Tip dana: Mančester Junajted – Liverpul: Izgube li “Đavoli”, Norvežanin neće videti Beograd

Utakmice Liverpula i Mančester Junajteda prava su poslastica na Ostrvu. Iako i jedni i drugi imaju gradske rivale u eliti, pravo rivalstvo okršaj ove dve ekipe. Samo 50 kilometara deli ova dva grada, ali i mržnja duga više od jednog veka. Novu sezonu Liverpul je počeo fantastično, sa osam uzastopnih pobeda, dok se Junajted nalazi tek na 12. mestu, sa 15 bodova manje od velikog rivala. Novi neuspeh “Crvenih đavola”, najverovatnije bi koštao posla trenera Olea Gunara Solskjera, pa bi Mančester Junajted na megdan Partizanu mogao da izađe sa novim menadžerom.

Mančester Junajted: Strpljenje navijača je na izmaku, poraz od Liverpula prepunio bi čašu

Ovo je i zvanično najlošiji start prvenstva za Mančester Junajted u poslednjih 30 godina. Dakle, od kada je formirana Premijer liga “Crveni đavoli” nisu gore otvorili sezonu. Nije bilo sjajno ni nekoliko prethodnih godina, zbog slabih rezultata usledio je rastanak sa Žozeom Murinjom prošle godine, a njega je zamenio Ole Gunar Solskjer, nekadašnji centarfor Junajteda, koga su navijači obožavali. Početak njegovog trenerskog mandata bio je kao iz snova. Pobede su se ređale, a klub se peo na tabeli. Međutim, uskoro je usledila kriza, iz koje se “Đavoli” još nisu izvukli. Od plasmana u Ligu šampiona nije bilo ništa, a to je, nekako, bila donja granica podnošljivosti, u trenutku kada gradski rival Siti osvaja domaće, a najmrskiji riva, Liverpul, evropske trofeje. Norvežaninu je progledano kroz prste, s obzirom da nije on birao tim, već ga je zatekao. Ostavljeno mu je leto da pronađe adekvatna pojačanja, a novca je bilo sasvim dovoljno na raspolaganju. I tada je Solskjer podbacio. Zajedno sa direktorom Edom Vudvordom, odlučio je da potroši 90 miliona evra za štopera Lestera Harija Megvajera, plus još 55 za beka Arona Van-Bisaku, potpuno zaboravivši da je nakon odlaska Lukakua ostao bez napadača. Jedino ako nije ostavljao mesto za sebe u špicu napada. Nedostatak rasnog golgetera itekako se oseća u igri Junajteda. Markus Rašford, Džesi Lingard i Entoni Marsijal, jesu dobri igrači, ali ne i klasični napadači. nekako je u prvi plan izbio mladi Danijel Džejms, novajlija iz Svonsija, i to je jedina pozitivna stvar u ovim sumornim danima na “Old Trafordu”. Protiv Liverpula u timu neće biti Pola Pogbe, koji je ponovo nezadovoljan boravkom na Ostrvu i želi što pre na kontinent, najbolje na Iberijsko poluostrvo u Real iz Madrida. Na golu, najverovatnije, neće biti Davida De Hee, koji je doživeo povredu u dresu Španije u meču sa Švedskom. U četvrtak Junajted dolazi u Beograd, gde će se u trećem kolu Lige Evrope sastati sa Partizanom. Da li će na klupi stadiona u Humskoj sedeti Ole Gunar Solskjer, ili ne, umnogome će zavisiti od ishoda utakmice sa šampionom Evrope.

Liverpul: Klop može da izjednači rekord, ali je pobeda mnogo značajnija

Liverpul je vezao osam pobeda na startu sezone, a najbolji rezultat od osnivanja Premijer lige mu je šest uzastopnih trijumfa. Na pragu su da izjednače još jedan rekord. Naime, kada se dodaju i pobede iz finiša prošle sezone, “Redsi” su u seriji od 17 uzastopnih, pa bi 18. izjednačili rekord Mančester Sitija iz 2017. godine. Ne sumnjamo da će srušiti i sopstveni najbolji rezultat u broju bodova, jer su prošle sezone nakon 13. kola imali 33 boda, a sada su posle 8 utakmica uspeli da osvoje već 24. Najveći adut nemačkog stručnja je napadački trio Mane, Salah, Firmino. Ipak, prošlu sezonu je obeležio jedan defanzivac, fantastični Virdžil van Dajk, za koga mnogi tvrde da mu je učinjena nepravda što nije proglašen za najboljeg svetskog fudbalera za prošlu godinu. Osvajanje Lige šampiona je veliko dostignuće “Crvenih” prošle godine, međutim, navijači žele Premijer ligu. Na nju čekaju tačno 30 godina i strpljenje ih polako izdaje. Ove sezone je sve bačeno na tu kartu, za sada ide odlično, prvi pratilac i najveći konkurent, Mančester Siti, zaostaje već osam bodova. Nije to razlog za opuštanje, jer i prošle sezone je Liverpul stekao veliku prednost i to u kasnijoj fazi prvenstva, pa su “Građani” uspeli da je nadoknade i odbrane šampionski naslov. Jedan od razloga je i meč Liverpula na “Old Trafordu” koji je završen bez golova, a sa ta dva boda pehar bi se preselio na “Enfild”. Bilo pa prošlo, iskustvo mnogo znači, a verujemo da su Klop i njegovi fudbaleri naučili dosta iz prošle sezone. Ono što može da brine sve pristalice kluba iz grada koji su proslavili legendarni “Bitlsi”, je nešto slabija forma pred prvenstvenu pauzu. Možda je i umor stigao glavne fudbalere Liverpula, pa su oni na jedvite jade slavili protiv Šefild Junajetda i Lestera. U Šefildu im je pomogao veliki kiks domaćeg golmana, a u meču sa “Lisicama” do trijumfa su stigli golom iz penala u sudijskoj nadoknadi. Imali su, dakle, i malo sreće, ali se na nju ne smeju pouzdati na “Old Trafordu”, pogotovo jer im tradicija ne ide na ruku. Liverpul je pobedio samo jednom na ovom stadionu posle odlaska Aleksa Fergusona sa kormila Junajteda. Na poslednjih deset gostovanja na “Teatru snova”, Liverpul je izgubio čak sedam puta.

Naš predlog:

Rezultati govore sami za sebe, pa kladionice na taj način dolaze do kvota koje nude igračima. U Bet365 koeficijent na pobedu Mančester Junajteda je ogroman i iznosi 4.75. Za remi je kvota takođe odlična 3.90, a za dvojku iznosi 1.70. Mi ćemo izbeći konačan ishod. Ovo je veliki derbi, a u njemu ne važi ni trenutni kvalitet timova, ni forma, a ni tradicija. Meč može da odluči dobar potez i nadahnuće jednog fudbalera, ili neka neverovatna odbrana jednog od golmana. Bodovi su preko potrebni i jednima i drugima, pa vam predlažemo igru na mali broj golova. Naš predlog je 0-2 gola za koji u kladionici Bet365 dobijate kvotu 2.00. Možete pokušati i sa igrom nerešeno na poluvremenu, pa za Px dobijate koeficijent 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.