Tip dana košarka: Još četiri analize za kraj ligaškog dela Evrolige!

Evroliga

Kao što smo juče rekli, ovo je poslednje kolo ligaškog dela Evrolige i još samo današnja četiri meča su ostala da se odigraju. Juče su razrešene sve dileme oko toga ko će igrati u top8 fazi, pa će današnji mečevi biti stvar prestiža. Jučerašnji dan je prošao polovično, uhvaćena su 2 od 4 predloga i nismo zadovoljni takvim učinkom. Oba pada su bila sa iste utakmice, iako je delovalo da mogu preko u jednom trenutku. Hajns nije napadao koš u nekoliko situacija kada je mogao, dok je Hiliard u svom maniru promasio nekoliko otvorenih suteva i ostao kratak za tri poena. Bobua i Kerol su rutinski preli svoje margine. Danas nova četiri predloga! 

C. Singleton (9 poena) MANJE

Kris Singlton je znatno popravio formu i od njega se očekuje da u ovoj završnoj fazi sezone pomogne Barsi da se domogne do f4 turnira. Međutim, mi njega danas biramo kao minus predlog na meču protiv Himkija. Razlozi su jednostavni. Barselona ne može ni iznad ni ispod mesta na kojem se nalazi i ovo je prava prilika da šansu dobiju svi igrači iz rotacije. Tako će na mestu krilnog centra na današnjem meču mnogo više minuta dobiti Ronalds Smits, dok će naš predlog odigrati ne više od 20 minuta. Za to vreme, smatramo da neće imati potrebu da forsira i vidimo ga gotovo sigurno ispod ove granice. Protivnik je Himki koja ima mnogo više razloga da razmšilja o VTB ligi, tako da u jednom opuštenom ritmu naš predlog ostaje ispod ove granice. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

D. Strawberry (8 poena) VIŠE

Strouberi je naš predlog sa meča Bajern – Gran Kanarija. Bajern je u prošlom kolu sa porazom od Darušafake izgubio sve šanse za plejof, pa će ovaj meč biti revijalnog karaktera, odnosno bez rezultatskog značaja. Gosti sa kanarskih ostrva pokušavaju da podignu formu pred odlučujuće borbe u Endesa ligi, gde su za vikend ubedljivo savladali Valensiju na svom parketu, a naš predlog je učestvovao u toj pobedi sa 17 postignutih poena. Strouberi bi danas trebalo da ima i koji minut više u rotaciji, jer u timu neće biti Rabasede. Očekujemo jedan meč na zaista visokom broju poena, obe ekipe igraju rasterećeno i “jagodu” vidimo preko ove granice. Znamo da može da pogodi za tri poena i da ide snažno do samog obruča. Granica je apsolutno prihvatljiva i mi ga uzimamo sa velikom sigurnošću. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

T. Douglas (13 poena) MANJE

Darušafaka gostuje ekipi Olimpijakosa i ovo će takođe biti meč koji će poslužiti za obe ekipe da uigraju neke stvari pred finiš sezone u nacionalnom šampionatu. Darušafaka se grčevito bori za plejof u Turskoj, pa smatramo da će trener Dačke na ovom meču potpuno raspodeliti minutažu i da Daglas danas neće igrati duže od 20 minuta. Nekoliko turskih mladih igrača konkurišu na spoljnim pozicijama i pravo je vreme da oni dobiju svoju šansu. Daglas u nekim drugim okolnostima bi morao preko ove granice, ali danas smatramo da ostaje ispod. Nije preko potrebno da on forsira u ovakvim mečevima, a preko je potreban u narednim izazovima. Mladi Akaj danas može da dobije više minuta i pokaže se na velikoj sceni. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

G. Printezis (11 poena) MANJE

Ostajemo na istom meču. Printezis generalno nije u dobroj formi, na prošlom meču koji je bio jako bitan za Olimpijakos smo ga igrali preko ove granice i nije uspeo da je pređe, odnosno nije bio ni blizu. Očekujemo danas znatno manje “posla” za Printu i pitanje je veliko da li će uopšte i nastupiti, jer je prošle nedelje imao problema sa virusom. Ako zaigra očekujemo ga na limitiranoj minutaži, jer će Blat sasvim sigurno više prostora dati Vezenkovu koji nije imao prilike mnogo da igra ove sezone. Olimpijakos je razočaro ove godine i sasvim sigurno nas očekuju velike promene u rosteru za narednu sezonu. Navijamo da Printezis zaigra na ovom meču, a ako se to desi, gotovo sigurno neće ići preko ove granice, a kao još jedan od faktora koji idu u prilog ovoj analizi, jeste i njegov direktni čuvar Evans koji je poznat po svojoj odličnoj defanzivi. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.