Tip dana: Srbija U21 – Austrija U21: “Orlići” poleću ka Tokiju

Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, prvi meč na Evropskom prvenstvu koje zajedno organizuju Italija i San Marino, odigraće u Trstu protiv odgovarajuće selekcije Austrije. Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj su još Nemačka i Danska. Plasman u polufinale, a samim tim i na predstojeće Olimpijske igre, izboriće samo pobednik grupe, dok će drugoplasirana ekipa morati da ima bolji učinak od drugoplasiranih selekcija iz ostale dve grupe, da bi ušla među četiri najbolje.

Srbija U21: Popunjeni na svim mestima, ali je za uspeh potrebna i doza sreće

Čini nam se da odavno neka naša selekcija nije bila ovako konkurentna na nekom takmičenju. Mlada reprezentacija Srbije, koju sa klupe predvodi selektor Goran Đorović, odlično je popunjena na svim pozicijama, a odazvali su se i svi planirani fudbaleri, čak i oni koji su odigrali kvalifikacione mečeve za A selekciju, pre nedelju dana. Selektor će biti na slatkim mukama da odredi najboljih 11 za stratni meč sa Austrijom, reprezentacijom sa kojom smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi. Gro ove selekcije čine fudbaleri koji su se pre četiri godine okitili titulom prvaka sveta za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, što je i dalje, a ko zna koliko dugo će biti, najveći uspeh našeg reprezentativnog fudbala. S obzirom da na prvenstvu pravo igranja imaju fudbaleri koji nisu napunili 21 godinu u trenutku počinjanja kvalifikacionog ciklusa, ispada da sada mogu da igraju svi mlađi od 23 godine. To ovaj šampionat čini znatno kvalitetnijim, a na njemu će se, pored talenata, pojaviti i već ozbiljni evropski fudbaleri. Jedan od njih je i Luka Jović, od pre neki dan član Reala iz Madrida. Naš centarfor je po visini transfera prvi od svih učesnika na EP, pošto je “kraljevski” klub za njega platio celih 60 miliona evra. Jović nije igrao na Novom Zelandu, pa mu je ovo prilika da se “oduži” naciji za taj izostanak. Đorović od klasičnih napadača ima još i Šaponjića, koji je blistao na Novom Zelandu, ali je zatim “nestao” i maldog dejana Joveljića, sada već bivšeg Zvezdinog centarfora, a odnedavno napadača nemačkog Ajtrahta, gde će imati težak zadatak da odmeni, upravo, Jovića. Čini nam se da će Đorović Joviću pridodati, u startnoj postavi, dva krilna napadača. Jedan je sigurno Andrija Živković, a drugi bi mogao biti Nemanja Radonjić, ili sve bolji Lazar Ranđelović. Prva dvojica su bili učesnici Mundijala u Rusiji, pa je sigurno da su u prednosti. Na sredini terena mesta su rezervisana za Sašu Lukića i Danila Pantića, dok bi treć “šraf” mogao da bude Uroš Račić. Poslednju četvorku činiće Nikola Milenković, Milan Gajić i, najverovatnije Vukašin Jovanović i levi bek Bogosavac. Što se čuvara mreže tiče, nismo sigurni ko je u prednosti, ali verujemo da će Radunović biti prvi izbor.

Austrija U21: Ekipa koja vreba iz senke ali, ruku na srce, za njih je uspeh i to što su ovde

Austrijanci su zauzeli drugo mesto u grupi u kojoj je Srbija slavila i izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Protiv nas nisu postigli gol na dva meča, u Austriji je Srbija slavila sa 2:0, golovima Jovića i Ilića u finišu susreta, a u Novo sadu je bilo 0:0, što je nama, u tom trenutku, apsolutno odgovaralo. Oni su morali u baraž, gde su u dva meča bili bolji od Grčke, pobedivši oba puta sa 1:0. U Solunu je strelac bio Poš, dok je u revanšu, odigranom u Sent Poletnu, jedini gol postigao momak sa ovih prostora, Anrijan Grbić. Zanimljivo je da veliki broj fudbalera koje je selektor Verner Gregorič pozvao pod nacionalnu zastavu, upravo sa prostora bivše Jugoslavije, a sve je to posledica ratova 90-tih, pošto su ovo momci koji su se rodili na tlu ove zemlje. Tako će dres Austrije, između ostalih, nositi Husein Balić, Aleksandar Borković, Petar Gluhaković, Adrian Grbić, Saša Horvat, Saša Kalajdžić, Emir Karić, Dejan Ljubičić, Ivan Ljubić, Sandi Lovrić i Dario Marešić. Šta reći o tome? Međutim, ima u ovoj selekciji još aduta, a ne prezivaju se na ić. Dvojac iz Salcburga Hanes Volf i Ksaver Šlager, poznati su fudbaleri, a momak koji trenutno nastupa za Frajburg, Filip Linhart, jedno vreme proveo je u Realu iz Madrida. U Nemačkoj igraju i pominjani Stefan Poš, član je Hofenhajma, dok je ove sezone eksplodirao Kevin Danso iz Augzburga. Inače, ovaj vezista je poreklom iz Gane. Dobra vest za rivale Austrije je to što na prvenstvu neće biti Konrada Lajmersa iz Lajpciga, Maksimilijana Vebera iz Sevilje, a posebno Valentina Lazara iz Herte. Dok je A tim igrao kvalifikacije, selektor mlade reprezentacije Gregorič, iskoristio je priliku da odigra kontrolne utakmice. Tako su Austrijanci pobedili Francusku u poslednjoj proveri, pre desetak dana, bilo je 3:1, a u martu su, na dva meča, izgubili od Španije 3:0 i remizirali sa Italijom 0:0.

Naš predlog:

Ma koliko toga lepog izrekli o Austrijancima, ne možemo prenebregnuti činjenicu da je Srbija apsolutni favorit. S tim se slažu i kladionice. Tako je kvota na pobedu čete Gorana Đorovića u kladionici Bet365 2.00, remi je 3.30, a trijumf Austrije se plaća 3.80. Svi u našoj selekciji su svesni da moraju da pobede Austrijance, ako žele u polufinale, jer su Danci, a posebno Nemci, mnogo ozbiljniji rivali. Zato vam predlažemo jedinicu, a pored nje možete odigrati i na mali broj golova. Ne verujemo da će ih biti više od dva. Za 0-2 gola u kladionici Bet365 kvota je 1.70.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.