Tip dana: Hetafe – Alaves: Borba za Ligu Evrope!

Ovog vikenda je na programu 20. kolo španske La Lige, a premijerni meč se igra u petak kada Hetafe dočekuje fudbalere Alavesa.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 21. čas.

Hetafe: Fantastična sezona za ove momke!

Fudbaleri Hetafea igraju zaista sjajno ove sezone i to samo potvrđuje njihov plasman na šesto mesto na tabeli, i to odmah iza Alavesa sa kojim se sastaju večeras. U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veliku pobedu na gostovanju kod Viljareala kada je bilo 1:2, a ta pobeda je još značajnija ako uzmemo u obzir da Viljarealu gori pod nogama i da se nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli.
Pored toga je Hetafe uspeo da se plasira i u četvrtfinale Kupa i to pošto su remizirali u gostima kod Valjadolida (1:1), dok su pre toga na svom terenu savladali istu ekipu sa rezultatom 1:0. Sigurno je da zbog svega toga navijači ove ekipe mogu da budu i više nego zadovoljni jer njihovi izabranici pružaju zaista fantastične partije ove sezone.
Ne treba zaboraviti ni to da je ova ekipa pre desetak dana na svom terenu dočekala lidera na tabeli Barselonu i da su pružili poprilično dobar otpor šampionu Španije, ali je ipak Barsa na iskustvo izvukla pobedu u tom meču. Pre tog meča je Hetafe remizirao sa Đironom na svom terenu na kom inače pružaju slabije partije nego na strani, gde uz Barselonu i Real Sosijedad važe za najbolje gostujuće ekipe u ligi.

Alaves: I više od očekivanog!

Da je neko fudbalerima Alavesa pre početka sezone ponudio da će na sredini prvenstva biti na mestu broj pet i imati bod manje od Real Madrida i Sevilje koji se nalaze na četvrtom, odnosno trećem mestu, sigurno da bi oni to oberučke privahtili. Nema šta, zaista fenomenalna sezona za ove momke. Oni su nešto ranije ispali iz Kupa Kralja pa su se u potpunosti fokusirali na domaće prvenstvo i za sada im ide i više nego odlično obzirom da je cilj ove ekipe opstanak u La Ligi.
Alaves je sve do prošlog kola bio na četvrtom mestu koje na kraju sezone donosi Ligu Evrope, ali su ipak u prošlom kolu odigrali nerešeno sa Đironom što je iskoristio Real koji je na teškom gostovanju u Andaluziji savladao Betis (1:2), i na taj način pretekao Alaves na tabeli. Međutim, sigurno je da da je ova ekipa zadovoljna i sa petim mestom, a razlog više za zadovoljstvo imaju u tome što imaju čak četiri boda više u odnosu na šestoplasiranu ekipu Hetafea kojoj gostuju u ovom kolu pa bi eventualnom pobedom još više mogli da povećaju tu prednost. Treba naravno dodati i to da je u međuvremenu ovu ekipu napustio Ibai Gomez koji se vratio u Atletik Bilbao.

Naš predlog

I jedni i drugi igraju sjajno ove sezone, a potvrda za to su peto, odnosno šesto mesto na tabeli što sigurno niko pre početka prvenstva nije očekivao, pa čak ni oni sami. Hetafe želi pobedom u ovom meču da priđe Alavesu na samo bod zaostatka, dok Alaves želi da još više odmakne šestoplasiranoj ekipi i nastavi borbu sa Realom i Seviljom za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Na prvi pogled je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje pa vam preporučujemo da zaobiđete konačan ishod već da se fokusirate na golove kojih će i te kako biti na ovom meču. Mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po gol na ovom meču pa vam predlažemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.44. Kao što smo vam već rekli treba očekivati pravu goleadu na ovom susretu pa vam predlažemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa još boljom kvotom 2.78. Za one koji ne žele da rizikuju sa većim kvotama savetujemo vam da probate sa igrom 2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.