Tip dana: Španija U21 – Nemačka U21: Repriza Poljske ili osveta “furije”?

U finalu Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije igraće Španija i Nemačka. Gledaćemo tako reprizu završne predstave od pre dve godina, sa EP-a u Poljskoj, kada su, takođe, ove dve selekcije odučile od najboljoj u Evropi. Očigledno da u Španiji i Nemačkoj igraju najbolji mladi fudbaleri, a pored ove dve reprezentacije, stari kontinent na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljaće i Rumunija i Francuska.

Španija U21: Početak bio loš, sve ostalo idealno

“Crvena furija” je ovo prvenstvo otvorila porazom od domaćina Italije, posle meča koga se ne bi postideo ni seniorski Mundijal. Bili su Španci baš u škriipcu posle poraza od dva gola razlike i morali su da slave u preostale dve utakmice, ne bi li došli u priliku da uđu u poluufinale. Ni protiv Belgijanaca nije bilo lako, sve do 89. minuta rezultat je bio 1:1, čime bi obe selekcije okončale šampionat bez plasmana u polufinale, ali je gol Fornalsa, minut pre kraja regularnog dela, ostavio Španiju u igri, a Belgijancima ugasio i poslednju nadu. Na ruku selekciji De la Fuentea išao je poraz Italije od Poljske, pa su Špancu u poslednjem kolu sa Poljacima odlučivali o tome ko će među četiri najbolja. Ispostavilo se da samo pobeda nije dovoljna za tako nešto, jer bi u krugu sa Italijom i Poljskom, bili tek drugi, a pošto najbolji drugoplasirani tim, već tada se pretpostavljao, dolazi iz grupe C, neophodno je bilo zabeležiti trijumf od bar tri, a možda i više golova razlike. Odigrali su Španci u tom duelu sjajno i poljake deklasirali sa 5:0, pa je uzaludan bio trijumf Italije nad Belgijom. Španija je osvojila prvo mesto sa šest bodova, Italija je imala isti broj bodova, ali je bila druga i čekala je epilog iz ostale dve grupe, dok su Poljaci, i pored dve pobede, na kraju bili tek treći. Zanimljivo je da su u meču sa Poljskom svih pet golova postigli različiti fudbaleri. U prvom poluvremenu pogađali su Fornals, Ojarzabal i Ruiz, da bi u nastavku precizni bili Sebaljos i Borha Majoral. I bez tog petog gola, postignutog u 90. minutu, Španci bi bili prvi, ali je postojala opasnost da Italija postigne još jedan gol protiv Belgije i preskoči “furiju”. Tim trijumfom, prvi cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, bio je ostvaren, ali Španci nisu došli po vizu za Japan, već po titulu prvaka Evrope. Njihov rival u polufinalu bila je, ništa slabija, selekcija Francuske. “Trikolori” imaju tim za respekt, iako u njemu nije bilo nekoliko istinskih zvezda, na čelu sa Kilijanom Mbapeom. Francuska je povela na startu golom Matete iz penala, ali su zatim momci sa Iberijskog poluostrva sve konce preuzeli u svoje ruke. Već do poluvremena su Roka i Ojarzabal sa bele tačke, preokrenuli rezultat, da bi “petliće” u nastavku očerupali odlični Deni Olmo i Borha Majoral.

Nemačka U21: Kada je “Der mannshaft” razočarao, da bar “jungen” osvetla obraz

Znalo se i pre starta Evropskog prvenstva za mlade da će “panceri” biti u najjužem krugu favorita. Mi smo se nadali da nam nisu dostojni protivnici, naivno verujući da imena i brojke iz transfera igraju neku važnu ulogu. Selektor Nemačke Štefan Kunc, nije doveo najbolji sastav, pošto su neki fudbaleri već nosioci u A selekciji kod Joakima Leva, pa su oni pošteđeni dodatnih napora nakon teške i duge sezone. Već u svom prvom meču Nemačka je pobedila Dansu sa 3:1 i svima stavila do znanja šta ih zanima u Italiji. Dva gola Rihtera i jedan Valdšmita, bili su dovoljni za početni trijumf. U drugom meču sudarili su se sa Srbijom, koja je bila “pokisla” nakon uvodnog poraza od Austrije. Nemci su, poznato je, nacija lišena emocija, pa nisu imali mnogo obzira ni prema “orlićima” mokrih krila. Trijumf od 6:1 sve nas je zaboleo, možda i više od debakla najbolje selekcije u Ukrajini. Nama je A tim uvek služio za grdnju, dok smo se prema mladim selekcijama odnosili sa poštovanjem, ali, to su u većini slučajeva i zaslužili. Golgetersku rapsodiju predvodio je Valdšmit sa tri gola, a upisali su se i Rihter, Daud i Majer. U komšijskom okršaju sa Austrijancima igrao im je i remi, i njega su, bez imalo teškoća ostvarili. Bilo je 1:1, a jedini gol postigao je, ponovo Đanluka Valdšmit, ali sada sa bele tačke. Napadač Frajburga, u prva tri meča postigao je pet golova, a Rihter je dodao tri. U polufinalu ih je očekivalo najprijatnije iznenađenje prvenstva, selekcija Rumunije, predvođena odličnim Puškašem i Hadžijem. Amiri je, golom u Mesijevom stilu, doveo Nemce u vođstvo, ali je ubrzo poravnao Puškaš iz penala. Isti fudbaler doneo je prednost Rumunima u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Činilo se da će kraj za “pancere” uslediti već u polufinalu, ali su oni nagazili gas i pregazili rivale u drugih 45 minuta. Treba li reći da je strelac ponovo, i to dva puta, bio Valdšmit, a Amiri je dodao još jedan gol, za konačnih 4:2. Sedam golova Đanluke Valdšmita, na četiri meča, nisu samo za poštovanje, već za strahopoštovanje. Sigurno je da će napadaćka linija biti glavna uzdanica “pancera” u pokušaju da odbrane evropsku krunu osvojenu pre dve godine u Poljskoj. Mada ne treba zaboraviti da na golu imaju jednog Aleksandera Nibela, po svima, legitimnog naslednika Manuela Nojera.

Naš predlog:

Pre dve godine Nemci su Špance u finalu pobedili golom Mičela Vajzera, a u toj selekciji još su igrali Serž Gnabri i Maksimilijan Filip, kao najpoznatija imena u ovom trenutku. Za Španiju su u sastavu, pored ostalih, bili i Delofeu, Asensio, Beljerin, Saul, ali i jedan momak koji je i sada glavna uzdanica. Naravno, radi se o Daniju sebaljosu, od koga u Španiji očekuju da reši ovo finale. Španija je već četiri puta bila šampion u ovoj konkurenciji, pa bi se novim trijumfom izjednačili sa Italijanima koji su rekorderi sa pet trofeja. Nemci su se dva puta peli na krov Evrope, pa bi pobedom umakli Englezima, Holanđanima i Rusima, sa takođe po dva pehara. Kladionice malo veće šanse daju Španiji. Za pobedu “furije” u kldionici Meridianbet dobijate kvotu 2.00. Remi je 3.45, a pobeda Nemčke 3.75. Ono što se nama čini mnogo izglednijim, to su golovi. Čitavo prvenstvo bilo je ekstremno efikasno, ne računajući našu selekciju, a ove dve reprezentacije, uz Rumune, posebno su se istakle. Zato je naš predlog, iako se radi o finalu, igra gol-gol, uz bar tri gola. A u kladionici Meridianbet za GG3+ dobićete koeficijent 2.05.Registruj se na Meridianbet

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.