Tip dana košarka: Mornar vs Partizan, derbi ABA lige u Baru!

Partizan

ABA liga nam donosi derbi kola. Mornar dočekuje ekipu Partizana od 17h. Crno beli kroz ovaj kratak istorijat susreta sa Mornarom imaju velikih problema. Pogotovo u Baru, gde nisu uspevali često da slave, odnosno samo dva puta u zvaničnim utakmicama. Sada oba tima iščekuju ovaj duel u dobrom raspoloženju. Početak je sezone, mnoge stvari se nisu i dalje iskristalisale, tako da će biti pravo uživanje gledati kako će se koji tim snaći na ovom duelu. Partizan verovatno ima dužu klupu, ali Mornarova prva petorka je ubitačna. Koliko mogu jedni i drugi, videćemo od 17h?!

Mornar: Pulen i Nidam diktiraju tempo ovog tima, ali ne treba zaboraviti ni ostale, pre svega iskusne igrače Mornara.

Ekipa iz Bara se ove sezone pripremila sjajno što se rostera tiče. Doveli su nekoliko odličnih košarkaša koji su ostavili trag u regionu kada je košarka u pitanju. Pre svega treba napomenuti sjajan plejmejkerski – bekovski tandem Pulen – Nidam. To su dva igrača koja mogu svim ekipama u ABA ligi da ubace pod 15+ poena. Odlični 1 na 1 i sa jako dobrim šutem za tri poena. Nisu samo oni pretnja iz ovog tima, u timu je ostao Luković, a priključio mu se i Mirza Begić, tako da je Mornar napravio sjajan centarski tandem koji će da gospodari u reketu. Na poziciji četvorke trener Pavićević je doveo iskusnog crnogorskog reprezentativca Milka Bjelicu, koji se posle sezone u Japanu vraća u ABA ligu. Dobro su startovali u ovoj sezoni, pokazali su sve svoje kvalitete već na startu i postavlja se samo jedan zaključak. Ovo je izuzetno kvalitetan sastav kada pogledate imena koja nastupaju, ostaje nam da vidimo da li će i rezultati ići u skladu sa pojačanjima?!  

Partizan: Bez poraza u Evrokupu, ali očajan meč u Kopru opominje Trinkijerija i ekipu!

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Naš predlog:

Sa ovog meča zaista ima mnogo potencijala kada se radi o predlozima. Partizan je blagi favorit na ovom meču i za pobedu gostiju Meridianbet daje kvotu 1.55. Ono što mi biramo kao predlog je sledeće: domaćin postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.70 za taj tip. Očekujemo Mornar da napada iz svih raspoloživih oružja, jer se radi o ekipi koja je najbolja onda kada im napad funkcioniše. Biće dosta trčanja, šuteva za tri poena i slično! Vidimo ovo kao izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.