Tip dana: Vels – Danska: “Zmajeve” pobeda vodi u Plej of!

Wales' Gareth Bale celebrates scoring his side's second goal of the game against Ireland, during their League B, Group four match at Cardiff City Stadium, in Cardiff, Wales, Thursday Sept. 6, 2018. (Mike Egerton/PA via AP)

Izuzetno zanimljiva utakmica odigraće se u Kardifu između velsa i danske u okviru Grupe 4, Lige B u novoformiranoj Ligi nacija. Vels dočekuje Dansku, a pobeda bi domaćoj kipi osigurala prvu poziciju.

Vels: Ukoliko ne pobede Dance, ništa više ne zavisi od njih

Posle premijernog učešća na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Velšani žele da po drugi put uzastopno bude deo evropske elite. To će prvo pokušati da ostvare preko Lige nacija, gde trenutno vode u grupi 4 sa šest bodova iz tri utakmice. Pobedili su dva puta Republiku Irsku, u Kardifu 4:1 i u Dablinu 1:0 i tako im se revanširali za poraz u kvalifikacijama za Mundijal, koji ih je ostavio i bez baraža, mada su bili nosioci grupe. U prvom meču u Danskoj doživeli su praz od 2:0, ali on ne bi trebalo da ostavi posledice ukoliko pobede sada na svom terenu. U poslednjem kolu su Velšani slobodni, ali sa tri boda bi stekli nedostižnu razliku od 5 bodova isperd Danaca. Ako bi bilo nerešeno, onda bi Danci samo odlučivali o svojoj sudbini i nema sumnje da bi pobedili Republiku Irsku u Kopenhagenu i tako oni postali pobednici grupe i učesnici Plej ofa. Očekuje se velika podrška domaćem timu sa tribina, a to može da bude velika prednost selekcije koju predvodi legendarni Rajan Gigs.

Danska: “Vikinzi” nemaju izbora, poraz ne sme biti tema

Ne znamo za kakvu će se taktiku opredeliti selektor Danske Age Hareide za ovaj meč. Da li će čuvati nerešen rezultat, pa onda pobedom nad Ircima osvojiti planirano prvo mesto u grupi, ili će napasti Velšane u Kardifu i pokušati da reše sve dileme već tamo. Danska je učestvovala na Mundijalu, a tamo se našla posle baraža u kome je bila bolja od Republike Irske, još jedne reprezetacije iz ove grupe. Posle solidnog nastupa u Rusiji, gde su prošli grupu, a od Hrvatske ispali posle penala, desilo se mnogo toga u Savezu, pa je postojala bojazan da reprezentacija u Ligi nacija igra sa amaterima i futsalerima, kao što su to učinili u prijateljskoj utakmici sa Slovačkom. Ipak, malo dogovor fiudbalera i Saveza oko sponzora, malo pretnja UEFA da će biti izbačeni iz takmičenja, i sve je leglo na svoje mesto, pa su u prvom meču ovog takmičenja pobedili upravo Vels sa 2:0. Usledilo je gostovanje u Dablinu i utakmica bez golova. Baš zbog tog rezultata ne odgovara im poraz, mada imaju utakmicu manje, pošto je Vels sakupio dva boda više. U međuvremenu Danci su odigrali i jedan prijateljski meč u kome su pobedili Austriju sa 2:0.

Naš predlog:

Gledano po kvalitetu sastava, razlika nije velika, ako je uopšte ima. Smatramo da je Danska za nijansu kvaitetnija, ali Vels ima domaći teren i podršku sa tribina, pa tu razliku time kompenzuje. Tako nešto smatraju i bukmejkeri, pa je pobeda domaćina u kladionici 1xbet 2,74, a trijumf gostiju, gotovo identičnih, 2.78. Ukoliko se odlučite za remi, što je itekako moguće, očekuje vas kvota 3.10. Naš prvi predlog je igra 0-2 gola, jer smatramo da nas očekuje tvrd i neizvestan duel. Kvota na ovaj predlog u kladionici 1xbet je 1.55. A možete pokušati i sa x na poluvremenu, za koji je koeficijent 1.95.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.