Tip dana košarka: Denver ima priliku da ode na 2-0, ali pita se i Portland! Dve analize igrača!

NBA liga
DENVER, CO - APRIL 9: Gary Harris (14) of the Denver Nuggets makes a game-clinching steal against CJ McCollum (3) of the Portland Trail Blazers during the second half of the Nuggets' 88-82 win on Monday, April 9, 2018. (Photo by AAron Ontiveroz/The Denver Post)

Denver je na prvom meču bio bolji rival od Portlanda i zasluženo su slavili igrača Majka Melouna. Kontrolisali su tempo utakmice od starta i Jokić je igrač koji je doneo tu potrebnu razliku. Denver je domaćin i na drugom meču i imaju prednost domaćeg parketa i priliku da odu na 2-0, ali pita se i Portland, odnosno njihov najbolji igrač Demijan Lilard. Na prvom meču smo videli da je napadu gostiju potreban još jedan igrač, pre svega Mekalum koji nije pružio dobru partiju i od njega se svakako očekuje više.

C. J. McCollum (20 poena) VIŠE

Mekolum je igrač od kojeg mnogo zavisi igra Portlanda. Radi se o igraču koji može da pogodi sa svih delova na parketu i koji je jako dobar u igri 1 na 1. Šut sa poludistance mu je najjače oružje, odlično ga koristi i trener Stots na ovom meču mora da se potrudi da mu nacrta akcije posle kojih će dolaziti do svojih pozicija za šut. Mekolum je neko ko može da promeni tok utakmice, postiže poene u serijama i kada su Lilard i on u elementu retko šta može da ih zaustavi i samim tim spreči njihov tim da dođu do pobede. Denver je ove sezone pokazao nekoliko puta defanzivne slabosti kada je odbrana protivničkih bekova u pitanju, pogotovo kada se radi o igračima koji mogu da se podignu na šut sa poludistance, što naš predlog svakako jeste. Očekujemo 35+ minuta da će dobiti Si Džej, a za to vreme itekako ima šansu da dođe do 20+ poena što će značiti i prolazak ovog predloga. MERIDIANBET za ovaj predlog daje kvotu 1.85!

G. Harris (12 poena) VIŠE

Heris je igrač koji u ovoj ekipi Denvera ima prostora i kvaliteta za 18+ poena u svojim rukama. Iako Heris nije bio onaj isti igrač po povratku na parket u plej-ofu potvrdjuje da je bitna figura u napadu i generalno igri Denvera što uostalom i potvrdjuje njegovih 35 minuta u svih osam odgiranih susreta. Obe utakmice na domaćem parketu Heris je bio na preko 50% šuta iz igre i sa lakoćom je oba puta išao preko ove granice sa 23 i 20 poena, dok je na poslednjem odigranom u Teksasu zabeležio 12 poena uz skromnih 30% puta, ali se definitivno videlo da je i u tom susretu bilo dosta prostora za njegove poene što je i neminovno imajući u vidu njegovu minutažu. Na spomenutom susretu Heris je promašio čak 9 šuteva iz igre i 2 slobodna bacanja i nesrećnim spletom okolnosti ostao ispod današnje granice s obzirom da je na ovoj brojci bio već na oko 2 minuta do kraja trećeg perioda i apsolutno verujemo u njegovu bolju partiju večeras. Denveru je potreban doprinos našeg igrača. uzima dovoljan broj šuteva, igra dosta, igrači sa loptom imaju dosta prostora u igri iz pika i smatramo da to Geri mora iskoristiti u meču koji je od izuzetnog značaja za Negetse. MERIDIANBET za ovaj predlog daje kvotu 1.85!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.