Tip dana košarka: Panathinaikos vs Crvena zvezda, počinje Evroliga!

Crvena zvezda

Došao je konačno i taj dan koji su svi ljubitelji evropske košarke jedva čekali. Počinje Evroliga. Današnjim duelima se otvara veoma zanimljiva sezona u najavi. Rosteri su se u velikoj meri menjali, kao i treneri. Crvena zvezda u ovom prvom kolu gostuje Panatinaikosu u “OAKA” areni. Ovaj meč počinje u 20h. Crveno beli imaju velike ambicije ove sezone, ali im je ovo tek drugi zvanični meč, uostalom kao i domaćinu. Sve je moguće na ovom meču. Biće ovo duga sezona, a kao i prošle godine gledaćemo nekoliko nedelja kada bude i dva meča u toku iste. 

Panathinaikos: “Zeleni” iz Atine su u velikoj meri promenili svoj roster i sa nekom novom energijom pristupaju ovoj sezoni.

Pedulakis je novi/stari trener Panate i imao je odrešene ruke kada su pojačanja u pitanju za novu sezonu. On je to odlično iskoristio i ovaj tim „zelenih“ zaista ima potencijal. Očekujemo mnogo od Nika Kalatesa koji će ove sezone imati još bolje saigrače, za način igrača njegove košarke. Dva velika pojačanja stigla su iz NBA lige, a to su Vesli Džonson i Džimi Fredet. Vesli je iskusan igrač koji odlično koristi svoje prednosti, dok je Fredet jedan neverovatan šuter koji je znao u kineskoj ligi da postiže i preko 60 poena. Pored njih dvojice, u klub su stili i Džejkob Vili koji je imao odličan nastup za Gran Kanariju, kao i Tajris Rajs koji je nastupao za Bamberg. Zanimljiv tim je PAO sastavio i za ovu sezonu i biće pravo uživanje gledati ih pod palicom Nika Kalatesa od koga očekujemo i prvi tripl-dabl. U pripremnim mečevima su pokazali igrači Panatinaikosa da su se odlično uklopili. Ono što je krucijalno u ovom susretu jeste odbrana. Ukoliko igrači domaće ekipe budu igrali odbranu na svom nivou, gosti nemaju šta da traže.

Crvena zvezda: Milan Tomić je sastavio dobar i iskusan evroligaški roster. Koliko im to može doneti ove godine, videćemo?!

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić je i dalje na mestu prvog trenera, ali je roster igrača bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo sledeći predlog: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.80 za taj predlog. Očekujemo da PAO od samog starta krene veoma agresivno, što im može doneti pozitivan ishod na kraju prvog kvartala. Sasvim sigurno ćemo imati odličnu atmosferu u “OAKA” areni što će dodatno motivisati igrače. Očekujemo tvrd meč, ali i boljeg domaćina na ovom susretu. Smatramo da je ovo jedna izgledan predlog.

Registruj se na Meridianbet

PROMO: SAMO U CIRCUSCASINO.RS – SUPER KVOTA – Panathinaikos vs KK Crvena Zvezda

Kladi se na meč Panathinaikos vs KK Crvena Zvezda sa Super Kvotom. Kvota 5, da će KK Crvena Zvezda postići više od 55.5 poena na meču!
Maksimalan ulog 200 rsd.  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.