Slukas je izrastao u pravog vođu ovog tima i sada bez prave izmene mora da nosi celu organizaciju napada na svojim leđima. Veseli, Meli i Lovernj odlično pokrivaju unutrašnje pozicije i sa “specijalcima” Kalinićem, Datomeom i Gudurićem ovaj tim sa pravom konkuriše za sam vrh.

Bayern Munchen: Vrlo zanimljiva ekipa koja je u stanju da iznenadi svakog.

Dejan Radonjić ponovo vodi klub koji nastupa u Evroligi i može se slobodno reći da se vratio u društvo kojem pripada. Na prvi pogled bi se reklo da je sa budžetom koji je imao mogao da sastavi po imenima zvučniji tim, ali ga je iskustvo iz Crvene zvezde naučilo da je dobra timska hemija mnogo važnija od istaknitih pojedinaca. Tim pravilom se vodio i ovaj Bajern deluje baš po njegovom ukusu. Dobra defanzivna ekipa koja opet ima igrače koji u napadu mogu da ubace 20 poena svakom protivniku. Koponen je totalno van forme, a i bez njega tim beleži dobre rezultate. Posle Panatinaikosa, pobeđena je i Baskonija. Veliku širinu u napadu daje pik igra Jovića i Bukera, kao i odlična igra jedan na jedan Nihada Đedovića koji se nalazi u odlićnoj formi.

Naš predlog:

Sa ovog meča na kojem je aposlutni favorit Fener, gde Meridian na pobedu domaćina daje kvotu od 1.11, mi smo se ipak odlučili za nešto drugo. Gost daje više poena od 73.5 je naš izbor, a Meridian za taj tip daje kvotu 1.73. Smatramo da Bajern može preko ove granice iz prostog razloga što smatramo da imaju u rukama dovoljan broj poena, a sa druge strane ni odbrana Fenera nije na zavidnom nivou na početku ove sezone.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.