Najava: Premijer liga, 10. kolo: Repriza finala Lige šampiona igra se na “Enfildu”

premijer liga

Nastavlja se Premijer liga. Engleski klubovi su imali evropske obaveze, ali će gledaoci na Ostrvu željno očekivati meč Liverpula i Totenhema, reprizu finala Lige šampiona od prošle sezone. Šampion dočekuje Aston Vilu, a mančester Junajted ide kod drugog novajlije, ekipe Noriča.

Sautempton – Lester – GG @ 1.78 u 1xbet

“Sveci” su u krizi i na poslednje četiri utakmice nisu zabeležili pobedu. Ako ništa drugo, u prošlom kolu su bar prekinuli niz poraza, pošto su remizirali na gostovanju u Vulverhemptonu. Plasman su znatno pokvarili i sada su tik iznad crte, na 17. mestu. Sautempton igra očajno na svom “Sent Merisu”, gde je na četiri odigrane utakmice uspeo da osvoji samo jedan bod. Mnogo su bolji kada gostuju, pa su sa strane doneli već sedam bodova. “Lisice” su odlično startovale, pa je ovaj početak bolji čak i od onog kada su senzacionalno stigle do šampionske titule. Međutim, u toj istorijskoj sezoni, Liverpul i Mančester Siti nisu bili ovakvi kao sada, pa je 17 bodova Lestera nakon 9 kola, dovoljno tek za treće mesto. Tim Brendona Rodžersa ne blista na strani, pobedili su samo jednom i to kod novajlije Šefild Junajteda. Gosti nam ulivaju poverenje, ali Sautempton ne sme sebi da dozvoli još jedan neuspeh. Izbegnite konačan ishod, igrajte na golove, a biće ih na obe strane. Za GG u kladionici 1xbet dobićete kvotu 1.78.

Mančester Siti – Aston Vila – 1/1,3+ @ 1.53 u Meridianbet

Posle pobede nad Palasom, odnosno remija Liverpula na “Old Trafordu”, šampion je spustio razliku u odnosu na “redse” na šest bodova. Još uvek je to ogromna razlika, i Siti mora strpljivo da čeka neki novi kiks prvaka Evrope, ali i njihov međusobni okršaj, koji se bliži. Do tada, ne smeju ni da razmišljaju o gubitku bodova u nekom drugom meču. Pre dva kola izgubili su od Vulverhemptona na svom “Etihadu”, što može da bude kobno na kraju, kada se bude povlačila crta. Sada dočekuju Aston Vilu i ne vidimo mogućnost da povratnik u elitu načini senzaciju u Mančesteru. Povoljna okolnost za Vilu je to što su u odličnoj formi, imaju sedam bodova iz prethodna tri kola, a vezali su dve pobede, nad Noričem i Brajtonom. Siti je demonstrirao silu i u meču Lige šampiona protiv Atalante, koju su dobili sa 5:1, iako su Italijani prvi poveli. Golgeterski su se istakli Rafim Sterling sa tri, odnosno Serhio Aguero sa dva gola. Predlažemo kombinaciju prelaza 1/1 uz bar 3 gola na meču. Za 1/1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.53.

Brajton – Everton – 0-2 @ 1.71 u 10Bet

“Galebovi” igraju u stilu toplo-hladno, ali još uvek drže glavu iznad vode. Pobedili su samo jednom na poslednjih šest prvenstvenih mečeva i potvrdili da će se i ove sezone grčevito boriti za opstanak, sa vrlo neizvesnim ishodom. Pre dva kola na sjajan način su pobedili Totenhem na svom “Falmeru”, ali su već u nerdnom kolu izgubili u Biringemu od Aston Vile. Brajtonu je potrebno da veže nekoliko dobrih rezultata, ali oni nikako da uspeju u tome. Sada dočekuju Everton, tim koji je imao velike ambicije, ali to nije ispratio rezultatima. U prethodnom kolu su pobedili Vest Hem, čime su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. “Karamele” su tek na 15. mestu, a osvojile su devet bodova, na isto toliko utakmica. Efikasnost im je veliki problem, pa prosečno postižu manje od jednog gola po meču. To je jedan od razloga zašto ne verujemo u goleadu na jugu Engleske. Predlažemo igru na mali broj golova, dva najviše. Za 0-2 gola u kladionici 10Bet koeficijent iznosi 1.71.

Votford – Bornmut – 1 @ 2.30 u Meridianbet

Mi i dalje verujemo da “stršljenovi” moraju nekog da pobede, kad-tad. Prošlo je devet kola, a Votford je još bez trijumfa, dok sve ostale ekipe imaju bar dve pobede na kontu. Da stvari kreću na bolje, polako ali kreću, pokazuje remi sa Totenhemom u prethodnom kolu, a od pobede ih je delilo malo, pet ili šest minuta. U goste im dolazi Bornmut, tim koji je u lošoj formi i već tri kola ne zna za trijumf. Dva puta su remizirali na svom terenu, a poraženi su od Arsenala u gostima. Bornmut je i dalje u zlatnoj sredini, a sve je u znaku broja 13. Toliko si osvojili bodova, toliko su dali golova, a i primili su isti broj, dakle 13. “Trešnjice” imaju po tri pobede, poraza i remija, pa će nakon meča u Votfordu jedan od ishoda biti dominantan. Mislimo da je došlo vreme za pobedu Votforda, pa smo ubeđeni u jedinicu u ovom meču. Ako poslušate, u kladionici Meridianbet vas dočekuje kvota 2.30.

Vest Hem – Šefild Junajted – 0-2 @ 2.00 u Bet365

Niko više ne sme da potcenjuje ekipu Šefild Junajteda. “Oštrice” su u ponedeljak pobedile Arsenal na svom “Bramal Lejnu” i sada su an deobi 7. do 11. mesta sa 12 bodova. Startom su svi u Šefildu zadovoljni, a posebno ihponosnim čini podatak da još nisu izgubili na strani. Na četiri meča u gostima Šefild Junajted je slavio kod Evertona, a na još tri je uspeo da osvoji po bod. Odbrana je glavni adut ovog tima, na devet utakmica je poklekkla samo sedam puta, najmanje uz lidera prvenstva ekipu Liverpula. Vest Hem ima isti broj bodova kao “oštrice”, ali se od njih više očekivalo. Na tri poslednja meča osvojili su samo jedan bod, a vezali su dva uzastopna poraza. “Čekićari” na svom terenu imaju dve pobede, ali i dva poraza. Jesu favoriti protiv Šefild Junajteda, ali mi smatramo da je sigurnije igrati na mali broj golova. Predlog je 0-2 gola sa kvotom 2.00 u kladionici Bet365.

Barnli – Čelsi – 2 @ 1.71 u 10Bet

“Plavci” su umorni od utakmice u Amsterdamu gde su slavili protiv Ajaksa, polufinaliste prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona i lidera holandskog prvenstva. Pored toga Čelsi je vezao šest uzastopnih pobeda, računajući sva takmičenja, a u Premijer ligi imaju tri vezana trijumfa. Izgleda da je Frenk Lampar uspeo u nameri. Dao je šansu mladim fudbalerima, a i pored toga se ekipe nalazi na solidnom četvrtom mestu, dok je u Ligi šampiona zabeležila dve pobede i poraz. Navijači su zadovoljni, gledaju jedan novi Čelsi, pun golobradih mladića, a na klupi je jedan od legendi kluba, šta ćete više. Gostvanje na “Turf Muru” biće jedno od težih. Barnli igra odlično na svom stadionu, ima tri pobede, i to bez primljenog gola, ali i ubedljiv poraz od Liverpula. I oni su u onoj grupi timova koji su osvojili po 12 bodova, sa po tri pobede, poraza i remija. Čelsi je izgubio jedno na strani, i to još u prvom kolu od Mančester Junajteda sa 4:0. Verujemo da će Lampar smisliti nešto i kad je iskusni Šon Dajš u pitanju i da će londonski tim doći do sva tri boda u Barnliju. Za dvojku u kladionici 10Bet koeficijent iznosi 1.71.

Njukasl – Vulverhempton – 0-2 @ 1.57 u 1xbet

Njukasl se muči iz kola u kolo, a svaki postignuti gol pravi je praznik za njegove navijače. Na četiri utakmice na svom “Sent Džejms parku” uspeli su da postignu samo dva gola, ali ni na strani nisu mnogo produktivniji, dali su ukupno tri. Sa pet postgnutih golova u devet kola, 8 osvojenih bodova je sasvim zadovoljavajući učinak, ali su “svrake” ipak u zoni ispadanja. Vulverhempton je znatno popravio formu u poslednjih mesec dana i nije doživeo poraz. Imaju “vukovi” po dve pobede i dva remija, ali sigurno nisu zadovoljni nerešenim ishodom sa Votfordom u prošlom kolu. Da su tu slavili, sada bi već bili na odličnom šestom mestu. Priliku da nadoknade izgubljene bodove imaju u Njukalu, gde su, po svemu, favoriti, ali se tako nešto ne može tvrditi na većini utakmica u Premijer ligi. Ovde bi mogao da odluči jedan gol, ako ga uopšte bde, pa odigrajte igru 0-2 gola za koju u kladionici 1xbet dobijate koeficijent 1.57.

Arsenal – Kristal Palas – 1 @ 1.50 u Meridianbet

Poraz na “Bramal Lejnu” došao je u nezgodnom trenutku po Arsenal. Taman su se učvrstili u vrhu tabele, sa samo jednim bodom zaostatka za drugoplasiranim Sitijem, ali su se iz Šefilda vratii praznih šaka. Sada im u goste dolazi gradski rival, Kristal Palas, koji je već dva puta pobedio na strani i to protiv Mančester Junajteda i Vest Hema, dakle na dva teška gostovanja. “Orlovi” se neće predati ni na “Emirejtsu”, ali “tobdžije” ne smeju ni da razmišljaju o novom gubitku bodova ako ćele da ostvare svoj cilj, a on je poznat, povratak u Ligu šampiona posle tri godine. Osim utakmice sa Totenhemom, sve ostale na svom terenu Arsenal je dobio i ove sezone igraju mnogo sigurnije kada su domaćini, nego što je to bilo ranije. Palas je tim koji ne prima malo golova, pa “tobdžije” moraju da vode računa i o tome, jer ako prime gol, neće biti lako postići bar dva. Zato predlažemo samo jedinicu, a izbegavamo golove. Za pobedu Arsenala u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.50.

Liverpul – Totenhem – 3+ @ 1.50 u 10Bet

Apsolutni derbi ovog kola Premijer lige igra se na “Enfildu” , gde Liverpul, u reprici prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, dočekuje Totenhem. Obe ekipe bile su više nego ubedljive u Ligi šampiona između dva prvenstvena kola, Totenhem protiv Zvezde, a Liverpul na gostovanju u Genku. Lider šampionata je prvi put ostao bez pobede na “Old Trafordu” u prošlom kolu, ali mogu da budu zadovoljni i bodom, pošto su do izjednačenja stigli u finišu meča. U Belgiji su pokazali da je to bio samo slab dan, a razlog može da bude i izostanak Mohameda Salaha zbog povrede. Egipćanin se vratio u tim i postigao je gol u Genku. Totenhem je bio u velikoj krizi, počela je da se ljulja stolica treneru Poketinu, i pored toga što je “pevce” doveo do finala Lige šampiona pošle sezone. Trenutni plasman tima iz Severnog Londona ne zadovoljava nikog u Totenhemu, jer imaju samo 12 bodova, 13 manje od svog rivala. Borba za titulu za njih je završena već sada, a ostaje im da još jednom izbore plasman u Ligu šampiona, ali i da najzad dođu do nekog trofeja. Da li je utakmica sa Crvenom zvzdom okončala krizu, videćemo u ovom meču. Kejn je nastavio da trese mreže, a vratio se u golgetersku formu i Korejac Son. Treba reći da je odlično odigrao i Lamela, pa Poketino ima slatke muke koga da pošalje na teren, pošto je i Dele Ali najzad spreman. Jeste Liverpul favorit, ali ne baš toliko kako to tvrde kladionice. Zato se mi odlučujemo za golove, a njih bi trebalo da bude bar tri. Za 3+ u kladionici 10Bet kvota je 1.50.

Norič – Mančester Junajted – GG @ 1.65 u 1xbet

Posle povratka iz Beograda Junajted odlazi u Norič, na duel sa novajlijom u ligi. “Kanarinci” su, posle dobrog početka, naglo popustili i posle samo jednog boda u četiri prethodna kola, strmoglavili su se na tabeli. Sada su na 19. mestu, sa samo sedam bodova, pa su i njima, kao i Junajtedu, bodovi u ovom meču neophodni. Solskjer je remijem sa Liverpulom produžio svoj boravak na klupi “crvenih đavola”, ali mu nad glavom i dalje visi “Damoklov mač”. Svaki naredni neuspeh, verovatno i protiv “kanarinaca”, mogao bi da završi njegovu trenersku karijeru u timu kome je mnogo dao kao centarfor, a i sjajno je počeo kao menadžer. Nekako se poklopilo da sa potpisivanjem dugogodišnjeg ugovora Junajteda i Norvežanina krene i kriza tima. Trenutno su tek na 14. mestu, a na strani još nisu uspeli da pobede. U Noriču ih čeka motivisani domaćin predvođen fantastičnim Fincem Temu Pukijem. Norič je pobedio i Mančester Siti, a da li će i drugi tim iz Mančestera, ostaje da vidimo. Verujemo da će obe ekipe igrati na pobedu, a to garantuje golove na obe strane. Za GG u kladionici 1xbet dobijate kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.