Crvena Zvezda vs Partizan! Derbi koji će odrediti pozicije pred plejof!

Crvena zvezda - Partizan

Pre dve nedelje u Nišu u Kupu Radivoja Koraća smo gledali spektakularan meč u finalu između večitih rivala. Na utakmici punoj neizvesnosti do samog kraja, slavili su crno beli i tako osvojili prvi trofej u sezoni. Danas se isti timovi sastaju u okviru ABA lige u dvorani “Aleksandar Nikolić” od 18h, a nominalni domaćin je ekipa Crvene zvezde. Ovaj derbi može da odredi mnogo stvari. Crveno beli su prvi na tabeli i tu se ništa neće promeniti, ali sudbina crno belih u mnogome zavisi od ovog duela. Eventualnim porazom Partizan gotovo sigurno završava regularni deo ABA lige na četvrtoj poziciji, što automatski znači zakazivanje polufinalne serije između večitih. Videćemo šta će nam ovaj derbi doneti sa sobom?!

Crvena zvezda: Sa novim pojačanjem u vidu Riversa, igrači Milana Tomića su favoriti na ovom derbiju!

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu.  Crveno beli ulaze u plejof seriju sa prve pozicije, najdominantnija su ekipa u regionalnom takmičenju i sa Riversom kao osveženjem, oni su favoriti za osvajanje ABA lige.

Partizan: Andrea Trinkijeri je preporodio Partizan i sada ovaj tim izgleda potpuno drugačije nego na početku sezone!

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u ABA ligi. Nikola Janković svojim dolaskom je pojačao centarsku liniju i uz Lendejla i Gagića, Partizan može da parira Zvezdinoj centarskoj liniji. Partizan od dolaska Renfroa najčešće postavlja centralni pik, iz kojeg se razvijaju mnoge akcije. Renfro i Lendejl su doveli ovu igru do savršenstva, a odlično se uklapa i Janković koji je pokazao da je izuzetno tehnički potkovan centar. Partizan je jako opasan tim ako krenu da pogađaju van linije 6.75 i uz dobru organizaciju i kreaciju Renfora i Nikolića biće jako nezgodan rival svima.

Naš predlog:

Sa ovog meča je uvek teško odabrati tip, ali posle duge analize mi smo se odlučili za sledeće. Partizan i Zvezda su pokazali da mogu da odigraju itekako napadački kvalitetan meč, igra se u hali gde treniraju i jedan i drugi tim, uslovi poznati, tako da je tip koji smo izabrali nešto što se samo logički nameće. U kladionici Meridianbet crveno beli su veliki favoriti i kvota na njihovu pobedu je 1.29, ali mi smo se odlučili za tip gost postiže ukupno poena VIŠE od 74.5 i Meridianbet daje kvotu 1.87 za taj predlog. Vidimo crno bele preko ove granice poena, a i celu utakmicu kao meč koji se igra na koš više.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.