Tip dana: Toronto je poveo u NBA finalu, da li aktuelni šampioni imaju odgovor?!

NBA finale

Veliko finale NBA lige je u toku. Toronto je ovu seriju otvorio pobedom protiv Golden Stejta pred svojim navijačima i sada mnogo rasterećenije ulaze u naredni meč koji je na programu od 02:00h. Na prvom meču smo gledali odličnu odbranu oba tima, gosti su se usresredili na Kavaja Lenarda i odbranu od njegove igre na niskom postu i sa poludistance. Sa druge strane, glavni zadatak odbrane Toronta bilo je zaustavljanje Stefa Karija, što su u nekoj meri i uspeli. Večerašnji meč nam može doneti razna prilagođavanja na odbrane protivnika i razne specijale u izolacijama. Očekuje nas sasvim sigurno uzbudjiv meč pun tenzije i rezultatske neizvesnosti.

Toronto: Timska igra im je donela pobedu u prvom meču, da vidimo šta su pripremili za drugi meč?

Od ovog leta je krenula jedna nova era ekipe Toronta, koja je bukvalno zamenila prvog igrača franšize sa ekipom San Antonija u dobro poznatom trejdu. Kavaj Lenard je stigao u Kanadu i to se za sada pokazalo kao odličan potez uprave reptorsa. Ovaj tim godinama unazad igra jednu specifičnu košarku, pogotovo na domaćem parketu gde ih je jako teško pobediti. Pored Lenarda koji igra zaista sjajno, ova sezona je donela jedno osveženje ekipi u vidu Paskala Sijakama koji igra košarku života za sada. Mark Gasol i Serž Ibaka su veliki oslonac u reketu i to su igrači koji često imaju presudan uticaj na rezultate ovog tima. Trenutno je povređen Lauri, ali kada se on potpuno oporavi i vrati u formu Toronto će biti jedan od glavnih konkurenata za osvajanje NBA lige. Pobedom u prvom meču velikog finala su pokazali da su zasluzeno tu gde jesu.

Golden State: Ponovo bez Kevina Durenta, aktuelni šampioni moraju da spreme bolju taktku za drugi meč.

Ekipa Stiva Kera je i ove sezone pokazala da je glavni favorit za osvajanje NBA lige. Od početka sezone tim igra dobro, ali je primetno da su regularni deo sezone odigrali u intezitetu koji nije na najvišem nivou. U toku sezone se timu priključio u Kazins i ovaj tim načinio gotovo nepobedivim. Kevin Durent igra ponovo u sjajnom ritmu i sa Karijem i Tomsonom čini udarnu trojku napada “ratnika”. Sada u plejofu suočili su se sa povredom Durenta, ali su istupili Kari i Klej i pobedom nad Hjustonom zakazali peto uzastopno finale zapadne konferencije. Odlično su odigrali finale zapada, počistili ekipu Portlanda i zakazali veliko finale sa Torontom. Na prvom meču su poraženi, ali ne sumnjamo da će “ratnici” pronaći put da ovu seriju učine zanimljivom. Kazins se vratio u sastav i od njega očekujemo veći doprinos na ovom meču.  

Naš predlog:

Finalna serija NBA lige nam donosi veliki broj mogućih predloga, ali treba izabrati onaj pravi. Sa ovog drugog meča finala, mi smo izabrali bez razmišljanja sledeći predlog: gost postiže ukupno poena više od 106.5 i Meridianbet daje kvotu 1.90 za taj tip. Očekujemo meč na nešto veći broj poena, a nekako je nazamislivo da ekipa koja igra u onako brzom ritmu kao što igra Golden Stejt ne ode preko ove granice. Bilo je dosta propusta u odbrani aktuelnih šampiona na prvom meču, ali se videlo da napad funkcioniše kako treba.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.