Četvrtak nam donosi Evroligu i novih pet analiza poena igrača!

Evroliga

Posle paklene nedelje i duplog programa Evrolige, danas nastavljamo sa našim evropskim analizama. Polako ulazimo u završnu fazu Evrolige, pred nama su dva kola do kraja i tenzija dostiže vrhunac kada je plasman u doigravanjeu pitanju. Nekoliko timova se bori za svoje mesto u top8 fazi i ova dva kola će nam dati odgovor na pitanje kojih osam timova nastavlja borbu za naslov prvaka. Danas su na programu četiri utakmice i ovo su naše analize!  

C. Singleton (8 poena) MANJE

Kris Singlton je znatno popravio formu i od njega se očekuje da u ovoj završnoj fazi sezone pomogne Barsi da se domogne do f4 turnira. Međutim, mi njega danas biramo kao minus predlog na meču protiv Budućnosti. Razlozi su jednostavni. Barselona ne može ni iznad ni ispod mesta na kojem se nalazi i ovo je prava prilika da šansu dobiju svi igrači iz rotacije. Tako će na mestu krilnog centra na današnjem meču mnogo više minuta dobiti Ronalds Smits, dok će naš predlog odigrati ne više od 20 minuta. Za to vreme, smatram oda neće imati potrebu da forsira i vidimo ga gotovo sigurno ispod ove granice. Protivnik je Budućnost koja ima mnogo više razloga da razmšilja o Cedeviti, jer su prvi meč izgubili, tako da u jednom opuštenom ritmu naš predlog ostaje ispod ove granice. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

G. Bitadze (10 poena) VIŠE

Goga sa druge strane ima idealnu priliku da se pokaže na velikoj sceni. Utakmica protiv Barselone može samo da ide u prilog ovom mladom centru, jer nije mnogo igrao u ponedeljak u Zagrebu zbog problema sa faulovima. Večeras će imati za protivnika jednog od najboljih centara Evrolige, Antu Tomića, pa smatramo da će to biti dodatan motiv da pokaže sav svoj talenat. Barselona je pokazača ove sezone da ima problema sa branjenjem protivničkih centara, a kada uzmemo u obzir da Bitadze može na različite načine da napada koš protivnika, smatramo da on večeras ide na dvocifreni učinak i samim tim preko ove granice poena. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

M. Kuzminskas (7 poena) VIŠE

Kuzminskas je igrač od kojeg se očekivalo mnogo više ove sezone. Kao povratnik iz NBA i neko ko ima izuzetno jak ugovor, nije pružio partije koje to opravdavaju. Međutim i kod njega se može primetiti veliki rast u formi u zadnje dve nedelje. To se najviše primetilo na meču protiv Panatinaikosa gde je bio najefikasniji pojedinac u svom timu. Ruku na srce, potom je odigrao očajan meč u italijanskom prvenstvu, ali ohrabruje i prvi međusobni duel protiv Fenera kada je lagano išao preko ove granice. Armaniju treba pobeda, igraju na svom parketu, a u goste im dolazi oslabljena ekipa Fenera, tako da vidimo Mindaugasa preko ove granice uz solidne procente šuta iz igre. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

B. Dixon (11 poena) MANJE

U timu Fenera nema Slukasa, što će ostaviti prostora za naš predlog, ali smatramo da je ovako velika granica navlakuša. Dikson je igrač koji je u ovom sastavu Fenera najčešće X faktor i neko ko svojim minijaturama može da promeni tok utakmice. Na današnjem meču on će imati veću ulogu, ali isto tako će i odbrana Armanija biti više fokusirana na njega, jer u timu nema ni Veselog, Lovernja i najverovatnije Gudurića. Na ovom meču možemo očekivati i znatno veću minutažu i ulogu za Sinana Gulera koji nije dobijao previđe šansi ove sezone u Evroligi. Znamo da Bobi može da ode preko ove granice, ali isto tako smo sigurni da to nije ovaj meč. Vidimo ga ispod 12 poena. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

K. Pangos (7 poena) VIŠE

Pangos nam je verovatno i najizgledniji predlog danas. Igrač koji sa klupe ulazi kod Svetislava Pešića i koji nema toliko veliku ulogu kao prošle sezone u Žalgirisu. Međutim, ne možemo da se otrgnemo utisku da je ovo preniska granicaza igrača koji će igrati minimum 20-ak minuta i to na utakmici koja će se igrati na koš više. Svetislav Pešić na ovom meču protiv Budućnost može da pruži šansu igračima koji nisu dobijali toliko veliku ulogu do sada (Blažić, Oriola, Smits), ali i da odmori svoje startere, a među njima je i Ertel. Smatramo da će Kevin dobiti koji minut više i da će bez problema ići preko ove granice poena. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.