Najava: Bundesliga, 9. kolo: Kakav krkljanac na vrhu, “Rurski derbi” najinteresantniji.

Ovog vikenda pratićemo utakmice devetog kola nemačke Bundeslige. Situacija na tabeli je takva da se devet ekipa, dakle tačno polovina lige, nalazi u dva boda! Vode Menhengladbah i Volfsburg sa po 16 bodova, dok Leverkuzen na 9. mestu ima 14. Biće dosta zanimljivih duela, a u centru pažnje je čuveni “Rurski derbi”, okršaj Šalkea i Borusije iz Dortmunda, ovog puta u Gelzenkirhenu.

Majnc – Keln – GG @ 1.57 u 1xbet

Domaćin je u problemu mada još nije odigrana ni trećina prvenstva. Majnc je pobedio dva puta u dosadašnjih osam kola, ali je dovoljno samo za pretposlednje 17. mesto. U prošlom kolu su dožeiveli minimalan poraz u Dizeldorfu od Fortune, čime su malo poništili pobedu iz Paderborna, kolo ranije. Ni Keln nije daleko odmakao, “jarčevi” imaju samo bod više, a i to zahvaljujući prošlonedeljnom trijumfu nad Paderbornom. I njima je to bila tek druga pobeda u sezoni, ali se Keln proletos vratio u elitu i jedini mu je cilj da ponovo ne ispadne. Grad koji toliko voli svoj klub to nije ni zaslužio, ali se u Bundesligi gledaju druge stvari. Biće ovo jeda od onih mečeva u kojima bodovi ne vrede tri, nego šest poena, pošto se radi o direktnim konkurentima u borbi za opstanak. Teško je proceniti ko je bliži pobedi, pa se opredeljujemo za igru gol-gol. U kladionici 1xbet koeficijent za GG iznosi 1.57.

Bajern – Union Berlin – 1/1,3+ @ 1.55 u Meridianbet

To što je Finbogason dao gol Bajernu u 90. minutu u Augzburgu i oduzeo mu dva boda prošle sedmice, Bavarci će naplatiti novajliji iz Berlina. Srećom, Union je slavio u prošlom kolu protiv Frajburga, pa mu bodovi iz Minhena i nisu prioritet. Naravno, čak i da jesu teško bi mogli na njih da računaju. Bajern je u međuvremenu gostovao u pireju u Ligi šampiona, gde je savladao domaći Olimpijakos sa 3:2, i malo su zaboravili činjenicu da su u dva prethodna kola osvojili samo jedan bod. Ipak, svi timovi gube bodove, pa je njihov zaostatak za vodećim dvojcem samo jedan bod i neće biti čudo ako se već u ponedeljak vrate na vrh. Union Berlin će do kraja voditi grčevitu borbu za opstanak, a svaki bod može da bude zlata vredan. Neće doći na “Alijanc arenu” sa belom zastavom, ali su njihove mogućnosti takve da ne mogu da se nadaju ničemu osim časnom porazu. Mislimo da Bajern neće rizikovati novi kiks i da će od starta pritisnuti goste, pa je najrealniji ishod prelaz 1/1. Njega ćemo kombinovati sa bar 3 gola, jer su sve ostale kvote izuzetno niske. Za kombinaciju 1/1,3+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.55.

Frajburg – Lajpcig – 2 @ 1.80 u 1xbet

Bajka Frajburga, čini nam se, privodi se kraju. Tim koji je do prošlog kola imao sjajnu seriju rezultata, poražen je u Berlinu. Do tog meča Frajburg je slavio na sva tri prethodna gostovanja. Tek protiv Uniona na videlo su isplivale mnogobrone mane ovog tima iz, ipak, drugog ešalona nemačkog fudbala. Lajpcig je sigurno umoran od utakmice Lige šampiona, ali ne sme sebi da dozvoli još jedan meč bez pobede, pošto je tri prethodna kola okončao bez trijumfa uz samo dva osvojena boda. Kvalitet gostiju nije upitan, a samo je pitanje da li će Julijan Nagelsman uspeti da oporavi ekipu. “Bikovi” su odlični u gostima u ovom prvenstvu, na četiri meča su slavili tri puta, a jednom su remizirali. Frajburg je na strani osvojio gotovo dupšlo više bodova nego na svom terenu, gde je stigao samo do 5 iz četiri meča. Verujemo da će na pet ostati i nakon ovog kola. Predlažemo vam dvojku sa koeficijentom 1.80 u kladionici 1xbet.

Herta – Hofenhajm – GG @ 1.53 u Bet365

Hofenhajm je proigrao u pravom trenutku. Posle lošeg starta prvenstva mnogi su tim iz malenog Sinshajma videli u borbi za opstanak. Međutim, u prethodna dva kola osvojili su svih šest bodova, i to protiv Bajerna u gostima i Šalkea u Sinshajmu. Još uvek su u donjem delu tabele, ali im je samopouzdanje na gornjoj granici. Sada idu u prestonicu gde ih čeka Herta. Berlinci su posle tri uzastopne pobede u prošlom kolu remizirali u Bremenu sa Verderom. Na tabeli su ove dve ekipe jedna do druge, obe imaju po 11 bodova, a Herta ima nešto bolju gol razliku. Osim utakmice odigrane proletos, na prethodne četiri međusobne uvek je dolazila igra gol-gol. Obe ekipe igraju na gol više, pa očekujemo da se i sada mreže tresu na obe strane. Predlažemo igru gol-gol, a ako upišete GG u kladionici Bet365 čeka vas koeficijent 1.53.

Paderborn – Fortuna – GG3+ @ 1.52 u Meridianbet

Još jedan okršaj ekipa iz “donjeg doma”. Paderborn je potpuno nespreman dočeo povratak u elitu i, kao sada izgleda, neće se dugo zadržati. Ovaj klub je imao ogromne amplitude u prethodnim sezonama. Posle igranja u Bundesligi ispao je u četvrtu ligu, ali je ostao administrativnim putem u Trećoj. Onda se vratio u Cvajtu, pa opet u elitu. Prosečan navijač Paderborna više i ne zna u kojoj ligi igraju njegovi ljubimci, jer nikako da povežu dve sezone u istoj. Šalu na stranu, Paderborn je očajno startovao, ima samo bod iz osam kola, i veća sada je višen za selidbu u Cvajtu. Fortuna je prošle godine ušla u elitu i odlično se snašla. Na startu ove imaju malih problema, ali su već sakupili sedam bodova, što im daje određenu sigurnost. U prošlom kolu za osvojili kapitalne bodove protiv Majnca, slavivši u Dizeldorfu 1:0. To je bila tek druga pobeda, a prvu su zabeležili još u prvom kolu u Bremenu. Između te dve utakmice naređali su šest mečeva bez trijumfa. Gosti su blagi favoriti, čini nam se, ali je igra na golove sigurnija. Biće ih bar tri, a trebalo bi da se tresu obe mreže. Za GG3+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.52.

Šalke – Dortmund – GG @ 1.61 u Bet365

Ovo je jedan od mečeva za koji se živi u ova dva kluba. “Rurski derbi” poznat je širom sveta, a rivalstvo Šalkea i Borusije iz Dortmuda traje više od 100 godina. U prethodoj deceniji Dortmund je imao više uspeha, ali je Šalke uzvratio pre dve godine kada je stigao do vicešampionske titule pod vođstvom italijanskog stručnjaka Domenika Tedeska. Te sezone je odigrana jedna od naspektakularnijih utakmica u istoriji, kada su ova dva tima u pitanju. Igralo se u Dortmundu, domaćin je vodio sa 4:0 nakon prvih 45 minuta, ali je meč završen 4:4, golom u poslednjim sekundama, koji je postigao Naldo. Na proleće je Šalke pobedio u Gelzenkirhenu sa 2:0. Interesantno je bilo i prošle sezone. “Milioneri” su slavili u gostima 2:0, ali su “kraljevsko plavi” uzvratili na “Signal Iduna parku” slavivši sa 4:2, što je u konačnom zbiru Borusiju koštalo titule. Dortmund je niz od tri remija rezultatom 2:2 prekinuo u prošlom kolu, kada je na svom terenu pobedio imenjaka iz Menhengladbaha 1:0. Šalke je doživeo poraz od Hofenhajma, koji je prekinuo seriju od pet utakmica bez poraza. Uvek je bilo golova kada se igra “Rurski derbi”, pa će ih biti i sada. Odigrajte gol-gol, jer je to nekako najsigurnije. Za GG u kladionici Bet365 kvota je 1.61.

Leverkuzen – Verder – 1 @ 1.69 u 1xbet

Verder je bez pobede četiri kola unazad, ali je i bez poraza na poslednja tri. Remizirali su sa Dortmundom i Ajntrahtom u gostima i Hertom u Bremenu, ali se to nije značajnije odrazilo na položaj na tabeli pošto su tek 12. sa 9 bodova. Neće im biti lako u Leverkuzenu, pogotovo jer je domaći tim u lošoj seriji, koju mora jednom da prekine. U dva kola Bundeslige uzeli su samo bod, dok su vezali tri poraza u Ligi šampiona, poslednji u Madridu od Atletika. Međutim, baš ta utakmica nagoveštaj je boljih izdanja “farmaceuta”. Igrao je Bajer dobro na “Vanda Metropolitanu”, ali nije imao ni sreće. Čini se da je priča u Ligi šampiona završena, pa sada moraju da se više posvete domaćem prvenstvu u kome su trenutno tek na 9. mestu. Istina, plasman je loš, ali ih zato od vodećih timova deli samo dva boda. Pobedom nad Verderom mogli bi da se uspenju na sam vrh, naravno uz odgovarajuće rezultate konkurenata. Smatramo da je došlo vreme za trijumf Bajera i da će ga ostvariti u meču sa timom iz Bremena. Koeficijent za jedinicu u kladionici 1xbet iznosi 1.69.

Volfsburg – Augzburg – 1 @ 1.62 u Meridianbet

Ovo nam je jedan od sigurnijih fikseva kola. “Vukovi” su na deobi prvog mesta sa Menhengladbahom i sigurno je da žele da ostanu na vrhu. Volfsburg ima dobar tim, ali igra i u Ligi Evrope, što im malo pravi probleme, zbog ritma četvrtak-nedelja. Augzburg je napravio iznenađnje u komšijskom derbiju protiv Bajerna iz Minhena i osvojio bod, kome se malo ko nadao u Augzburgu. Taj bod je legao kao melem na ranu posle dva uzastopna poraza od Leverkuzena i Menhengladbaha, na kojima su ukupno primili osam golova. Volfsburg je jedini tim koji je neporažen u Bundesligi posle osam odigranih kola, imaju četiri pobede i isto toliko remija. Odbrana im je bolji deo tima i poklekla je samo pet puta u osam mečeva. Ne sumnjamo u trijumf “vukova”, pa vam predlažemo jedinicu. Koeficijent u kladionici Meridianbet za trijumf domaćina iznosi 1.62.

Menhengladbah – Ajntraht – GG @ 1.58 u 1xbet

Iako su izgubili u derbiju od imenjaka u Dortmundu, fudbaleri Menhengladbaha ostali su na vrhu tabele. Mada su “ždrepci” prvi, a Ajntraht tek osmi, razlika između njih iznosi samo dva boda, pa bi pobedom u Menhegladbahu “orlovi” pretekli svog rivala na tabeli. Obe ekipe su umorne od nastupa u Ligi Evrope, ali je ovo jedan od startih bundesligaških serbija i vremena za predah nema. Ajntraht je bez poraza na poslednje četiri utakmice u Bundesligi, imaju dva pobede i dve nerešene igre, a u prethodnom kolu su bili ubedljivi protiv Leverkuzena u Frankfurtu, pobedivši čak sa 3:0. Izgleda da je tim iz Frankfurta dobio novi golgeterski tandem, nakon odlaska trojice sjajnih napadača, pošto su Pasijensija i Bas Dost počeli u kontinuitetu da tresu protivničke mreže. Što se Borusije tiče, ne veriujemo da će se dugo zadržati na vrhu tabele, pošto u odnosu na Bajern, Lajpcig i Dortmund, ipak imaju “tanku” ekipu. Pobeda protiv Ajntrahta produžila bi im boravak na vrhu bar za još nedelju dana. Ne znamo da li će biti tako, ali da će golova biti, gotovo smo sigurni. Naš predlog je igra gol-gol, a kvota za nju u kladionici 1xbet iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.