Evrokup i Evroliga nam donose nove analize! Četiri predloga plus/minus poeni igrača na repertoaru!

Evroliga

Četvrtak nam donosi dva evropska takmičenja na programu. Naime, od prvog kola nove top 16 faze Evrokupa ostala su da se odigraju dva meča, a danas počinje i drugi deo Evrolige, odnosno njenog ligaškog dela. Ukupno šest utakmica na programu, a mi smo pripremili četiri detaljne analize plus/minus na igrače i njihove poenterske učinke. Jučerašnji učinak je bio 2/3 uspešnosti, nadamo da će danas biti znatno bolje!

D. Evans (10 poena) VIŠE

Duel u okviru Evrokupa igraju dve nemačke ekipe koje su se sastale pre nekoliko dana u okviru nacionalnog prvenstva. Na tom meč slavio je domaćin, a naš predlog iz ekipe Ulma je postigao 20 poena za nepunih 28 minuta provedenih na parketu. Smatramo da ni večeras situacija neće biti drugačija iz razloga što je Evans jedan od najpouzdanijih igrača trenera Torstena Libenata. Igra na poziciji krilnog centra i odlično se snalazi u svim napadačkim segmentima. Jednostavno, ovo je igrač koga moramo iskoristiti na ovoj granici. Igra mnogo, preuzima odgovornost na sebe u napadu i to su sve preduslovi da se pređe ova granica koja je realno dostižna za igrača ovog tipa, a MERIDIAN za tu granicu nudi kvotu 1.85!

N. Đedović (9 poena) VIŠE

Nihad je veoma važan igrač u rotaciji za Dejana Radonjića. Kada se posmatra njegova igra, ne može se izdovojiti neki poseban kvalitet koji ga izdvaja u napadu, ali njegova svestranost i raznovrsnost ga čine dobrim igračem koji nastupa već dugo na visokom nivou. Efes kao ekipa mu očigledno odgovora, jer je prvo kolo protiv njih ubacio 17 poena u ubedljivom porazu svoje ekipe i tada je ulazio sa klupe. Sada je starter, ima bitnu ulogu i od njega se očekuje dvocifren učinak večeras. Nadamo se da neće ući u problem sa faulovima i da će ovo biti meč na veliki broj poena, kao što se očekuje, jer na takvoj utakmici, teško da će naš predlog ostati ispod ovog broja poena, a MERIDIAN za tu granicu nudi kvotu 1.85!

T. Thompkins (8 poena) VIŠE

Govorili smo prošle nedelje o ovom igraču i njegovoj ulozi u rotaciji Pabla Lasa. Igra gotovo celu drugu i četvrtu četvrtinu i kada je na parketu, ne ustručava se preuzme na sebe odgovornost i uzima veliki broj šuteva.  Odličan šut za tri poena, ume da odigra leđima ka košu i ima sve preduslove da pređe ovu skromnu granicu. Smatramo da će velika pažnja odbrane Makabija biti na Rendolfu i da će ga O’ Brajant napadati unutrašnjom igrom što može prouzrokovati neke faulove i koji ekstra minut za naš predlog. Tomkins bi trebalo za svoje čuvare da ima Kalojara ili Džejka Koena što bi on morao lagano da rešava. Granica je ponovo izuzetno prihvatljiva i mi smo ubeđeni u ovaj predlog, a MERIDIAN za ovu granicu nudi kvotu 1.85!

A. Crocker (9 poena) VIŠE

Toni Kroker je idealan izbor sa ove utakmice i na ovoj granici. Jednostavno, igrač koji je jedan od najboljih šutera u Evropi igra protiv ekipe koja dopušta mnogo poena sa njegove pozicije. Šveda i dalje nema u sastavu što je naravno još jedan od pluseva za igranje ovog predloga. Kroker ima veliko poverenje kod trenera Barcokasa i slobodu da šutne bilo kada, bez obzira na rezultat i vreme do kraja napada. Na prvom meču Himkija i Gran kanarije Kroker je blistao sa 17 poena, dok je na zadnjem meču u okviru Evrolige protiv Baskonije postigao samo 3 poena (1/9 za tri), što mu se sigurno neće ponoviti na dva meča zaredom. MERDIAN za ovu granicu nudi kvotu 1.85!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.