Tip dana: FC Kopenhagen – Midtjiland: Bitka za jesenju krunu!

Dve prvoplasirane ekipe i dva prethodna šampiona danske, sastaju se u 17. kolu, a pobednik bi lako mogao da prezimi na prvoj poziciji.

FC Kopenhagen: Prekinutu dominaciju domaćin želi ponovo da uspostavi

Svi u višestrukom danskom šampionu i vladaru fudbalom ove zemlje u prethodnoj deceniji, žele što pre da zaborave prošlu sezonu u kojoj nisu uspeli da osvoje nijedan trofej, a do Evrope su došli tek nakon baraža. Ova sezona, za sada, izgleda mnogo bolje. Trenutno dele prvo mesto sa aktuelnim šampionom Midtjilandom, a plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, gde baš i nemaju sjajne rezultate, ali ti mečevi služe za sticanje iskustva mladog tima. Daleko od toga da su neuspešni, imaju pobedu, dva remija i poraz, pa su još u igri za osvajanje drugog mesta, ali već u četvrtak gostuju u Sankt Peterburgu, gde se sastaju sa Zenitom. Kopehnagen je vezao dva remija, u Ligi Evrope bez golova protiv Slavije u Pragu, i u prvenstvu 1:1 sa Olborgom u gostima. Ne može se reći da su to neuspesi, jer se radi o dobrim timovima. Pre toga su slavili na gostovanju Brondbiju, pa je skor sasvim zadovoljavajući. Jedino što nije bilo po planu, to je poraz u Kupu od Midtjilnada i završetak tog takmičenja u ranoj fazi.

Midtjiland: Ponoviti izdanje iz Kupa i ne bi trebalo da bude problema

Još uvek u Midtjilandu ne mogu da se osveste od finiša prošle sezone, kada su, iz gotovo izgubljene situacije, stigli do šampionskog naslova. Mnogo im je pomoglo i to što je Brondbi naglo popustio, ali su oni baš taj Brondbi pobedili u gostima, dva kola pre kraja, što je bila najava velike rokade na čelu tabele. sada su šampioni Danske i moraju da drže nivo. U Evropi su imali dug put, koji na kraju nije okončan plasmanom u neko evropsko takmičenje, ali su zato u prvenstvu na deobi prvog mesta sa FC Kopenhagenom. Pre nešto manje od mesec dana dočekali su ovog rivala u Kupu i slavili sigurnu pobedu sa 2:0, što je pozitivno uticalo na njihovo samopouzdanje. U prvenstvu su izgubili samo jedan meč, i to još u drugom kolu na gostovanju Olborgu, a nakon toga su nanizali 10 pobeda i četiri nerešena rezultata. U poslednjih sedam mečeva pobedili su šest puta, a samo su sa Esbjergom igrali 2:2 na gostovanju. Međutim, kada gosttuju nisu toliko ubedljivi. Na poslednjih sedam utakmica čak šest puta su remizirali, a samo su pobedili Nordsjeland u Farumu, i to čak sa 4:1.

Naš predlog:

Baš taj niz nerešeneh rezultata Midtjilanada u gostima pokazuje nam da to nije isti tim na svom terenu i kada igra na strani. FC Kopenhagen je ozbiljan kolektiv koji će umeti da iskoristi prednost domaćeg terena, ako mu šampion ukaže i najmanju šansu. Pored toga, poraz u Kupu dodatno će motivisati domaće da uzvrate na njihovom buništu, ali im je hendikep to što kroz nekoliko dana moraju da putuju u Rusiju. Bilo kako bilo, pobednik je krajnje neizvestan, što nam pokazuju i kvote u kladionicama. Tako je pobeda Kopenhagena u 10Bet 2.35, remi je 3.35, a pobeda gostiju 2.85. Nama je remi nekako najrealniji ishod, a verujemo da će biti uz golove. U kladionici 10Bet igra gol-gol procenjuje se koeficijentom 1.63.Registruj se na 10Bet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.