Tip dana: Budućnost vs Gdynia, plavi iz Podgorice idu po prvu pobedu u Evrokupu!

Budućnost

Evrokup je takmičenje koje je je svake godine sve jače i jače. Ekipe imaju bolje budžete i znaju da od ove godine i finalisti idu u Evroligu, a ne samo šampion. To je veliki motiv za sve timove u ovom drugom po snazi klupskom takmičenju u Evropi. Budućnost ne znam za pobedu od početka Evrokupa, pretpreli su dva poraza, od Unikahe na startu i od Trenta. Ipak, u ABA ligi su startovali odlično sa dve pobede, a druga je posebno važna, jer je bila nad aktuelnim šampionom, Crvenom zvezdom. Arka sa druge strane je polovično otvorila ovaj Evrokup. Biće ovo jako zanimljiv duel koji počinje od 19:45h.  

Budućnost Voli: Samopouzdanje je poraslo posle pobede nad Zvezdom u Beogradu, pa se očekuje dobra partija plavih!

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Pre svega tu je Skot Vud koji je odličan košarkaš, kao i njegov imenjak Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. I u reketu su doveli nekoliko pojačanja, pre svega Mejnersa, koji sa pozicije petice odlično širi protivničke odbrane, jer ima dobar šut za tri poena. U timu su ostali Nikola Ivanović, Petar Popović, Danilo Nikolić, Aleksa Ilić, Zoran Nikolić. Budućnost je kao što vidite napravila dobar roster za oba fronta.

Gdynia: Stranci i ove sezone vode glavnu reč u Arki. Bosnik je ponovo lider u gotovo svim kategorijama.

Ekipa koja već nekoliko godina predstavlja poljski šampionat u evropskim takmičenjima. Arka je i ove sezone zadržala nekoliko igrača u svom sastavu. Pre svega, možda i najveći posao bio je ostanak Džoša Bosnika, koji je prošle sezone bio najbolji igrač ovog sastava. Ove godine centarsku liniju predvodi Adam Hriščanjuk, koji je bio prva opcija u reprezentaciji Poljske na šampionatu sveta u Kini. On je pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču koji se odlično otvara iz pika i poseduje sasvim solidnu centarsku tehniku. Arka će biti nezgodan rival svim protivnicima, pogotovo na domaćem parketu. Veliki broj stranih igrača, ukoliko se dobro uklope, biće ovo interesantna sezona za Arku. Na početku sezone se vidi koliko mogu da pomrse račune svim ekipama. Neće biti lako Budućnosti, jer gosti nemaju šta da izgube.

Naš predlog:

Na ovom meču domaćin je veliki favorit i za njihovu pobedu Meridianbet daje kvotu 1.16. Međutim, mi smo se odlučili za drugi predlog. Tip je sledeći: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj tip. Očekujemo da Budućnost nastavi u istom maniru kao protiv Crvene zvezde i da jako startuje na ovom meču. Veči kvalitet je na strani domaćina i trebali bi to da volarizuju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.