Derbi dana: Mančester Siti – Mančester Junajted: Da li je Murinjo u Torinu ubrao pobednički pelcer?

Čini se da nikada, bar od formiranja Premijer lige, jedan od gradskih rivala nije ulazio u meč kao veći favorit, sudeći po kvotama u kladionicama. Jeste tim Pepa Gvardiole surov u poslednje vreme, ali ljudi, ovo je derbi grada, tu forma, kvalitet i imena ne igraju ulogu.

Mančester Siti: Titulu je prošle sezone zasenio poraz od gradskog rivala, još jedan bi bio previše

Mančester Siti je rešio prvenstvenu trku u prošloj sezoni, gotovo na polovini. Sve ostalo bilo je otaljavanje posla, a prvi pratilac, upravo gradski rival Junajted, bio je u debelom minusu. Ali, baš kada je titula trebalo i matematički da bude osvojena i to u mančesterskom duelu na Etihadu, kada su bili spremni baloni, lampioni i ostale neohodne sprave, Junajted, Murinjo i Pogba, upropastili su slavlje, razjureći zvanice kućama. Nije to omelo “građane” da presele pehar u svoje vitrine, ali je ostavilo gorak ukus u ustima svima kojima je svetlo-plava boja bliža srcu. I ove sezone je Siti u odličnoj formi. Doživeli su samo jedan poraz u zvaničnim mečevima, i to od Liona u Ligi šampiona. U prvenstvu su zabeležili 9 pobeda i samo dva remija, jedan u Vulverhemptonu, a drugi na gostovanju Liverpulu. Preboleli su i poraz od Liona, pa su u naredne tri utakmice Lige šampiona pobedili i prevode grupu sa devet bodova. Na poslednja dva meča, protiv Sautemptoa u prvenstvu i Šahtjora u Ligi šampiona, postigli su po šest golova, čime su poslali jezivu poruku svim budućim rivalima, pogotovo kada dolaze na Etihad. Problem za Gvardiolu je još uvek nedovoljno oporavljeni Kevin De Brujne, ali su ga odlično na sredini odmenili dvojica Silva i Fernandinjo. O napadačima je iluzorno i govoriti, ne zna se ko je u boljoj golgeterskoj formi, Gabrijel Žezus, Marez, Sane, Sterling ili Serhio Aguero. Brojke govore više od reči, na 11 utakmica u Premijer ligi, Siti je postigao 33 gola.

Mančester Junajted: Dve pobede u sudijskoj nadoknadi, može li slično i u trećoj uzastopno?

Niz od sedam utakmica, u svim takmičenjima, u kojem su slavili samo jednom, “crveni đavoli” su nastavili sa tri uzastopne pobede. Prvo je srušen Everton na Old Trafordu, a onda je, u veliku dozu sreće, pobeđen Bornmut u gostima, golom Markusa Rašforda u sudijskoj nadoknadi. Pred odlazak u Torino na megdan Juventusu, gotovo svi su otpisali četu Žozea Murinja, i previđali da će okršaj na Mestalji odlučiti o drugom mestu u grupi. Ronaldo je postigao sjajn gol u drugom poluvremenu i tako prostrelio kroz srce portuglaskog trenera, inače velikog prijatelja. Izgledalo je da je to kraj nadanja Junajteda da može izbeći poraz, ali je prvo Mata u 88. minutu izjednačio iz slobodnog udarca, da bi Torinezi samo sebi dali gol, na pomalo komičan način, ponovo u sudijskoj nadoknadi. Usledio je šou “posebnog” na travnatom tepihu stadiona Juventusa, uz gromoglasne žvižduke sa tribina i reakciju fudbalera “stare dame”. Ali, Portugalac obožava kada je u centru pažnje, pogotovo nakon ovakve pobede. Junajted je dosta zaostao u prvenstvu, na deobi je sedmog mesta sa ekipom Bornmuta, oba tima imaju po 20 bodova, što je devet manje od Sitija. Pobedom bi došli na minus šest i ostali u trci za titulom, ali bi ih poraz, čini se i definitivno, iz nje izbacio. Mnoge zanima šta se događa sa Romelu Lukakuom, pošto Belgijanac nije bio u sastavu na poslednje tri utakmice. Govori se o sukobu s Murinjom, ali pobede u tim mečevima daju za pravo Portugalcu da ga ponovo izbegne, videćemo da li će biti tako. Do tada, zvanočno, Lukaku je na spisku povređenih.

Naš predlog:

Rekli smo na početku da kvota na pobedu jedne ekipe u mančesterskom derbiju nikad nije bila niža. Siti je po svim kladionicama ogroman favorit, ali treba biti oprezan u ovakvim utakmicama. Murinjo ume da motiviše fudbalere do gornje granice, što je, iskreno, i najveća vrednost ovog fudbalskog stručnjaka. U kladionici Bet365 kvota na trjimf Sitija je 1.40, remi je 5.25, a pobeda Junajteda ogromnih 8.50. Mi predlažemo da izbegnete konačan ishod i odigrate jednostavno 3+. Kvota u Bet365 nije velika, iznosi 1.44, a možete pokušati i sa igrom gol-gol sa kvotom 1.70.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.