Derbi dana: Vest Hem – Liverpul: Lider ispod “čekića”

Fudbalere Liverpula, na putu do toliko željene titule, očekuje jedno od težih gostovanja. Putuju na noge ekipe Vest Hema, koja je na Olimpijskom stadionu već “uzela meru” Junajtedu i Arsenalu.

Vest Hem: Posle tri uzastopna neuspeha, “redsi” sigurno nisu drag gost

Pogodilo se da “čekićari” tri puta za redom gostuju, dva puta u Premijer ligi i jednom u FA Kupu. Porazi od Bornmuta i Vuleverhemptona, ma koliko bili ubedljivi, 2:0 i 3:0, ne mogu se podvesti pod iznenađenja, ali eliminacija iz FA Kupa od Vimbldona, poslednjeplasirane ekipe Lige 1, prava je senzacija. Vest Hem i inače cele sezone igra promenjivo. Uspevali su da pobede Mančester Junajted i Arsenal, ali i da izgube od mnogo slabijih rivala. Malo opravdanje im je to što su opetrećeni brojnim povredama bukvalno od starta sezone, a to što kao domaćini već treću godinu igraju na Olimpijskom stadionu, pošto njihov još nije gotov, priča je za sebe. U takvim okolnostima trenutno 12. mesto očekivan je epilog. Naravno da su ambicije ovog kluba, koji je, ne tako davno, pod Slavenom Biliće igrao i Evropu, mnogo veće, ali će se navijači morati da pomire sa još jednom osrednjom sezonom i plasmanom u sredini tabele. Samo da ne bude gore, pa da se ne bore za opstanak. Na poslednjih pet utakmica kada su bili domaćini, tri puta su pobedili, i to jače rivale, dok su izgubili od Votforda, a remizirali sa Brajtonom. Dobra vest za navijače je povratak Marka Arnautovića iz Kine neobavljenog posla. Naime, reprezentativac Austrije trebalo je da karijeru nastavi u najmnogoljudnijoj zemlji, ali se nije dogovorio sa novim poslodavcima i produžio je ugovor sa “čekićarima”.

Liverpul: “Lisice” odnele komad plena sa Enfilda, pa se sada mora pobediti u Londonu

Sjajnu priliku imao je Liverpul da umakne Mančester Sitiju na, možda i nedostižnih, sedam bodova razlike. Trebalo je da pobede Lester na svom Enfildu, i tako maksimalno iskoriste poraz “građana” u Njukaslu. Međutim, iako su poveli na vreme golom Manea, “redsi” su stigli samo do boda, pa su, umesto sedam, aktuelnom šampionu umakli pet bodova. Navijači su nestrpljivi, titulu čekaju gotovo tri decenije, mnogi nisu bili ni rođeni za fakta poslednje, ali je strepnja osećanje koje preovladava. Svi još pamte propuštenu priliku iz 2014. godine, kada je pehar bio na dohvat ruke, ali je poraz od Čelsija, nešto kasnije i Kristal Palasa, prekinuo lep san. Do kraja prvenstva ima još mnogo, Siti je za petama, i mada je prečesto kiksirao kada se to nije očekivalo, nikako se ne sme potceniti. Pobedom nad Arsenalom “građani” su prišli na samo dva boda, pa je Jirgenu Klopu jasno koliko bi nevolja doneo čak i remi sa Vest Hemom. Međutim, takve utakmice koje morate da dobijete, najgore su za igranje. Koliko će to opterećenje uticati na fudbalere Liverpula ostaje da vidimo, ali nam se čini da oni nisu u formi koja donosi mir i navijačima i stručnom štabu i upravi kluba. Pored toga očekuje ih nastup u osmini finala Lige šampiona, a rival je nemački Bajern. Ako žele da eliminišu Bavarce i probiju se u završnicu, prošlogodišnji finalisti Lige šampiona moraće da pruže svoje najbolje izdanje, recimo ono protiv PSŽ sa Enfilda, a nikako kao protiv Zvezde na “Rajku Mitiću”.

Naš predlog:

Gladajući ponude kladionica za ovaj meč, stičemo utisak da je domaća ekipa dosta potcenjena kvotama. Slažemo se da je Liverpul favorit i da su mu bodovi neophodni, ali kada vidimo da je, na primer, u kladionici Bet365 dvojka 1.40, remi 5.25, a jedinica čak 8.50, ne možemo da se otmemo utisku da je to preterano. Odlučujemo da vam predložimo igru gol-gol, pošto je Vest Hem tim koji može da zatrese mrežu svakom rivalu, pa i Liverpulu koji ove sezone ima granitnu odbranu, za razliku od prethodnih. Ukoliko nas poslušate u Bet365 dobijate koeficijent 1.95.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.