Derbi dana: Čelsi – Totenhem: Desetkovani ”pevci” čuvaju 1:0 na Stamford Bridžu

Revanš meč polufinala Liga kupa, koji nosi naziv EFL Kup, igra se na Stamford Bridžu, a Čelsi, u londoskom derbiju, dočekuje ekipu Totenhema. U prvoj utakmici na Vembliju slavio je Totenhem golom Harija Kejna sa bele tačke. Taj penal dosuđen je tek nakon gledanja snimka, pošto se u ovom takmičenju primenjuju VAR sistem. Ukupnog pobednika ovog dvomeča u finalu očekuje Mančester Siti, branilac trofeja.

Čelsi: Sari željno očekuje Iguaina, hoće li Argentinac stići na vreme

Možda je Čelsi mogao da izvuče povoljniji rezultat na Vembliju, ali i ovako mu šanse nisu male. Ovo takmičenje “plavci” su osvajali pet puta, a poslednji put su to učinili 2015. godine, kada su u finalu pobedili upravo Totenhem. Naravno da ovo takmičenje nije prioritet najboljim engleskim timovima, ali kada se već stigne do polufinala, red je pokušati da se stigne do trofeja. Čelsiju je glavni cilj povratak u Ligu šampiona, pošto od borbe za titulu neće biti ništa. Konkurenti za dva preostala mesta, koja iz Premijer lige vode u elitno fudbalsko takmičenje, su im Arsenal, Mančester Junajted i Totenhem, pošto je teško očekivati da Liverpul i Mančester Siti to ispuste. Bolan poraz doživeli su “plavci” ovog vikenda od Arsenala, a mogli su da pobegnu “tobdžijama” na pristojnu udaljenost. Na poslednjih 14 utakmica, u svim takmičenjima, tim sa Stamford Bridža nije uspeo da postigne više od dva gola. Poslednji put je to učinio u Ligi Evrope protiv PAOK-a na domaćem terenu. Problem sa efikasnošću trener Mauricio Sari pokušaće da reši dovođenjem Gonzala Iguaina, argentinskog napadača sa kojim je uspešno sarađivao u Napoliju. Pošto je Milan kupio Poljaka Krištofa Pjonteka iz Đenove, nema više dileme da će “gaučos” sleteti na Stamford Bridž, pitanje je samo hoće li stići za meč sa Totenhemom. Italijan nema problema sa sastavom, videćemo da li će ukazati šansu najjačoj postavi, ali svejedno, Čelsiju je stalo do pobede nad Totenhemom, od koga su izgubili poslednja tri međusobna duela. Osvajač ovo takmičenja dobija 100 000 funti, što je za elitne klubove smešna cifra, ali pehar je, ipak, pehar.

Totenhem: U najvažnijem delu sezone Poketino ostao bez nekoliko uzdanica

Baš nema sreće tim Totenhema. Sad kad ih očekuje najvažni deo sezone, njihov sastav je desetkovan. Hari Kejn je povređen i izostaje iz sastava bar do marta. U nedelju je Totetnhem pobedio na Krejven Kotidžu elipu Fulama, golom u sudijskoj nadoknadi, ali ja ostao bez još jednog reprezentativca “Gordog Albiona”, pošto je povredu butnog mišića zadobio Dele Ali. Argentinski stručnjak ne može da računa ni na sve boljeg Korejca Sona, koji se pridružio selekciji Južne Koreje na Azijskom kupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Povređen je i Sisoko, pa se može reći da Poketino ne može da računa na pola tima. Uskoro Totenhem očekuje i osmina finala Lige šampiona i dvomeč sa dortmundskom Borusijom, a veliko je pitanje ko će od povređenih fudbalera biti na raspolaganju. “Pevci” su poslednji trofej osvojili upravo u Liga kupu, bilo je to 2008. godine, a 2015. ih je u finalu zaustavio Čelsi. Zanimljiv je podatak da Totenhem nije igrao neešeno ove sezone nijednom u Premijer ligi, a jedine utakmice koje su okončane bez pobednika, odigrali su u Ligi šampiona, sa PSV-om i Barselonom i Liga kupu sa Votfordom. Pre pobede nad Fulamom doživeli su bolan poraz od mančester Junajteda na Vembliju, gde su još uvek domaćini, mada su u tom meču propustili desetak odličnih prilika. Međutim, nikako nisu usplei da savladaju španskog golmana Davida De Heu.

Naš predlog:

Čelsi bi mogao da iskoristi to što Totenhem dolazi oslabljen na Stamford Bridž. “Plavci” prvo imaju zadatak da sustignu gol prednosti koji su “pevci” stekli na Vembliju, a onda i da overe plasman u finale. Jedan trofej, uz povratak u Ligu šampiona, bio bi zadovoljavajući učinak u premijernoj sezoni za italijanskog stručnjaka Mauricija Sarija, a tako nešto bi podržala i uprava, ali i Roman Abramovič. Po kladionicama favorit je Čelsi. U kladionici 1xbet kvota na “plavce” je 1.66, remi je 4.04, a pobeda Totenhema 5.90. Naš predlog za ovaj meč, pored pobede domaćina, je igra 0-2 gola, jer smatramo da će Totenhem mnogo više pažnje usmeriti na odbranu svog gola, kada već u timu nema trojice najboljih strelaca. Kvota za tu igru u 1xbet je 2.03.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.