Najava: La Liga, 10. kolo: Neće biti “El Klasika”, ali će biti i te kako interesantno!

Španska Primera

Ovog vikenda su na programu mečevi desetog kola španske La Lige, a svakako je ovo kolo trebalo da obeleži “El Klasiko” koji je nažalost odložen. Ipak, i pored toga nema sumnje da nas očekuje dosta zanimljivih mečeva, a tu pre svih mislimo na duel između Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa, ali i Sevilje i Hetafea.

Viljareal – Alaves – 1 @ 1.51 u 10bet

Prvi meč desetog kola španske La Lige nam donosi duel između Viljareala i Alavesa koji je na programu u petak. Fudbaleri Viljarela dosta dobro igraju ove sezone, a sigurno je da je najbolji pokazatelj za to i sjajno sedmo mesto na tabeli uz samo dva boda manje od šestoplasirane Sevilje, a poznato je da to šesto mesto vodi u Ligu Evrope što i jeste primarni cilj “žute podmornice” za ovu sezonu. U prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Espanjola, u kom su slavili sa 0:1. U goste im dolazi Alaves koji igra baš promenljivo ove sezone, ali se ipak trenutno nalaze van opasne zone, pošto nije tajna da je glavna ambicija ove ekipe opstanak u društvu najboljih. Trenutno se Baskijci nalaze na 14. mestu na tabeli, a svakako dobra stvar kada je ova ekipa u pitanju je da su na tri poslednja susreta upisali čak dve pobede, između ostalog i u prošlom kolu kada su na svom terenu slavili protiv Selte. Ipak, što se ovog meča tiče, prednost dajemo Viljarealu koji generalno pruža dosta dobre partije na svom terenu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.51.

Leganes – Majorka – 3+ @ 2.59 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa nam donosi duel između Leganesa i Majorke. Leganes za sada igra katastrofalno i sigurno da ne treba nikog da čudi podatak da se ova ekipa trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, što je zaista premalo ako uzmemo u obzir da je do sada odigrano čak devet kola španske La Lige. U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Hetafea, mada je bilo i nerealno da tu upišu tri boda, pošto je Hetafe poznat kao ekipa koja igra fantastično na svom terenu. Što se tiče Majorke, ova ekipa se ove sezone posle baš dosta vremena vratila u najkvalitetniji rang španskog fudbala, i sigurno je da za sada svi navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri. Naime, Majorka se u ovom trenutku nalazi na 15. mestu na tabeli, uz deset osvojenih bodova, a posebno ističemo pobedu u prošlom kolu kada je ova ekipa savladala Real iz Madrida. Što se ovog susreta tiče, sigurno je da će i jedni i drugi ići na sva tri boda pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.59.

Valjadolid – Eibar – 1 @ 2.45 u 1xbet

Fudbaleri Valjadoljida pružaju dosta dobre partije ove sezone, a svakako najbolji pokazatelj za to je i trenutno 12. mestu na tabeli, uz skor od 2 pobede, dva poraza, ali i čak pet remija, po čemu se ova ekipa nalazi na prvom mestu u prventvu. U prošlom kolu je Valjadolid nastavio svoju seriju nepobedivosti u poslednje vreme, pošto su na gostovanju kod Bilbaa isčupali bod, što je svakako veliki uspeh obzirom da ekipa iz Baskije igra fenomenalno na svom terenu. U goste im dolazi Eibar koji ne blista ove sezone, ali je sada situacija i dobra kakva je bila u prvih nekoliko kola kada ova ekipa ne samo da nije mogla da ostvari trijumf, već nije mogla ni da izbori remi. Ipak sve se nekako promenilo od onog meča sa Seviljom, kada je Eibar na svom terenu stigao dva gola prednosti, i od tada u kontiniutetu pružaju dobre partije, iako su u prošlom kolu doživeli poraz od Barselone na svom terenu (0:3). Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je Valjadolid blagi favorit u ovom duelu i zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 2.45.

Atletiko Madrid – Atletik Bilbao – 1 @ 1.65 u Bet365

Svakako najinteresantniji duel ovog kola se igra u Bilbau gde će fudbaleri Atletiko Madrida dočekati Atletik Bilbao. Sada je već poprilično jasno da fudbalerima Atletiko Madrida ne cvetaju ruže u domaćem šampionatu. Naime, ova ekipa se posle devet odigranih kola nalazi na petom mestu na tabeli, a da stvari budu gore, Atletiko je u poslednjih pet mečeva ostvario samo jednu pobedu i to na gostovanju kod Majorke. Nakon toga su vezali čak tri remija, do kojih je poslednji bio u prošlom kolu kada su na svom “Vanda Metropolitano” stadionu remizirali sa Valensijom. Ipak, kada je Liga šampiona u pitanju, izabranici Čola Simeonea su u utorak ostvarili jednu izuzetno važnu pobedu na svom terenu protiv Leverkuzena, čime su se dodatno približili svom primarnom cilju, a to je plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Što se tiče Bilbaa, ova ekipa je fantastično startovala ove sezone, ali je ipak utisak da kako vreme prolazi tako i Baskijci pružaju sve slabije partije. Atletik se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli i na već četiri vezana meča ne znaju za trijumf, a u tom periodu su doživeli dva poraza i dva remija, a poslednji u prošlom kolu kada su na svom terenu, gde inače igraju dobro, mimo očekivanja remizirali sa Valjadolidom. Novi kiks “jorgandžija” bi i te kako zakomplikovao situaciju kada je ova ekipa u pitanju, pa vam upravo zbog toga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Bet365 plaća sa kvotom 1.65.

Selta – Real Sosijedad – 2 @ 2.45 u 10bet

Još jedan veoma zanimljiv meč u okviru ovog kola će biti odigran u Vigu gde će fudbaleri Selte dočekati Real Sosijedad. Selti ni ove sezone ne “cvetaju ruže” i posle prvih devet kola se ova ekipa nalazi na katastrofalnom 17. mestu na tabeli, i ima isti broj bodova kao i 18. ekipa na tabeli, a dobro poznato je da je to pozicija koja na kraju sezone znači i selidbu u niži rang. Do sada je Selta ostvarila samo dve pobede, a poslednju od te dve pre dva kola, kada su na svom terenu odigrali jedan dosta dobar meč i savladali Atletik Bilbao. U goste im dolazi Real Sosijedad koji je uz Granadu vrlo verovatno i najprijatnije iznenađenje ovog šampionata. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što bi zaista bio ogroman uspeh. U prošlom kolu je Sosijedad odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na svom terenu protiv Betisa, a taj meč je završen rezultatom 3:1. Kada je ovaj susret u pitanju, treba istaći da Selta ima velikih problema u igri, što bi svakako mogao da iskoristi Real Sosijedad koji inače važi za ekipu koja pruža fantastične partije na gostovanjima, pa vam zbog toga predlažemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Granada – Betis – 3+ @ 1.96 u Meridianbet

Nema sumnje da su fudbaleri Granade najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige. Naime, ova ekipa koja je prošle sezona uspela da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala se trenutno nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što bi bez sumnje bio neverovatan uspeh po ovu ekipu. Do sada je Granada ostvarila čak pet pobeda, a poslednju od tih pet u prošlom kolu kada su na svom terenu bez većih problema savladali Osasunu, koja je takođe prošle sezone igrala u Segundi. U goste im dolazi Betis koji po svemu sudeći ima velikih problema ove sezone, a sigurno je da je najbolji pokazatelj za to i trenutna pozicija na tabeli pošto se Andalužani nalaze na 18. mestu koje nažalost na kraju sezone znači i selidbu u Segundu. U prošlom kolu je Betis odigrao jedan solidan susret, ali su nažalost poraženi kod Real Sosijedada koji igra sjajno ove sezone. Što se ovog susreta tiče, iako Betisu gori pod nogama, treba uzeti u obzir formu domaćina koji će po svemu sudeći biti veliki favorit i u ovom susretu. Ipak, i gost će ići na sva tri boda, što nam poetncijalno može doneti jedan meč sa velikim brojem golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Levante – Espanjol – 2 @ 3.60 u 10bet

Po starom dobrom običaju fudbaleri Levantea se nalaze na sredini tabele, bolje rečeno na 11. mestu sa isto toliko osvojenih bodova, i kako sada iz ove perspektive deluje, čini se da će ovo biti još jedna mirna sezona za ovu ekipu. U prošlom kolu je Levante ipak doživeo poraz na gostovanju kod Sevilje, ali se mora priznati da su ostavili sjajan utisak u tom duelu. Kada je u pitanju Espanjol, slobodno možemo reći da ekipa iz Katalonije za sada predstavlja najveće razočarenje u La Ligi. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na katastrofalnom 19. mestu koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang, što sasvim sigurno svi navijači ove ekipe ne bi želeli. U prošlom kolu je Espanjol nastavio sa serijom katastrofalnih rezultata, pošto su doživeli poraz na svom terenu od Viljareala, koji igra dosta bolje ove sezone nego li prošle, kada su praktično jedva izborili opstanak u eliti. Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za prekid posta ekipe Espanjola, pa vam iz tog razloga preporučujemo da hrabro odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 3.60.

Sevilja – Hetafe – 1 @ 1.75 u 1xbet

Svakako jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola igra se u Andaluziji gde će Sevilja na stadionu “Sančez Pichuan” dočekati ekipu Hetafea. Kada se sve sabere i oduzme slobodno možemo govoriti o tome da fudbaleri ove ekipe igraju solidno ove sezone o čemu najbolje svedoči i plasman na šesto mesto na tabeli koje na kraju szeone donosi plasman u Ligu Evrope, iako je glavni cilj Andalužana plasman u Ligu šampiona gde ne igraju drugu godinu zaredom. U prošlom kolu je Sevilja na svom terenu u jednom dosta teškom meču savladala Levante sa minimalnim rezultatom. U goste im stiže Hetafe, koji i ove sezone pruža sjajne partije, i sigurno je da neće biti preveliko iznenađenje ako ekipa iz predgrađa Madrida ponovo uspe da dođe do petog mesta i plasmana u Ligu Evrope, gde za sada igraju sjajno. U poslednja dva kola je Hetafe vezao dve pobede, i to prvo protiv Sosijedada na gostovanju, a nakon toga i na svom terenu protiv Leganesa, kojem ruku na srce ne cvetaju ruže ove sezone. Ono što je posebno zanimljivo je podatak da Hetafe ima samo jedan poraz na gostujućem terenu ove sezone, i to kod Atletiko Madrida, što je dovoljan pokazatelj koliko dobro Hetafe igra u gostima. Ipak, prednost u ovom susretu dajemo domaćoj ekipi kojoj je prosto plasman u Ligu šampiona ove sezone moranje. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.75.

Osasuna – Valensija – 3+ @ 2.15 u Meridianbet

Poslednji meč desetog kola španske La Lige se igra u Pamploni gde će fudbaleri Osasune dočekati Valensiju. Sigurno je da za sada svi navijači Osasune mogu da budu i više nego zadovoljni sa onim što gledaju od svojih prvotimaca u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pošto se Osasuna u svojoj povratničkoj sezoni u La Ligi nalazi na 13. mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova na svom saldu. U prošlom kolu je Osasuna doživela poraz na gostovanju kod Granade koja igra fantastično ove godine, ali treba reći da su gosti bili podjednako dobar rival na tom susretu. Što se Valensije tiče, ova ekipa je u sredu remizirala sa Lilom u okviru trećeg kola Lige šampiona, i još uvek imaju realne šanse za plasmanom u nokaut fazu, što je svakako jedan od primarnih ciljeva. Kada je prvenstvo u pitanju, Valensija se treutno nalazi na 10. mestu, ali ono što je svakako dobro je da “slepi miševi” na poslednjih pet mečeva ne znaju za poraz, iako je većina duela u tom periodu završena nerešenim rezultatom. Osasuna igra sjajno na svom terenu, dok Valensija mora da ide na sva tri boda i sve to nam može doneti jedan izuzetno zanimljiv i efikasan duel zbog čega vam najviše i preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.