Dva velika derbija Evrolige danas na programu! Nova tri igrača su spremna!

Evroliga

Posle pet utakmica kada je četvrtak u pitanju, danas nas očekuje tri meča, ali ne bilo kakva. Duel Budućnosti i Bajerna je utakmica koja izaziva pažnju ljubitelja košarke sa ovih prostora, ali pored tog meča očekuju nas dva velika derbija Evrolige. Prvi se igra u Pireju, gde domaći Olimpijakos dočekuje CSKA, dok je drugi meč ostavljen za termin od 21h kada se sastaju Barselona i Real Madrid. Sa dva pomenuta derbija dolaze i naši predlozi!

N. Williams Goss (10 poena) VIŠE        Kvota: 1.85      Kladionica: Meridianbet

Naš tip dana sa ove utakmice je bez razmišljanja Vilijams Gos koji će na ovom meču protiv CSKA imati bitnu ulogu. Spanulis se jeste vratio na parket, ali je pitanje koliko će produkcije on dobiti na ovom meču posle povrede, dok je Strelnieks sada van parketa zbog povrede koju je zadobio na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Sada će Gos dobiti još veću ulogu, a i na prvom meču ovih rivala je bio odličan sa 13 poena i pored brojnih promašaja iz igre. Gos znatno bolje igra na domaćem parketu i u dvorani “Mira i prijateljstva” će sigurno biti vatrena atmosfera, jer je ovo jako bitan meč za tim iz Pireja. Gos odlično koristi igru 2 na 2 i ove sezone ga odlično služi šut sa poludistance, dok se to isto ne može reći za šut za tri poena, koji takođe može da pogodi. Na ovoj granici ga vidimo kao siguran izbor, jer će ovaj meč da se igra na koš više, a naš predlog se tu odlično snalazi! Gos mora biti dvocifren.

K. Pangos (8 poena) VIŠE               Kvota: 1.85      Kladionica: Meridianbet

Pangos je naš predlog iz ekipe Barselone za ovaj El Klasiko. Barsa u svojoj dvorani dočekuje “kraljevski klub” i biće mnogo vatre na ovoj utakmici, najviše zbog finiša utakmica u finalu Kupa Kralja. Na jednoj takvoj utakmici očekuje se velika tenzija, ali i napadačka košarka na koš više, što je odlika ove dve ekipe za ovu sezonu. Pangos se nameće kao logičan izbor na ovoj granici. Činjenica je da će ga čuvati dobar defanzivac u vidu Kampaca, ali smatramo da iz blokova Tomića naš predlog može da napadne Tavaresa najviše šutem sa distance, što mu je svakako najjače oružje. Pangos i Ertel moraju da odigraju dobru utakmicu ukoliko domaćin želi do važne pobede i na ovoj granici moramo da odigramo kanadskog plejmejkera.

S. Llull (11 poena) VIŠE            Kvota: 1.85      Kladionica: Meridianbet

Na ovoj granici moramo da uzmemo Ljulja kao predlog. Posle svih pomenutih dešavanja na meču istih rivala u okviru kupa, mnoge teške reči dolazile su iz tabora kluba iz glavnog grada Španije. Strasti su se uzburkale i smatramo da će najbolji igrač Reala biti ekstra motivisan na ovom meču i da će se to odraziti na njegov poenterski učinak. Granica je itekako dostižna za igrača kalibra Serhija Ljulja, a ovako niska je zbog njegove nešto lošije forme u kojoj se trenutno nalazi. Očekujemo meč na veliki broj poena i Pablo Laso je sigurno pripremio svoj tim za “paklenu” atmosferu u dvorani Barselone. Kada se malo baci pogled na prošlost, primećuje se da je naš predlog najbolje igrao onda kada je to njegovom timu bilu najpotrebnije. Nije dao pravi doprinos u tom pomenutom sporom meču ovih rivala pre nekoliko dana, ali ga sada očekujemo u punom sjaju.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.