Derbi dana: Đoković – Zverev: Šangajski recept za londonski trijumf

Derbi meč drugog kola završnog Mastersa u Londonu, u grupi “Gustavo Kirten”, igraće prvi teniser sveta Novak Đoković i mladi Nemac Aleksandar Zverev. Obojica su slavili u prvom kolu, Zverev nakon dva taj brejka protiv Čilića, a Đoković, dosta lakše, protiv Iznera.

Novak Đoković: Srbin pobedio u prethodnom međusobnom duelu bez problema

Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste, na kome će i prezimiti. Dakle, najvažniji cilj je ostvaren, povratak na teniski tron. Pored toga, Srbin je dobio nagradu za najveći povratak u 2018. godini, a treba podsetiti da je jedini teniser koji je, u open eri, godinu počeo ispod 20. mesta, a završio je na prvom. Naravno da mu je stalo do toga da osvoji ATP finale u Londonu i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom sa po 6 titula na ovom takmičenju. Naravno da nisu zanemarljivi ni bodovi, pobednik svih mečeva nosi 1 500 poena, ali ni finansijski efekat od gotovo 2, 5 miliona. U prvom kolu je Đoković lako pobedio najstarijeg debitanta na završnom Mastersu, Amerikanca Džona Iznera, i tako pokazao da je poraz u finalu Pariza od Karena Hačanova bio samo slab dan, uslovljen umorom posle teškog meča sa Federerom. Novak je odigao odličan deo godine od početka sezone na travi. Finale u Kvinsu, titula u Vimbldonu, ispadanje od Cicipasa u Montrealu, pa prva titula u Sinsinatiju, trijum na US Openu, novi pehar u Šangaju i finale u Parizu. Kao šlag na tortu uspeh, legla bi titula u londonskoj O2 areni. Sa tim bodovima, prvo mesto na ATP listi bilo bi zagarantovano do završetka Vimbldona naredne godine, a verovatno i mnogo duže. Ove godine je Đoković sa Zverevom igrao samo jednom, nedavno u četvrtfinalu Šangaja i pobedio je lako 6:1, 6:2.

Aleksandar Zverev: Protiv Čilića završen veliki posao, ali je Đoković uvek izazov

Svi se slažu u jednom, budućnost tenisa pripada Aleksandr Zverevu! Međutim, mladi Nemac ruskog porekla, najavio je velike stvari još pre dve sezone, pa se čini da nije do kraja uspeo da se nametne kao budući Broj 1, bar dok su na terenu Đoković, Federer i Nadal. Počinju da se javljaju sumnje da je njegov meteorski uspon bio sticaj okolnosti, čitaj, povreda najbolje petorice, ako dodamo Mareja i Vavrinku. Ima i u tome istine, nikad ranije se nije dogodilo da toliko tenisera iz samo vrha ima problema sa povredama i pauzira u dobrom delu sezone. Pored pominjanih, treba dodati i Del Potra, Nišikrija, Monfisa i mnoge druge. Aleksandar Zverevje trenutno na 5. mestu, što je dobar plasman, ali mu je rak rana učinak na Grend Slemovima. Ne samo da nije osvojio nijedan, već nije uspevao da se probije ni u završnicu nekog. Na Mastersima je mnogo bolji, ove godine je osvojio Madrid, a čini se da podjednako dobro igra i na šljaci i na betonu, dok mu je trava malo neomiljenija. Zanimljivo je da je on jedini teniser od aktivnih, iz svetskog vrha, koji nema negativan skor sa Đokovićem. Rezultat u pobedama je 1:1, Zverev je slavio prošple godine na Mastersu u Rimu, a Novak se revanširao ove godine u Šangaju. Igrali su i jednu egzibiciju u Australiji, koju je dobio Nemac, ali se to ne računa u ukupnom skoru.

Naš predlog:

Novak Đoković je, po kladionicama, veliki favorit. Čak nam se čini i više nego što je to realno. Kvota na pobedu srpskog tenisera u kladionici 1xbet iznosi 1.16, dok je trijumf Zvereva čak 5.30. Ne sumnjamo da će mladi Nemac biti silno motivisan da se revanšira za ubedljiv poraz u Kini, ali smatramo da je njegov najveće problem psihička spremnost za ovakve mečeve. na tom polju, Đokoviću nema ravnog, pa očekujemo da i sada to dokaže. Pobednik će izboriti polufinale, jedino bi neki čudan splet okolnosti i eventualni krug, pogao da spreči tenisera sa dve pobede da igra u polufinalu, ali ne verujemo mnogo u takav ishod. Predlažemo da odigrate na broj gemova, a mislimo da će ih biti manje od 20,5. Kvota u kladionici 1xbet iznosi 2.07.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.