Najava: Serija A, 9. kolo. Veliki derbi na “Olimpiku” i još mnogo zanimljivih mečeva!

serija a

Ovog vikenda su na programu mečevi devetog kola italijanske Serije A, u kom nas očekuje dosta interesantnih duela, a sigurno će najzanimljiviji biti na Olimpiku gde će Roma dočekati Milan. Ništa manje uzbudljivo ne bi trebalo da bude ni na stadionu “Artemio Franki” gde će Fiorentina dočekati Lacio. Inter ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Parme, a treba biti zanimljivo videti kako će se snaći Juventus i Napoli na gostovanjima kod Lećea, odnosno SPAL-a.

Verona – Sasuolo – 1 @ 2.59 u 1xbet

Fudbaleri Verone su prošle sezone igrali sjajno u Seriji B i potpuno zasluženo izborili povratak u Seriju A, što je samo po sebi veliki uspeh. Što se početka ove sezone tiče, slobodno možemo govoriti o tome da ekipa it grada ljubavi pruža solidne partije, a najbolji pokazatelj za to je i deveto mesto na tabeli sa devet osvojenih bodova. U prošlom kolu je Verona ipak doživela poraz na gostovanju kod Napolija, ali je sigurno da se ni u tom susretu nisu obrukali. to se tiče Sasuola, godinama unazad ova ekipa igra identično, pošto pružaju sjajne partije na svom terenu, ali isto tako loše na gostovanjima. Posle osam odigranih kola ekipa iz Ređo Emilije se nalazi na 17. mestu na tabeli, i ukoliko nastave sa ovakvim partijama sigurno je da im preti selidba u niži rang. U prošlom kolu je Sasuolo pred svojim navijačima odigrao jedan dosta dobar meč, ali su nažalost doživeli poraz od Intera u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:4. Što se ovog susreta tiče prednost u ovom duelu ipak dajemo Veroni koja dosta dobro izgleda na startu ovog šampionata, ali i zbog činjenice da Sasuolo katastrofalno igra na strani. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 2.59.

Leće – Juventus – 3+ @ 1.62 u Meridianbet

Još od samog povratka Lećea u Seriju A je bilo jasno da će se ova ekipa grčevito boriti tokom cele sezone za opstanak u društvu najboljih. Ipak, sigurno je da ova simpatična ekipa igra iznad očekivanja, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to bio meč prošlog kola kada su uspeli da odole Milanu na San Siru, a taj meč je završen rezultatom 2:2, što je svakako veliki uspeh. Trenutno se Leće nalazi na 16. mestu na tabeli, a zanimljivo je da su sve bodove do sada sakupili na gostovanjima, pošto su pre tog meča u Milanu uspeli da ostvare i dve pobede. U goste ovoj ekipi dolazi aktuelni šampion Juventus koji se i u ovoj sezoni nalazi na prvom mestu na tabeli iako je opšti utisak da nisu toliko dominantni kao što je to bio slučaj u nekoliko prošlih sezona. I u prošlom kolu je Juve imao velikih problema na domaćem terenu protiv Bolonje i utisak je da su se izabranici Maurisija Sarija provukli u tom susretu, uz nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka. Kada je Liga šampiona, Juve je izbegao poraz na svom terenu od Lokomotive koja je većim delom susreta vodila, a za to je najzaslužniji Paulo Dibala koji je postigao dva gola na tom susretu. Što se ovog meča tiče, deluje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv, ali i efikasan duel i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Inter – Parma – GG @ 2.00 u 10bet

Već posle prvih nekoliko kola u Seriji A je bilo jasno da je Antonio Konte preporodio ekipu Intera. Naime, “neroazuri” do sada imaju sve pobede uz samo jedan poraz i to u velikom derbiju protiv Juventusa pre nekoliko kola kada je bilo 1:2. Ono što je jako bitno je da je Inter još uvek u igri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona pošto su sredinom nedelje odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu i bez većih problema savladali Borusiju iz Dortmunda sa 2:0. U goste Interu dolazi Parma koja takođe izgleda dosta dobro na početku sezone. Najbolji pokazatelj za to je i trenutna pozicija na tabeli pošto se “krstaši” posle osam odigranih kola nalaze na za njih poprilično visokom osmom mestu. Izabranici Roberta D'Averse se nalaze u sjajnoj formi pošto na četiri poslednja meča imaju čak tri pobede, a u prošlom kolu su sa sasvim sigurno odigrali i svoju najbolju partiju ove sezone, pošto su sa više nego ubedljivih 5:1 savladali Đenovu. Ono što svakako treba napomenuti uoči ovog susreta je da je Parma na poslednjem gostovanju kod Intera slavila sa 0:1, ali je teško da će to moći da ponove i ovog puta pošto izabranici Antonija Kontea igraju fantastično. Ipak, mišljenja smo da bi i gostujuća ekipa mogla do makar jednog gola na ovom susretu pa vam iz tog razloga preporučujemo da odigrate igru GG koju kladionica 10bet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00.

Đenova – Breša – 1 @ 1.94 u 1xbet

Subotnji program kada je Serija A u pitanju zatvara meč između Đenove i Breše. Malo ko je očekivao da će fudbaleri Đenove ovoliko loše igrati ove sezone, ali je situacija trenutno takva da se “grifoni” u ovom trenutku nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova. Sredinom nedelje su ovaj klub zadesile velike promene pošto je novi trener kluba postao bivši fudbaler ove ekipe Tijago Mota koji će imati težak zadatak da obezbedi opstanak koji se već sada nametnuo kao glavni cilj u ovoj sezoni. U prošlom kolu su “grifoni” doživeli katastrofalan poraz na gostovanju kod Parme a taj meč je završen rezultatom 5:1. Što se tiče Breše, i ova ekipa ima isti primarni cilj kao i Đenova, ali je utisak da ova ekipa deluje dosta bolje od Đenove na startu ovog šampionata. Naime, Breša se trenutno nalazi na 15. mestu na tabeli, a u prošlom kolu su pred svojim navijačima ostvarili jedan dosta dobar rezultat, pošto su uspeli da izvuku bod protiv Fiorentine. Čak, treba napomenuti da je većim delom susreta Breša bila i bolji tim na terenu, ali je nedostajalo fudbalerima ove ekipe malo više koncentracije u završnici. Ipak, Đenova je prosto pod moranjem kada je ovaj susret u pitanju, a sigurno je da će i novi trener Mota makar malo trgnuti ovu ekipu, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa sjajnom kvotom 1.94.

Bolonja – Sampdorija – 1 @ 1.86 u Bet365

Fudbaleri Bolonje su fantastično startovali u ovogodišnjem izdanju Serije A, ali je opšti utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve slabije partije. Verovatno podatak koji najbolje odslikava stanje ove ekipe u poslednje vreme je čak pet meča meča bez pobede. U tom periodu su izabranici Siniše Mihajlovića dva puta remizirali i doživeli tri poraza. Ipak, treba biti realan pa priznati da Bolonji ni raspored nije bio preterano naklonjen. U prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Juventusa, ali su ipak poraženi sa 2:1, iako je utisak da je Bolonja u tom susretu debelo oštećena. Što se tiče Sampdorije, sigurno je da niko nije očekivao ovako lošu sezonu ovog kluba. Naime, izabranici Klaudija Ranijerija koji je skoro preuzeo ovu ekipu se trenutno nalaze na poslednjem mestu na tabeli samo četiri osvojena boda. U prošlom kolu je Sampa konačno odigrala jedan solidan meč pošto su uspeli da remiziraju na svom terenu protiv favorizovane Rome. Kada je ovaj susret u pitanju, evidentno je da izabranici Siniše Mihajlovića pružaju dosta bolje partije od svojih rivala u ovoj sezoni, a na sve to ne treba zaboraviti ni da Sampa igra katastrofalno na strani gde su do sada upisali sve poraze. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Bet365 plaća sa kvotom 1.86.

Atalanta – Udineze – 3+ @ 1.63 u Meridianbet

Atalanta ove sezone pokazuje dva lica. Ono prvo je sjajno, pošto ova ekipa odlično igra u Seriji A, ali ono drugo baš i nije za pohvalu pošto Atalanta ima sva tri poraza u Ligi šampiona. U ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na trećem mestu na tabeli Serije A, što je zaista sjajan podatak, iako su u prošlom kolu propustili da ostvare pobedu protiv Lacija, pošto su na poluvremenu imali prednost od čak tri gola. U nastavku je ekipa iz Bergama dozvolila Rimljanima da se vrate u meč, pa je taj susret završen rezultatom 3:3. Kada je najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje u pitanju, Atalanta je doživela novi ubeljiv poraz, ovoga puta od Mančester Sitija, a ono što je posebno zanimljivo je da su prvi došli do vođstva u tom susretu. U goste im dolazi Udineze koji sasvim sigurno pruža solidne partije na startu ovog šampionata ako uzmemo u obzir da je glavna ambicija ove ekipe opstanak u društvu najboljih. Ono što je posebno zanimljivo je da su upravo “zebre” iz Udina ekipa koja je do sada primila najmanje golova u Seriji A od svih ekipa, što je svakako podatak vredan svake pohvale. U prošlom kolu su izabranici Igora Tudora odigrali jedan dosta dobar meč na svom terenu i slavili protiv Torina sa 1:0. Iako “zebre” dosta teško primaju golove u ovom šampionatu, utisak je da će teško moći da odole Atalanti na čijim mečevima po pravilu dolazi veliki broj golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

SPAL – Napoli – 2 @ 1.45 u 10bet

Kako sada stvari stoje fudbaleri SPAL-a će ove sezone voditi grčevitu borbu za opstanak do bukvalno poslednjeg kola. Naime, ova ekipa se u ovom trenutku nalazi tek na 18. mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u Seriju B, što svakako svi navijači ove ekipe ne bi želeli. U prošlom kolu je SPAL odigrao jedan dosta loš meč pošto su poraženi na gostovanju kod Kaljarija koji ruku na srce igra fantastično ove sezone. Pre toga je SPAL odigrao jedan dosta dobar meč i na svom terenu savladao Parmu što je bila tek druga pobeda za ovu ekipu. U goste im dolazi Napoli koji igra promenljivo ove sezone u Seriji A, ali zato u Ligi šampiona pružaju fantastične partije, a najbolji pokazatelj za to je i nedavna pobeda u gostima kod Salcburga čime su izabranici Karla Ančelotija produžili svoj boravak na prvom mestu ispred šampiona Evrope Liverpula. Što se Serije A tiče trenutno se Napolitanci nalaze na četvrtom mestu na tabeli a u prošlom kolu su bez većih problema na svom terenu savladali Veronu sa 2:0. Utisak je da bi izabranici Karla Ančelotija konačno trebali da zabeleže i jednu pobedu na strani, a idealna prilika za to biće gostovanje kod SPAL-a koji blago rečeno ne blista ove sezone. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.45.

Torino – Kaljari – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Fudbaleri Torina igraju čitave sezone po sistemu toplo-hladno, i nikako da vežu nekoliko dobrih rezultata. Naime, izabranici Valtera Mazarija se trenutno nalaze na sredini tabele, preciznije na desetom mestu a na poslednjih pet mečeva su ostvarili samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Milana, kada su napravili veliki preokret. Posle toga su “bikovi” poraženi na gostovanju kod Parme, remizirali sa Napolijem na svom terenu što je svakako jedan dosta dobar rezultat, ali su u prošlom kolu ponovo sve uprskali pošto su poraženi na gostovanju kod Udinezea. Kada je u pitanju Kaljari svakako za ovu ekipu možemo pričati da su najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku italijanske Serije A. Naime, Sardi se u ovom trenutku nalaze na fantastičnom petom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što bi bio zaista fantastičan uspeh. Ova ekipa na pet poslednjih mečeva ne zna za poraz, a u prošlom kolu su ponovo pružili jednu sjajnu partiju pred svojima navijačima kada su većih problema savladali SPAL sa 2:0. Sigurno je da ovakvi rezultati Kaljarija ne treba previše da čude pošto su glavni operativci kluba bili i više nego aktivni u letnjem prelaznom roku, a u klub je stiglo nekoliko sjajnih pojačanja. Što se ovog susreta tiče, mišljenja smo da je Kaljari blagi favorit, ali vam ipak predlažemo da pokušate sa golovima kojih će po našem mišljenju ovde i te kako biti. Zato vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Roma – Milan – GG @ 1.60 u 10bet

Veliki derbi ovog kola se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome ugostiti Milan. Na prvi pogled ovo je duel dve ekipe koje poslednjih godina ne postižu značajnije rezultate u Seriji A, uz podatak da je Roma u tom periodu uglavnom igrala redovno u Ligi šampiona, dok ekipa iz Milana već duži niž godina ne može da izbori plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Ipak, prošle sezone ni Roma nije blistala i posle dužeg niza godina su ostali bez plasmana u Ligu šampiona, čime je celokupna sezona okarakterisana kao neuspešna. U prošlom kolu Serije A je “vučica” remizirala na gostovanju kod Sampdorije, dok izabranici trenera Fonseke nisu imali sreće ni u meču Liga Evrope protiv Mehengladbaha pred svojim navijačima, kada je bilo 1:1. U goste Romi dolazi Milan koji ima ogromnih problema ove sezone, a sigurno da je najbolji pokazatelj za to i trenutna pozicija na tabeli pošto se “rosoneri” u ovom trenutku nalaze na 12. mestu na tabeli što je zaista ispod svakog očekivanja. U prošlom kolu Milanu nije pomogla ni promena trenera, pošto su pred svojim navijačima samo remizirali protiv Lećea, iako su ruku na srce gol primili u poslednjim trenucima meča. Ipak, u tom meču se osetio boljitak u igri “rosonera” koji je sasvim sigurno sa sobom doneo i Stefano Pioli, koji je novi trener ove ekipe. Mišljenja smo da nas ovde očekuje jedan izuzetno efikasan duel i da bi obe ekipe mogli do makar jednog gola na ovom susretu, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.60.

Fiorentina – Lacio – 1 @ 2.45 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra na stadionu “Artemio Franki” u Firenci, gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Lacio. Iako su izabranici Vinćenca Montele katastrofalno startovali u ovom šampionatu, ova ekipa u poslednje vreme pruža sjajne partije, a svakako najbolji pokazatelj za to su i čak četiri meča bez poraza, u kojima su “ljubičasti” ostvarili tri pobede i remi, i to u prošlom kolu kod Breše. Trenutno se Fiorentina nalazi na devetom mestu na tabeli, a nije tajna da je glavna ambicija ove ekipe plasman u Ligu Evrope, i kako sada stvari stoje na dobrom su putu da to i ostvare ukoliko nastave sa partijama koje pružaju u poslednje vreme. U goste im dolazi Lacio koji igra solidno u Seriji A, ali isto tako dosta loše u Ligi Evrope gde su već posle tri kola svoje šanse za plasman u nokaut fazu Liga Evrope sveli na minimum. U četvrtak su doživeli poraz na gostovanju kod Seltika, iako su prvi došli do gola na tom susretu. Kada je Serija A u pitanju, Lacio je u prošlom kolu pokazao karakter pošto su stigli veliku prednost Atalante od tri gola, i na kraju pred svojim navijačima uspeli da remiziraju sa ovom ekipom što je bio treći vezani meč bez poraza. Što se ovog susreta tiče, blagu prednost dajemo domaćoj ekipi koja pruža zaista dobre partije u poslednje vreme, a na sve to ne treba zaboraviti da Lacio ove sezone igra dosta loše na gostovanjima. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.