Tip dana košarka: Tri igrača u analizi! Počinje plejof Evrolige

Evroliga igraci

Dugo očekivani plejof Evrolige konačno počinje danas utakmicama CSKA – Baskonija i Fener – Žalgiris.  Ovaj period sezone se godinama unazad pokazao kao najbolji kada su naši predlozi u pitanju i mi se nadamo da će tako biti i sada. Bitne utakmice slede, glavni igrači moraju da preuzmu odgovornost na sebe i tim principima smo se i mi vodili u našim analizama. Tri igrača, odnosno njihov poenterski učinak danas predlažemo. 

V. Poirier (10 poena) VIŠE

Iz tabora Baskonije smo se odlučili za Poarijea. Jednostavno, francuski centar odlično sarađuje sa svojim bekovima i često je u prilici da na samom obruču završava svoje akcije. Perasović je do savršenstva doveo pik igru svog tima, a kako i ne bi, kada je na poziciji organizatora igre Marselinjo Uertas koji odlično čita situacije na parketu. Poarije bi danas trebao da ima visoku minutažu, a ono što može u tome da ga spreči je samo rani ulazak u problem sa faulovima. Ova granica je itekako dostižna za naš predlog, pogotovo kada se uzme u obzir važnost utakmice. Još jedna bitna stvar je i igranje Toka Šengelije koji će dodatno privući pažnju na sebe i tako još više ostaviti prostora za ofanzivni skok Poarijea i neko prikucavanje, što ima često običaj da radi, jer je jako aktivan na skoku. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

N. Kalinić (9 poena) VIŠE

I kao predlog iz Fenera uzimamo reprezentativca Srbije Nikolu Kalinića. Kalina na ovoj granici je apsolutno pogodan za igranje preko. Dobro je poznato kako se podiže forma ovog igrača kada dođu najbitniji mečevi. Taj period sezone je pred nama, a Kalinić je pokazao da je uhvatio pravi ritam i da će jako teško biti zaustaviti ga na ovakvim mečevima. Ono što je kroz njegovu karijeru isticano kao najslabija karika, sada mu odlično služi. To je šut za tri poena. Kalinić je poznat po svojoj odličnoj tehnici na niskom postu, posle koje često završava sam akcije ili ostavi nekog saigrača samog na šutu. I na ovom meču takav pristup Kalinića će biti jako bitan. Očekujemo ga na velikoj minutaži i dvocifrenom učinku. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

L. Westerman (7 poena) VIŠE

Možda niste očekivali Lea iz cele spoljne linije Žalgirisa, ali je on po nama na ovoj granici izuzetno pouzdan tip. Vesterman je i ove sezone imao problema sa povredama i nije uspeo da pokaže svoj maksimum. Međutim, od povratka na parket, pokazao je da je stekao veliko iskustvo i da upravo on svojim partijama i minijaturama može da direktno utiče na bolje rezultate svog tima. Jasikevičijus ima poverenja u njega, igrao je već za ovaj tim pre odlaska u CSKA i Vesterman bi danas mogao da bude X faktor na ovoj utakmici. Odlično ga služi šut u zadnje vreme i na ovoj granici jedna pogođena trojka menja situaciju i najviše zbog granice sa velikim samopouzdanjem uzimamo ovog igrača. Žalgiris će danas po našoj analizi morati da se osloni malo više na šut za tri poena i to pogotovo plejmejkeri, pa to vidimo kao dodatni plus za ovu analizu.  MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.